Voedingseducatie

 

In het Duits klinkt het zo mooi: Man ist, was man isst, vrij vertaald: je bent dat wat je eet. Dit betekent dat je leeg wordt van het eten van leeg voedsel, dat wil zeggen van voeding met geen of weinig voedingswaarde. Ook betekent dit dat je van het eten van dood voedsel van binnen steeds verder afsterft. Van doodse voeding ga je eerder dood, terwijl je van levenskrachtig voedsel langer blijft leven. De keus is aan jou.

 

Voedingseducatie is een initiatief van Pateo.nl in samenwerking met SlaaptGijNog.nl. Via onderstaande thema’s wordt getracht essentiële kennis over gezonde voeding over te brengen. Ons uitdrukkelijke advies aan jou is om jezelf stap voor stap vertrouwd te maken met deze fundamentele inzichten, aangezien deze zienswijzen nogal afwijken van wat we voorheen dachten dat gezonde voeding was. Kies gewoon een onderwerp waar je nu als eerste mee aan de slag wilt gaan. Neem ook jouw tijd om het eerst eens rustig door te lezen. En wanneer je jouw gezondheid serieus neemt, dan doe dat niet er even tussen tussendoor.

 

Door jezelf hierin te verdiepen begin je aan een andere manier van leven. Nogmaals, doe dat niet radicaal, maar begin met een kleine stap, en breidt dit dan net zo ver en net zo snel uit als je zelf wilt en kunt. Vertrouw daarbij op jouw gevoel en laat je van binnenuit leiden.

 

Zoals de natuur ons voedsel aanreikt, zo is het van nature goed. Des te minder we eraan veranderen, des te gezonder is het.

 

De aangehaalde onderwerpen in onderstaande artikelen zijn veelal gekoppeld aan hulpmiddelen of ingrediënten die je vervolgens kunt kopen in de zelf-doen-shop. Ook wordt gewerkt om alle onderwerpen gestructureerd weer te geven in de pateopedia, want je zult bij het lezen van de artikelen binnen voedingseducatie steeds weer dezelfde basiszaken tegen komen.

 

Superfoodsnieuwsbrief over gezondheid en supergezonde voeding

 

Broodbasisartikel over de bereiding van levenskrachtige granen

 

Gifstoffen (voorkomen is beter dan genezen) – over wat niet en hoe wel

 

Waterover het essentiële verschil tussen levenloos- en gevitaliseerd water

 

Zelf-doen-info – informatie over hoe het zelf te doen

 

Heb je tips of vragen naar aanleiding van de inhoud van deze voedingseducatie, dan kun je ons een berichtje sturen via voedingseducatie @ pateo . nl (zonder spaties).