Zelf-doen-info

 

Je kunt zelf biologisch graan kopen, rechtstreeks van een molenaar. Je vindt een molen bij jou in de buurt via het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde (klik hier voor hun website). Controleer dan wel of het geleverde graan nog kiemkracht heeft. Dit kun je doen door de graankorrels in een kiembak te leggen en deze twee maal daags te bevochtigen. Levend zaad zal dan na enige tijd ontkiemen. Bij dood zaad gebeurt niets. Het graan dat je via de zelf-doen-shop koopt is getest op kiemkracht. Je kunt dit graan ook gebruiken voor het laten groeien van calciumrijk kiemgras in een kiembak.

 

Nog beter is om zelf te tuinieren. Door jouw eigen voedsel (zoals granen) zelf te verbouwen kun je de natuur vragen om voor jou voedsel op maat te maken. Dit doe je door de zaden voorafgaand aan het poten even onder de tong te leggen. Hierdoor wordt er door jouw fysieke lichaam energetisch gecommuniceerd met de levende zaden. Verder is het goed om voorafgaand aan het poten van de zaden een toestemmingsceremonie te houden, aangezien we door het poten indringen in de bestaande ordening. Gebruik ook koperen tuingereedschap, want het ijzeren gereedschap werkt zeer verstorend op de natuurlijke elektromagnetische velden. Koperen tuingereedschap werkt niet alleen veel prettiger, ook zorgt het voor minder ‘onkruid’ en meeetende insecten. Gebruik tot besluit gevitaliseerd water voor aanvullende irrigatie. Ook kan af en toe mineraalwater worden gegeven als krachtvoer voor de planten. Dit mineraalwater is een verzadigde oplossing van natuurlijk, grof zeezout in gevitaliseerd water.

 

Je kunt ook zelf een handmatige waterwervelaar maken door twee sterke flessen te nemen en daarvan de doppen aan elkaar te lijmen. Vervolgens boor je een klein gaatje door het midden van de doppen. Ook kun je daarvoor een zogenaamde ‘tornado tube’ kopen. Google maar even. Je vult dan de onderste fles, en draait de dubbele dop en de andere fles er bovenop. Vervolgens houd je de flessen omgekeerd en schudt het geheel. Vervolgens ontstaat er als het goed gaat waterwerveling. Het is doorgaans goed om eerst linksomgaande wervelingen te maken, want dit wist alle (magnetische) informatie uit het water. Daarna schud je het zonder intentie, en kiest het water zelf welke kant het om wil wervelen. Wervel zo vaak als je denkt of voelt dat nodig is. Uitgaande van ongeveer een liter water is eerst drie maal wissen en dan drie maal vitaliseren meestal voldoende.

 

Het is om verschillende redenen belangrijk om zelf eten te bereiden. Door namelijk ons eigen eten zelf te bereiden brengen we ook gelijktijdig ons fysieke lichaam in gereedheid voor het verwerken van de voeding. Verder kunnen we er dan zorg voor dragen dat de voedingswaarde zo hoog mogelijk blijft, en dat we de voeding in de juiste volgorde eten. Zorg er bij het zelf eten bereiden voor dat ongeveer de helft van de dagelijkse, gezamenlijke voedingshoeveelheid bestaat uit onverhit voedsel. Onverhitte granen, salade, groente en fruit leveren kwalitatief hoogwaardige natuurlijke eiwitten. Dit is altijd de eerste gang. Neem daarvan zoveel als je trek hebt, en laat het dan even bezinken. De andere helft van de dagelijkse voedingshoeveelheid mag wel worden verwarmd. Neem van de tweede (verwarmde) gang totdat je voldaan bent. Vergeet daarbij alsjeblieft het onzinverhaal over calorieën, want dat heeft helemaal niets met gezonde voeding te maken.

 

Zelf-doen-linkjes

Wilt u een nieuwe graanmolen kopen, klik dan hier of hier.

Wilt u zelf een elektrische waterwervelaar bouwen, klik dan hier.

Wilt u (verontreiningd) water zelf handmatig filteren, klik dan hier.