Pateo Nieuwsbrief (van 18 februari 2014)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief082.htm

 

o       Selectief scepticisme van Stichting Skepsis

o       Stanley Kubrick regisseerde de nep-maanlanding van 1969

o       Jay Waidner vanavond te gast bij Pateo Radio

o       Apple boycot de Pateo Nieuwsbrief

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Selectief scepticisme van Stichting Skepsis

De woorden scepticisme en scepsis (met een ‘c’ of een ‘k’ als tweede letter) zijn ontleend aan de Griekse woorden sképsis, wat ‘aanschouwing’ of ‘onderzoek’ betekent, en skeptikos, wat ‘overwegend’ of ‘twijfelend’ betekent. In Nederland is in 1987 de Stichting Skepsis gesticht. Deze stichting heeft naar eigen zeggen als doel om buitengewone beweringen aan een kritisch onderzoek te onderwerpen (website). Laten we echter deze stichting zelf eens aan een kritisch onderzoek onderwerpen.

 

De huidige voorzitter van deze sceptische stichting is astronoom Frank Israel (1946), werkzaam bij de Universiteit Leiden. Zijn eigen homepage is, opvallende genoeg, al bijna zes jaar lang niet meer bijgewerkt (link), maar daar zal ik verder niet sceptisch over doen. Gezien zijn leeftijd zou je verwachten dat hij inmiddels met emeritaat zou zijn, maar dat wordt nergens duidelijk. Het aanbevelingscomité van deze onderzoekende stichting bestaat uit 10 emeritus hoogleraren, waarvan de oudste 92 jaar oud is, aangevuld met een hoogleraar in de parapsychologie die nog wel in functie is. Hun namen zijn in chronologische volgorde: Kees de Jager (1921), Piet Borst (1934), Piet Drenth (1935), John Michon (1935), Frans Sluijter (1937), Ed van den Heuvel (1940), Ton Derksen (1943), Diek Duifhuis (1943), Gerard ’t Hooft (1946), Vincent Icke (1946) en Harald Merckelbach (1959). Omdat ik alles in volle openheid doe, heb ik deze heren toegevoegd aan de verzendlijst voor de Pateo Nieuwsbrief. Het staat hen vrij zich gelijk weer uit te schrijven (zie onderaan deze nieuwsbrief). Het was voor mij wel opvallend om te ontdekken dat de hoogleraar waarbij ik in 1990 ben afgestudeerd als psycholoog ook ik dit comité zit, maar dat terzijde.

 

Bij deze stichting die beweert buitengewone beweringen aan een kritisch onderzoek te onderwerpen vinden we naast een astronoom als huidige voorzitter ook nog eens drie astronomen in de aanbevelingsgroep, naast twee natuurkundigen. Misschien wel de meest buitengewone bewering van de afgelopen duizenden jaren is de beweringen dat er mensen op de maan zouden hebben gelopen. Je zou verwachten dat de Stichting Skepsis deze meest buitengewone bewering wel eens aan een kritisch onderzoek zou onderwerpen. Echter niets is minder maar. Deze stichting doet in plaats daarvan alleen maar moeite om iedereen belachelijk te maken die al die vreemde feiten rond die buitengewone ‘maanlanding’ wel kritisch durven te onderzoeken. Laten we maar eens zien wat ene Mark Traa (1968) schrijft over de wapperende vlag op een maan zonder atmosfeer. “Om te voorkomen dat de vlag slap ging hangen, was bovenin een horizontale aluminium veer aangebracht”, zo lezen we ergens halverwege zijn ‘sceptische’ verhaal (link). Ik moet me nu echt inhouden om geen grappen te maken over slap hangen en wat je allemaal niet met een veer kunt doen. Maar goed, wanneer ik in het aanbevelingscomité zou zitten, dan zou ik in ieder geval niet blij zijn met een dergelijk slap verhaal. Bovendien heeft deze Mark Traa helemaal geen academische achtergrond, zoals ik dat ook al in september 2012 heb benadrukt, nadat deze ‘journalist’ via een webartikel voor HP De Tijd al mijn waarheidsgetrouwe uitspraken over Trix op een rijtje had gezet.

 

Naar aanleiding van die zogenaamde maandlanding zijn er vele video’s gemaakt die de resultaten openbaar maken van (zelfgefinancierd) kritisch onderzoek. Nagenoeg al deze onderzoekingen komen met dezelfde eindconclusie: wat is gefilmd en gefotografeerd vond zeker niet op de maan plaats, maar hoogstwaarschijnlijk gewoon ergens op het aardoppervlak. Wie even zijn kritisch denkvermogen gebruikt (dat zouden al die hoogleraren toch ook moeten kunnen), die snapt onmiddellijk dat het bouwwerk dat de astronauten door de Van Allen-gordels heeft moeten brengen onmogelijk echte bescherming heeft kunnen bieden. In een Duitstalige videopresentatie getiteld ‘Mond(f)lüge’ (maanvlucht en maanleugen) van Gerhard Wisnewski (1959), gebaseerd op zijn boek ‘Lügen im Weltraum; Von der Mondlandung zur Weltherrschaft’ (Leugens in de ruimte; Van de maanlanding naar wereldheerschappij) uit 2005, wordt via een gedegen bestudering van de officiële foto’s duidelijk dat het krakkemikkige landingsvaartuig met ducktape in elkaar lijkt te zijn geknutseld (video). Het is te lachwekkend voor woorden dat alle ‘geleerden’ wereldwijd deze overduidelijke hoax blijkbaar niet durven te zien.

 

Laten we eens doorgaan op die Van Allen-gordels. Vanaf ongeveer 400 mijlen boven het aardoppervlak krijgen onbeschermde astronauten geladen deeltjes in hun retina, waardoor ze menen vallende sterren te zien, zelfs met hun ogen dicht. En dan zijn we pas ongeveer halverwege de eerste Van Allen-gordel. Onderzoek maar eens op welke maximale hoogte de bemande ruimtestations rondgaan en tot welke hoogte de Space Shuttles gingen. Ik durf daarom te beweren dat er nog nooit een mens (met aardse technologie) verder van het aardoppervlak verwijderd is geweest dan deze afstand van 400 mijlen (ongeveer 650 kilometer). Wanneer iemand het tegendeel kan bewijzen, dan plaats ik dat onmiddellijk op Pateo.nl, samen met mijn nederige excuses (aangezien ik in dat geval dus aantoonbaar fout zat). Wil je weten waarom ik dit zo stellig durf te beweren, bekijk dan maar eens de video getiteld Apollo Zero (video). Ook daarin wordt bewezen dat de ruimtebeelden van onze planeet niet de gehele planeet tonen, maar slechts een klein uitgesneden rondje (of een andere optische truc). Dat moest omdat deze afstand tot het aardoppervlak nooit boven de 400 mijlen is geweest. Wie echt septisch is, die ziet dat alle bewijzen, en er zijn er nog veel meer, allemaal naar één conclusie wijzen.

 

Vanaf ongeveer 1000 mijlen boven het aardoppervlak is de radioactieve straling dodelijk voor alle ombeschermde biologische levensvormen. En het duurt tot ongeveer 25.000 mijlen voordat we uit deze dodelijke stralingsgordels zijn. Indien we onze thuisplaneet 7 maal zo groot zouden maken (dus met een straal die 7 maal de huidige straal is), dan zitten we met deze denkbeeldige bol ongeveer tot bij het einde van deze Van Allen-gordels.

 

Uit onderzoek met ruimtesondes in 2011 en 2012 is gebleken dat de binnenste Van Allen-gordel bestaat uit vrije protonen. Deze eerste gordel is magnetisch van aard. De tweede Van Allen-gordel bestaat uit vrije elektronen, ook wel ‘killer’-elektronen genoemd. Dit zijn hoog-energetische elektronen die elk leven doden dat er onbeschermd doorheen probeert te vliegen. De beschermingswanden dienen, met onze huidige technologische kennis, minstens twee meter dik te zijn en geheel uit lood te bestaan om de bemanning afdoende te kunnen beschermen tegen deze ‘killer’-elektronen. Het is daarom volstrekt onmogelijk dat de flinterdunne ruimtecapsules van de Apollo-missies mensen levend en wel door deze Van Allen-gordels zouden hebben gevlogen. Dit is een onmiskenbaar feit, dat iedere echte astronoom en natuurkundige behoort te weten! Iedereen die dit ontkent is een huichelachtige leugenaar.

 

Laten we ook eens naar de numerologische symboliek kijken ten aanzien van de Apollo-missies. Net als bij alles rond 9/11 verraden de betekenisvolle getallen ook hier dat er veel meer aan de hand moet zijn. De enige Apollo-missie vanaf Apollo 11 tot en met Apollo 17 die er volgens de officiële leugens niet in slaagde de maan (-filmstudio) te bereiken was Apollo 13. Deze werd gelanceerd om exact 13:13 uur plaatselijke tijd. Was dit misschien een zeer opzichtige poging om het onzinnige bijgeloof (met name in de USA) over het vermeende ‘ongeluksgetal’ 13 nog verder te versterken? Of is dit een verwijzing naar de New World Order-doelstelling van de mondiale control freaks?

 

De glashard-liegende Nasa beweert dat er tussen juli 1969 (Apollo 11) en december 1972 (Apollo 17) twaalf mensen op de maan zouden zijn geweest. Vooral oplichter Buzz Aldrin (1930) heeft fors geld verdiend aan de verkoop van allerlei zaken die volgens hem op de maan zouden zijn geweest. Waarom is er trouwens na deze 3½ jaar plotseling gestopt met mensen naar de (nep-) maan te laten vliegen? En waarom was er eind jaren 60 van de vorige eeuw eigenlijk zo’n enorme haast om een maanlanding te ensceneren? Volgens Gerhard Wisnewski moest de schurkenstaat USA destijds hoognodig iets doen aan haar imago om wereldleider te kunnen worden. Naast de interne onlusten vanwege huidskleurdiscriminatie, de Vietnam-oorlog vanaf 1959, de mislukte invasie van Cuba in 1961 gevolgd door de Cuba-crises, de vele moorden, waaronder die op de president in 1963, was er vooral de technologische (wapen-) wedloop met USSR. Na de nep-maanlanding leek er echter opeens helemaal geen vuiltje meer aan de lucht voor de USA. Cui bono? Wie profiteert, die heeft er naar alle waarschijnlijkheid iets mee te maken!

 

Feit is ook dat er na 1972 geen (nep-) maanlandingen meer zijn geweest. Pas in 2018 (dus 46 jaar later!) staat er (weer) een (nep-) maanlanding op de Nasa-agenda. Dat is toch zeer buitengewoon, lijkt me! Waarom durven de ‘geleerden’ van de Stichting Skepsis deze buitengewone zaak niet aan een kritisch onderzoek te onderwerpen? Voor mij is dit een overduidelijk bewijs van hun selectief scepticisme. Op basis van mijn scepsis daarover veronderstel ik een verborgen agenda. Het hardnekkige gerucht gaat dat deze stichting geld ontvangt van de farmaceutische industrie. Wie wil deze buitengewone bewering eens aan een kritisch onderzoek onderwerpen?

 

Hoe het ook zij, ik roep hierbij alle hoogleraren met een geweten op om de mensheid te bevrijden van de waanzinnige leugens van de bemande maanlandingen. Want door hun mond te houden, zijn alle hoogleraren in de astronomie en de natuurkunde vanaf juli 1969 net zo medeplichtig aan de mega-oplichtingzaak, als bijvoorbeeld de twaalf astronauten. En wanneer we deze maanlandingenhoax hebben ontmaskerd, kunnen we vervolgens ook alle andere dogma’s voorgoed uit de echte wetenschappelijke waarheid schrappen.

 

 

Stanley Kubrick regisseerde de nep-maanlanding van 1969

In de voorgaande Pateo Nieuwsbrief (link) heb ik deze kop ook gebruikt, om alvast een begin te maken met het openbaren van deze enorme oplichtingzaak door de Nasa. Laten we in deze nieuwsbrief daarom maar bij het begin beginnen:

 

In januari 1964 verscheen de bizarre speelfilm over ene Dr. Strangelove, die een zeer vreemde liefde bleek te hebben voor de atoombom. Het genie achter deze destijds zeer realistisch gefilmde bioscoophit was Stanley Kubrick (1928 – 1999). De baasjes in het Pentagon waren zo overdonderd door de gedetailleerde echtheid die Kubrick had weten te creëren via deze speelfilm, dat ze hem hebben ‘gevraagd’ om ook een dergelijk overtuigende film te maken van een maanlanding. Net als de Oostenrijker Victor Schauberger (1885 – 1958) in de Tweede Wereldoorlog werd ‘gevraagd’ door de Nazi’s om mee te helpen met het bouwen van vliegende schotels, zo had ook Kubrick eigenlijk geen andere keus dan om mee te werken aan deze mega-leugen.

 

Na de afgedwongen instemming van Kubrick in 1964 begon de Nasa onmiddellijk met de voorbereidingen voor de eerste ‘maanlanding’ en begon Kubrick met de voorbereiding van de science-fiction-speelfilm getiteld ‘2001: A Space Odyssey’. In 1968 verscheen deze film. De speciale effecten waren wederom zeer overtuigend, en dus was er groen licht voor de nep-maanlanding van Apollo 11, die Kubrick met dezelfde technieken tot stand moest brengen. Op 20 juli 1969 werd deze in scène gezette maanlanding mondiaal uitgezonden.

 

De geniale regisseur Kubrick was zijn ‘opdrachtgevers’ echter te slim af. In zijn verdere oeuvre liet hij overduidelijke aanwijzingen achter, die de zoekers met open ogen kunnen leiden naar de waarheid. In ‘The Shining’ uit 1980 met hoofdrolspeler Jack Nicholson draagt het jongetje genaamd Danny op een gegeven moment een trui met daarop afgebeeld een raket waarop staat ‘Apollo’, met eronder het cijfer 11. De numerologische waarde van ‘Danny’ is 22, wat staat voor communicatie. Uiteraard communiceert Kubrik met ons via die trui. In deze thriller lopen de schijnwerkelijkheid en de werkelijke realiteit steeds verder door elkaar. Evenzo vermengde Kubrick de echte studiorealiteit met daarin de astronauten met de geprojecteerde achtergrond van een maanlandschap. Dat is ook de hint die we in de naam van deze film vinden. Kubrick liet daarin doorschijnen (Nederlands woordgrapje) dat hij het onechte zodanig kan laten schijnen dat het echt lijkt. Aan het einde van deze bloedstollende speelfilm zien we een foto met daarom de datum July 4 en het jaartal 1921. Independence Day (4 juli) is uiteraard een verwijzing naar 11 (4e dag plus 7e maand), en de cijfers van het jaartal opgeteld geeft 13. Aan de hand van deze foto wordt in deze film duidelijk dat dit hele verhaal zich ook al eerder heeft afgespeeld. Na afloop van deze film blijft de grote vraag hangen wat er nu echt is gebeurd. En dat is precies wat Kubrick ons wil meegeven over de bewijzen van Apollo 11. In mijn derde (Engelstalige) PateoPedia Paper heb ik alle feiten rond de maanlandinghoax op een rijtje gezet (link).

 

In de film ‘Eyes Wide Shut’ uit 1999 met Tom Cruise en Nicole Kidman zien we ergens halverwege een (satanistische) ceremonie waarbij jonge vrouwen gehuld in slechts een string een cirkel vormen. Kubrick heeft echter gekozen voor het opmerkelijke aantal van 11 vrouwen, waarbij hij wederom verwijst naar de door hem geregisseerde Apollo 11-missie. De titel van deze film is uiteraard ook een duidelijke hint: met wijdopen ogen zien de mensen de waarheid niet. Vier dagen nadat Kubrick deze 13e (!) speelfilm had afgeleverd bij Warner Bros stierf hij onder zeer verdachte omstandigheden. Volgens velen is hij vermoord omdat hij in deze film teveel zou hebben onthuld. Via de mannelijke hoofdrolspeler van deze merkwaardige film wordt in ieder geval duidelijk dat Kubrick ons vertelt dat hij zijn geheim niet openlijk kon onthullen zonder zichzelf en zijn dierbaren in gevaar te brengen. Zijn derde vrouw had hem immers twee dochters gegeven, naast zijn stiefdochter uit zijn tweede huwelijk. De hoofdrolspelers in ‘Eyes Wide Shut’ hadden één dochter die eveneens een belangrijke rol speelt in deze film. Zowel Nicole Kidman als Jack Nicholson hebben Kubrick, na hun filmervaring met hem, beschreven als een echte ‘family man’, dus als een zeer toegewijde en liefdevolle echtgenoot en vader. Kubrick kon het dus niet over zijn hart verkrijgen om zijn dochters en echtgenote in gevaar te brengen. Helaas heeft hij zijn indirecte onthulling toch met zijn leven moeten bekopen. Blijkbaar mogen we zelfs niet weten dat de mondiale controle freaks niets anders dan oversekste psychopaten zijn. We hoeven alleen maar de betaalde jonge vrouwen uit deze semi-seksfilm te vervangen door gedwongen kinderen, en het afschuwelijke beeld van de echte waarheid is compleet.

 

 

Jay Waidner is vanavond te gast bij Pateo Radio

Vanavond (dinsdag 18 februari) is Jay Weidner mijn gast bij Pateo Radio. Dit radio-interview wordt rechtstreeks uitgezonden via het internet tussen 19:00 uur en 20:00 uur. Jay bracht in 2011 en 2012 de tweedelige documentaire uit getiteld ‘Kubrick’s Odyssey’. Naast het onthullen van de door Kubrick geregisseerde de nep-maanlanding van 1969 (aan de hand van voornamelijk ‘The Shining’) toont deze documentaire tevens de geheime kennis ingebed in ‘2001: A Space Odessey’.

 

Vanavond wordt het de 69e aflevering van Pateo Radio, en ik heb me nog niet eerder zo grondig voorbereid op een interview. Niet alleen heb ik de bovengenoemde films van Kubrick nogmaals aandachtig bekeken, ook heb ik de documentaire van Jay bestudeerd en heb ik een boek van hem gelezen (dit alles met hartelijke dank aan Jaqueline S. die me deze dvd’s en dit boek heeft geleend).

 

Luister jij ook rechtstreeks mee met mijn interview van Jay? Indien gewenst kunnen via de chat ook vragen aan hem worden gesteld, wanneer ik deze vervolgens tijdens de uitzending voorlees. Kijk voor meer informatie hierover bij Pateo Radio op Pateo.nl (link).

 

 

Apple boycot de Pateo Nieuwsbrief

Na de voorgaande Pateo Nieuwsbrief regende het opeens foutmeldingen. Nader onderzoek toonde dat het bij alle nieuwe gevallen om icloud.com- of om me.com-emailadressen ging. Blijkbaar houdt Apple niet van de onthullingen via de Pateo Nieuwsbrief. Wil je deze toch blijven ontvangen, mail me dan even een ander emailadres. Verder zijn er ook abonnees die hun emailberichten automatisch laten duursturen naar een adres dat niet meer bestaat. Deze mensen verzoek ik om deze doorsturing te verwijderen, zodat ik deze foutmeldingen niet langer retour krijg. Mocht je op de woensdagochtend om 10:00 uur nog geen Pateo Nieuwsbrief voor die week hebben ontvangen in jouw emailbox, lees de nieuwsbrief dan online via het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. Gebeurt dit vaker, neem dan even contact met me op. Via het Engelstalige deel van Pateo.nl verschijnen overigens ook af en toe nieuwsbrieven in het Engels, waar jij je ook op kunt abonneren, mocht je dat willen.

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

o       Morgenavond (woensdag 19 februari) geef ik in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland (iets ten zuiden van Rotterdam) een presentatie voor Sky High Creations bij Galerie “Beelden Bij Beljon”. Bijna drie jaar geleden, op zondag 15 mei 2011, gaf ik daar eerder een presentatie.

o       Aanstaande zondagmiddag (23 februari) geef ik in het Noord-Hollandse Purmerend een entreegeldvrije lezing met hetzelfde onderwerp in spiritueel centrum Nieuwste Tijd.

o       Op zaterdagmiddag 8 maart geef ik een boeksignering bij Frontier Bookshop in Amsterdam, en zal ik ook vragen van lezers beantwoorden.

o       Op zondag 9 maart geef ik in ‘De Hooizolder’ te Bunnik (iets ten oosten van Utrecht) een inleiding in de Astrotheologie waarvoor geen voorkennis vereist is.

o       Op zondag 23 maart wordt de jaarlijkse inspiratiedag van het Centre Lothlorien gehouden bij Weleda in Zoetermeer. Ik zal daar een voorproefje geven van de inhoud van de komende Wholly Science Week.

o       Vanaf zondagmiddag 20 april wordt de vijfde editie van de Wholly Science Week gehouden. Net als alle voorgaande keren is de locatie weer het unieke Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne. De sfeervolle ruime kamers van dit statige landhuis, de rustgevende natuur rondom, het net iets warmere klimaat, de heerlijke biologische en vegetarische maaltijden, het samenzijn met gelijkgestemden en niet te vergeten de Verlichtende Wholly Science zijn de geheime ingrediënten voor deze week vol scheppingskracht.

 

 

Wil je dat ik bij jouw vereniging of bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere wetenschap en ware spiritualiteit)

 

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de tweeëntachtigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.