Pateo Nieuwsbrief (van 12 februari 2014)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief081.htm

 

o       De oorsprong van Valentijnsdag

o       Waarom is het Christendom zo bang voor Astrotheologie?

o       Stanley Kubrick regisseerde de nep-maanlanding van 1969

o       Zwitsers willen een grens stellen aan arbeidsmigratie

o       Stop met geloven – Begin met begrijpen

o       Deze week op het Pateo Prikbord

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

De oorsprong van Valentijnsdag

Vrijdag is het weer Valentijnsdag. Maar wat is eigenlijk de oorsprong van deze dag? De meest gangbare versie van deze (vermeende) oorsprong vertelt over twee ‘martelaren’, allebei genaamd Valentinus, die ergens in de derde eeuw van onze jaartelling (in verschillende jaren) terecht zouden zijn gesteld, allebei op 14 februari. Alsof dit nog niet toevallig genoeg is, beweren anderen dat het er zelfs drie zouden zijn geweest. Echter, net als Sint Nicholaas en Sint Jezus heeft ook deze Sint Valentijn nooit echt geleefd als mens. Ook dit was gewoon weer een verzinsel van de Rooms-katholieke kerk. Weet je trouwens wat de werkelijke betekenis is van “Rooms-katholiek”? Rooms verwijst uiteraard naar Rome, de stad waarbinnen deze kerk zich als een zielloze parasiet heeft ingegraven. Maar de betekenis van ‘katholiek’ zal jou wellicht wel verbazen. Het komt namelijk van de Griekse zegswijze καθόλου (katholou), wat ‘over het geheel genomen’ betekent, of “On the Whole” in het Engels. Zouden we het hier over hetzelfde ‘geheel’ hebben als waar ook Wholly Science over gaat? Helaas wel, zou ik bijna zeggen. Echter waar het ‘geheel’ vanuit Roma (wat het omgekeerde is van Amor) bedoeld is om de mensheid gevangen te houden, is het ‘geheel’ van Wholly Science bedoeld om de mensheid te bevrijden.

 

Ver voordat het georganiseerde Christendom de mythe van Sint Valentijn had bedacht vierden de Romeinen het mid-februari-feest. Dit feest duurde altijd drie dagen, van 13 tot en met 15 februari. Ze vierden dan dat de winter (symbool voor de dood) bijna voorbij was en dat het voorjaar (symbool voor het nieuwe leven) weer in aantocht was. Vanwege hun beestachtige bijgeloof offerden mannen destijds een geit of een hond. Vervolgens gebruikten ze de huid van dit gevilde dier om een zweepslagje te geven aan een door hen begeerde (jonge) vrouw. Naar verluidt stonden naakte jonge vrouwen (lees: meisjes) daarvoor in de rij, omdat ze geloofden daardoor vruchtbaar te worden. Anno nu vieren veel Nederlanders die onder de grote rivieren wonen nog steeds dit driedaagse bijgelooffeest, wat altijd ergens tussen midden februari en begin maart wordt gevierd.

 

De Oude Romeinen noemden dit driedaagse seksfeest Lupercalia. Daarmee vereerden ze Lupa, de wolvin die volgens de legende de weeskinderen Romulus en Remus zou hebben grootgebracht. Volgens diezelfde legende stichtten beide mannen, toen ze volwassen waren geworden, in het jaar 753 voor ons jaar 1 de stad die tegenwoordig Rome heet. Wist je trouwens dat voordat deze stad de naam Roma kreeg, ze Saturnia heette? Wanneer je goed kijkt zie je nog steeds de ringen van Saturnus uitgebeeld rond het plein van Jupiter (wat via Ju-Peter is verbasterd tot St. Peter of Sint Petrus in het Nederlands, waarmee de Petrus wordt bedoeld die Jezus tot drie maal toe zou hebben verloochend voor het kraaien van de haan). Inderdaad, in plaats van Jezus, de zon van God, aanbidt de Rooms-katholieke kerk vanaf het allereerste begin Saturnus (gepersonaliseerd als Satan) en Jupiter (tevens gepersonaliseerd als Judas)! Het Christendom is gebaseerd op de wolf (of wolvin: Lupa), maar dan vermomt in schaapskleren. Ook dit verkleden, dus jezelf compleet anders voordoen, wordt ieder jaar opnieuw gevierd met carnaval.

 

Zijn wij onwetende domoren die ieder jaar opnieuw feestdagen vieren waarvan we de oorsprong totaal niet kennen? Of worden wij wetende Mensen die hun waardevolle (liefdes-) energie niet langer verspillen aan de uitvoering van de (duistere) agenda van anderen? Ben jij geen domoor? Ben jij echt spiritueel ‘wakker’? Bedenk dan dat het niet gaat om wat jij van jezelf vindt; het gaat om jouw daden. Praatjes vullen immers geen gaatjes. En voor alle duidelijkheid: met ‘jou’ bedoel ik ook mijzelf. Ik schrijf deze nieuwsbrieven namelijk ook aan mezelf.

 

 

Waarom is het Christendom zo bang voor Astrotheologie?

Het Grieks vertelt ons dat met ‘Astro’ de sterrenwereld boven ons wordt bedoeld, en dat Theologie de logica (Logos) van God (Theos) bestudeert. Binnen Astrotheologie staan Astronomie (links) en Astrologie (rechts) naast elkaar. Astrotheologie neemt een centrale plaats in binnen Wholly Science. Het toont ons namelijk de logica van God en alle andere goden, zonder enige vorm van geloof of bijgeloof! Mijn kennis van Astrotheologie heb ik voornamelijk geleerd van Jordan Maxwell, Bill Donahue, Michael Tsarion en Santos Bonacci. Via PateoPedia (en dan “Wholly Wayshowers”) en de Pateo Academia op het Engelstalige deel van Pateo.nl kun je meer te weten komen over het onthullende werk van deze astrotheologen. Santos was vorig jaar september een weekje in Nederland, waarbij ik hem ook als mens goed heb leren kennen (link). Eind vorig jaar werd hij echter steeds harder in zijn bewoordingen naar iedereen die niet volledig op één lijn met hem zat. Dat leidde tot zijn vertrek bij de School of the Holy Science (link), waar ook Jordan, Bill en ik (direct of indirect) aan zijn verbonden. Zijn toon werd daar echter alleen maar harder van. Gelukkig heeft hij inmiddels de zachte weg weer terug gevonden. Dat gebeurde toen hij vorige maand ruim een week in hechtenis heeft gezeten wegens openstaande verkeersboetes. Ik ben niet alleen erg blij voor Santos dat hij zijn hart weer heeft kunnen openen; ik ben ook erg blij voor ons allemaal, want zijn kennis van Astrotheologie is fenomenaal, en met een open hart kan deze kennis veel meer mensen bereiken! (Uiteraard is Santos een spiegel voor mij, waar ik zeer dankbaar voor ben, mocht je dit nog niet tussen de regels hebben opgepikt.)

 

Wil je nu wel eens weten waar het Christendom en alle (!) andere religies nu echt over gaan, kom dan op zondag 9 maart naar ‘De Hooizolder’ in Bunnik (iets ten oosten van Utrecht) voor een laagdrempelige inleiding in de Astrotheologie. Kijk bij de Agenda op Pateo.nl (Nederlandstalige deel) voor meer informatie over deze inleidende lezingen.

 

 

Stanley Kubrick regisseerde de nep-maanlanding van 1969

In 1968 verscheen de zeer spraakmakende film getiteld ‘2001: A Space Odyssey’. Het scenario voor deze uitzonderlijke film werd geschreven door Arthur C. Clarke (1917 – 2008) en Stanley Kubrick (1928 – 1999). Kubrick was tevens de regisseur van deze destijds zeer verbazingwekkende film. Een jaar later regisseerde Kubrick een film die nog veel meer impact zou hebben op de mensheid, en dan doel ik op de nep-maanlanding van juli 1969, die in een speciaal daarvoor gemaakte filmstudio ergens in de USA werd opgenomen. Ik ben zeker niet de enige en absoluut niet de eerste die deze misleiding aan de kaak stelt. Aanstaande dinsdagavond (18 februari) is Jay Weidner mijn gast bij Pateo Radio. Jay bracht in 2011 de documentaire uit getiteld ‘Kubrick’s Odyssey’. Naast het onthullen van de door Kubrick geregisseerde de nep-maanlanding van 1969 toont deze documentaire tevens de geheime kennis ingebed in andere films van Kubrick, zoals ‘A Clockwork Orange’ (uit 1971), ‘The Shining’ (uit 1980, met Jack Nicholson) en ‘Eyes Wide Shut’ (uit 1999, met Tom Cruise en Nicole Kidman). Mijn vraaggesprekken van telkens een uur bij Pateo Radio worden rechtstreeks uitgezonden via het internet. Luister jij ook mee, komende dinsdagavond? Indien gewenst kun je via de chat ook een vraag stellen aan Jay. Interactieve radio met internationale deskundigen, wat wil je nog meer? Kijk voor meer informatie bij Pateo Radio op Pateo.nl. Wil je, als opwarming voor de radio-uitzending van 18 februari, absoluut zeker weten waarom mensen nog nooit zijn geland op Luna, bekijk dan eens deze Duitstalige documentaire van een uur (link).

 

 

Zwitsers willen een grens stellen aan arbeidsmigratie

In de Pateo Nieuwsbrief van 8 oktober 2013 schreef ik bij de bespreking van de mythe van racisme (Mythe nr. 7) onder andere het volgende: “Nog altijd heeft Zwitserland een zeer streng immigratiebeleid, gebaseerd op een diepgewortelde vreemdelingenhaat door de (vermeende) afstammelingen van de farao en diens leger.” Afgaande op de uitslag van het referendum van afgelopen zondag willen de Zwitsers ook een grens stellen aan arbeidsmigratie. Nu al wordt één op de vier arbeidsplaatsen in Zwitserland ingevuld door een niet-Zwitser. De Zwitsers vrezen voor hun banen wanneer er nog meer arbeidsmigratie naar hun land komt. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Echter, in plaats van de grenzen te versterken, kunnen we misschien beter de stekker uit de Europese Unie trekken, waardoor de locale werkgelegenheid als vanzelf weer zal worden hersteld. Oh sorry, dat is politiek, en daar bemoeide ik me immers niet meer mee. Foei.

 

 

Stop met geloven – Begin met begrijpen

Wat betekent vrijheid voor jou? Hoe vrij ben je nu echt? Hoe belangrijk is jouw vrijheid voor jou? Wat kan er voor jou belangrijker zijn dan jouw vrijheid? Kortom, hoe belangrijk is het voor jou om de waarheid te kennen?

 

Vanaf mijn adolescentie heb ik alles bestudeerd wat ik maar te pakken kon krijgen. Het beste van het beste heb ik de afgelopen jaren geïntegreerd in Wholly Science. Alles (ik herhaal alles!) binnen Wholly Science is gebaseerd op logica of keiharde feiten. Met geloof heeft Wholly Science helemaal niets te maken. Dat is voor velen dan ook het grootste struikelblok. Ze zijn zo gehersenspoeld door (in ons taalgebied) vooral het Christendom en de New Age, dat ze logica en feiten zijn gaan wantrouwen. Ze doen het liever op hun ‘gevoel’. Ze hebben alleen niet door hoezeer ze via dat gevoel kunnen worden bespeeld. Wie dat niet begrijpt, die kan om te beginnen reclames gaan analyseren. Wanneer je vervolgens snapt hoe het werkt, bestudeer daarna maar eens een willekeurige bewering uit een channeling of een New Age ‘waarheid’. Het recept is namelijk opvallend simpel: eerst wordt jouw gevoel gepaaid en daarna wordt jouw verstand genaaid (Mind Fuck in het Engels).

 

Hoe kun je voorkomen dat jouw verstand wordt ‘genomen’? Ook simpel: zorg dat je kennis van zaken krijgt: Educate yourself! Alles wat regulier is heeft als doel om jouw verstand vooral niet te laten ontwikkelen. Hoeveel studieschuld wil je oplopen om de ware kennis juist niet te leren? Waarom betalen mensen fors geld om onwetend te blijven, terwijl je voor een schijntje de waarheid kunt leren kennen via Wholly Science?

 

Veruit de beste manier om de smaak van Wholly Science goed te pakken te krijgen is door jezelf een vakantieweek te gunnen gevuld met zelfkennis aan de hand van Wholly Science. Vanaf zondagmiddag 20 april wordt alweer de vijfde editie van de Wholly Science Week gehouden. Net als alle voorgaande keren is de locatie weer het unieke Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne. De sfeervolle ruime kamers van dit statige landhuis, de rustgevende natuur rondom, het net iets warmere klimaat, de heerlijke biologische en vegetarische maaltijden, het samenzijn met gelijkgestemden en niet te vergeten de Verlichtende Wholly Science zijn de geheime ingrediënten voor deze week vol scheppingskracht. De gehele week is volledig Nederlandstalig, want ik leg dan alles in het Nederlands uit, en ook zijn de medewerkers van Centre Lothlorien (tot nu toe) allemaal Nederlandstalig.

 

Je kunt ook kiezen voor een Engelstalige Wholly Science Week. Deze wordt vanaf zondagmiddag 11 mei gehouden in de Roemeense plaats Uzlina, vlak bij de Zwarte Zee. De verblijfskosten liggen dan iets lager, maar de reiskosten zullen voor de meeste nieuwsbrieflezers wat hoger liggen. Stuur me in beide gevallen even een berichtje indien je van plan bent deel te nemen aan één van beide weken.

 

 

Deze week op het Pateo Prikbord:

 

Een Nederlands gezin gaat binnenkort hun huis in Frankrijk verkopen om vervolgens een groot perceel te kopen waarop ze een zelfvoorzienende leefgemeenschap willen gaan vestigen. Zowel grond kopen als huizen bouwen is in Frankrijk aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Wil jij met deze mensen in contact komen, dan kan dat via een berichtje aan mij. Ik stuur het dan door.

 

Zo goed als nieuwe borden, kommen en bestek te koop. Het witte servies is 18-delig en is destijds bij Ikea gekocht. Heb je belangstelling, stuur me dan even een berichtje.

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

Kijk op de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

o       Volgende week woensdagavond (19 februari) geef ik in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland (iets ten zuiden van Rotterdam) een presentatie voor Sky High Creations bij Galerie “Beelden Bij Beljon”. Bijna drie jaar geleden, op zondag 15 mei 2011, gaf ik daar eerder een presentatie.

o       Volgende week zondagmiddag (23 februari) geef ik in het Noord-Hollandse Purmerend een entreegeldvrije lezing met hetzelfde onderwerp in spiritueel centrum Nieuwste Tijd.

 

Wil je dat ik bij jouw vereniging of bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere wetenschap en ware godsdienst)

 

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de éénentachtigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.