(Click here for English)

(klik hier om de leader van Pateo Radio te beluisteren)

 

Pateo Radio

 

 

Pateo Radio was een wekelijkse talkshow van een uur dat via internetradio rechtstreeks werd uitgezonden. Gastheer van deze informatieve radiotalkshow was allround wetenschapper Dr. Johan Oldenkamp van Pateo.nl. Hij ontving in zijn radiotalkshow spraakmakende gasten uit binnen- en buitenland. Bekende Nederlanders die te gast waren bij Pateo Radio zijn bijvoorbeeld Wieteke van Dort (afl. 139), Sandra Reemer (afl. 6), Lange Frans (afl. 78), Ronald Jan Heijn (afl. 167), Willem de Ridder (afl. 112) en Fred Butter (afl. 7). En bekende namen uit het buitenland zijn bijvoorbeeld Jay Weidner (afl. 69), James Corbett (afl. 140), Michael Cremo (afl. 127), Paul Pantone (afl. 126), Marko Rodin (afl. 90), Karen Hudes (afl. 57 en 82), Mark Passio (afl. 71) en Carl Calleman (afl. 77). Alle uitzendingen van Pateo Radio zijn na te beluisteren via de linkjes in onderstaand archief (link). Klik hier om een alfabetisch overzicht te bekijken van alle radiogasten.

 

In zijn praatprogramma ging Johan Oldenkamp per definitie nooit in discussie met zijn gast of gasten. Hij vindt dat iedere gast het recht heeft om de eigen zienswijze ongehinderd uit te dragen, zelfs wanneer deze zienswijze tegenstrijdig is met die van de gastheer. Het feit dat iemand te gast is geweest bij Pateo Radio wil daarom nadrukkelijk niet zeggen dat Johan alle uitspraken van deze gast zou onderschrijven. We volgen (hopelijk) allemaal ons eigen pad op onze eigen manier in ons eigen tempo, maar uiteindelijk zullen we allemaal de volledige waarheid gaan begrijpen. Daar is Johan in ieder geval van overtuigd.

 

Pateo Radio werd van 12 maart 2012 tot en met 29 april 2013 uitgezonden via het internetradiostation van Argusoog, en van 17 september 2013 tot en met 27 oktober 2016 via Finding Voices Radio (link).

 

Pateo Radio had als missie om inzichten te delen waarmee we onszelf kunnen bevrijden van misleidende of beperkende ideeën die ons worden opgedrongen door de universiteiten, door de religies, door de media (zowel mainstream als alternatief) en door de overheden, zowel direct als indirect via alles wat regulier is. Bij Pateo Radio lag de nadruk op het vertellen hoe het wel zit (of zou kunnen zitten). Het doel van iedere uitzending van Pateo Radio was om de luisteraars te prikkelen tot zelf nadenken.

 

Bron: http://www.pateo.nl/Links/Pateo_Radio_NL.htm

 

 

Pateo Radio Archief

 

Nabeluisteren van uitzendingen van Pateo Radio:

(ook mogelijk via het archief van Pateo Radio op Finding Voices Radio: link)

 

Aflevering 168. Feng Shui (uitzending van 27 oktober 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Nina Elshof (1961). Zij is afgestudeerd als binnenhuisadviseur en Feng Shui-consultant. In 1995 heeft zij haar bedrijf “Nina Elshof Feng Shui” opgericht. Sindsdien werkt zij als Feng Shui-professional met Feng Shui en Nine Star Ki. Haar meer dan twintig jaar ervaring heeft haar een schat aan inzicht en kennis opgeleverd over de achtergronden en diepgang van Feng Shui en Nine Star Ki. Nina heeft inmiddels aan meer dan 1000 mensen en bedrijven een Feng Shui- of Nine Star Ki-advies gegeven, of in een workshop, cursus of opleiding haar kennis met hen gedeeld. Haar website is Nina Elshof Feng Shui.nl (link). Tevens is zij verbonden aan de Feng Shui Academie.com (link) en My Feng Shui.nu (link). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Nina en gastheer Johan Oldenkamp onder andere over de energetische dynamiek die het kloppend hart vormt van zowel Feng Shui als Nine Star Ki.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 167. Aquarius (uitzending van 28 september 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Ronald Jan Heijn (1960). Hij is een voormalig Nederlands hockeyinternational, die in totaal 59 officiële interlands speelde voor de nationale ploeg. Later maakte hij naam als spiritueel ondernemer, met het holistisch centrum Oibibio in Amsterdam. In 2005 en 2007 maakte hij samen met Harry Beckers (1960) de documentaire Staya Erusa, over bewustzijn en het leven na de dood. Zijn huidige website gaat over het nieuwe tijdperk: Hello Aquarius.org (link). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Ronald Jan en gastheer Johan Oldenkamp over het verleden, over spiritualiteit en over de komende veranderingen van dit huidige Watermantijdperk, en dat laatste is tevens het onderwerp van zijn nieuwe boek dat dit najaar uitkomt.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 166. Mensontwikkeling (uitzending van 21 september 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Michael Lapod (1972). Hij is opgeleid als sportinstructeur (CIOS) en docent lichamelijke opvoeding (ALO). Daarna heeft hij veel vormingswerk gedaan als fysieke- en mentale trainer en opleider bij zowel Defensie als Politie in de Nederlanden. In 2010, na dit twaalf jaar te hebben gedaan, wilde hij niet langer voor deze overheidsheidsorganisaties werken. Tegenwoordig leidt hij zelfstandig mensen op in ‘holistische vorming’. Daartoe heeft hij in 2014 de stichting genaamd Allskool opgericht (website). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Michael en gastheer Johan Oldenkamp over het optimaliseren van de integrale gezondheid. Wegens technische problemen is het laatste kwartier van hun gesprek niet uitgezonden, maar bij het nabeluisteren is daar niets van te merken.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 165. Esoterie (uitzending van 14 september 2016)

De gasten voor deze uitzending van Pateo Radio waren Ellen Schiltz (1960) en Jan Gyselinck (1966). Op de website Esoteric Healing.be (link) onder het kopje Academics staat informatie over hen en hun werk. Beiden hebben zich verdiept in tal van esoterische onderwerpen, en beiden zien het als hun taak om deze inzichten door te geven. Dat doen ze via lezingen, boeken en opleidingen. In deze aflevering van Pateo Radio spraken Ellen, Jan en gastheer Johan Oldenkamp over esoterie in de volle breedte en over de verspreiding van deze essentiële inzichten.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 164. Politieke puinhoop (uitzending van 7 september 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Arjan Gelder (1950). Hij is de auteur van het boek “De puinhopen van de Nederlandse politiek”, dat dit jaar aan het einde van de lente verscheen. Ook hebben zijn ideeën over hoe het dan wel zou moeten geleid tot de politieke beweging getiteld “Wil Nu” (website). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Arjan en gastheer Johan Oldenkamp over het failliet van de oude politiek. Ook het het nieuwe tv-programma van de Amsterdamse publieke omroep SALTO getiteld “De stem van de straat” kwam ter sprake, aangezien beiden daar bijdragen aan leveren.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 163. Diana (uitzending van 31 augustus 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Linda Udo (1964). Deze in Zwolle wonende onderzoekster verdiepte zich met uiterste gedrevenheid 17 jaar lang in het leven van de Engelse Diana Spencer (1961). Na het bizarre auto-ongeluk in een Parijse tunnel op 31 augustus 1997 spitte Linda omvangrijke archieven door omdat ze het gevoel had dat de officiële lezing niet klopte. Ze verdiepte zich vervolgens in kronieken van het Britse koningshuis, geschreven door vermaarde historici, ze filterde relevante feiten uit duizenden tabloids, ze bestudeerde foto’s en ze analyseerde documentaires, reportages en politierapporten. In augustus 2014 verscheen hierover haar 464 bladzijden tellende boek “Koninklijk complot; het mysterie rond de dood van prinses Diana”. De bijbehorende website heet Lang Leve Diana.nl (link). Het archief op die website is toegankelijk via de code “Complot1997” (zonder aanhalingstekens). Precies 19 jaar na dit in scène gezette “ongeluk” spraken Linda en gastheer Johan Oldenkamp in deze 163e aflevering van Pateo Radio over het hoe en waarom van deze Mission Escape van Diana.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 162. Blauwbloed (uitzending van 13 juli 2016)

De gast voor deze extra lange uitzending van Pateo Radio was Neset Temirci (1972). Hij is naar eigen zeggen onder andere de ex-vriend van Mabel Wisse Smit (1968), die in 2004 trouwde met de naar verluidt in 2013 overleden Johan Friso von Amsberg (1968). Volgens Neset was Mabel getuige van twee moorden die gepleegd zouden zijn door Willem-Alexander von Amsberg (1967), die dus tegenwoordig haar zwager is. Kijk voor meer achtergrondinformatie over Neset op zijn blogspot getiteld NTblauwbloed (link). Omdat Neset, die twaalf jaar gevangenschap achter de rug heeft voor een moord op iemand die volgens hem nog altijd in leven is, openheid over alles wil geven, vroeg hij om een een extra lange uitzending. Daarom duurde deze uitzending van Pateo Radio maar liefst drie uur. Vanwege deze verlenging riep gastheer Johan Oldenkamp de hulp in van John H. Baselmans (1954), die zelf al drie maal als gast deelnam aan Pateo Radio. Deze keer fungeerde John als co-host. In deze aflevering van Pateo Radio hebben Neset, co-host John en host Johan getracht de complete beerput open te trekken, in aanvulling op de vier afleveringen van Pateo TV die hier ook al over gingen (namelijk de aflevering 21 tot en met 24: link).

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 161. Amsterdam-Noir (uitzending van 6 juli 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Steve Brown (1954). Drie decennia geleden stond hij aan het hoofd van de The Happy Family, wat een stichting was voor opvang van randgroepjongeren, maar die volgens sommigen feitelijk fungeerde als een koffieshopketen. Daarna was hij misdaadjournalist voor Veronica en Panorama totdat beroeps-desinformant Peter R. de Vries (1956) hem in een kwaad daglicht plaatste. Tegenwoordig heeft Steve een eigen weblog (link), waarmee hij naar eigen zeggen volksnieuws brengt uit “Amsterdam-Noir”, geholpen door de Street Soldiers en andere anarchisten. Hij is tevens (co-) auteur van onder andere de volgende boeken: “Drugsbaron in spijkerbroek” (2001; gebaseerd op het origineel uit 1995 van Peter Stuivenberg), “Smokkelroutes en Witwaspraktijken” (1996), “Zware Jongens” (1997), “Killing Fields Amsterdam” (2007), “Banken beroven mensen” (2008) en “Criminele Schlemielen” (2009). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Steve en gastheer Johan Oldenkamp over waarheid, desinformatie en hoe de leugen nog altijd doet alsof het zou mogen regeren.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 160. Don Quichot (uitzending van 29 juni 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Jettie H. van den Boom (1946). Haar website is General Features.eu (link). In haar onlangs verschenen boek (tweedelig) getiteld “De waarheid over Don Quixote, het bedrog van Cervantes” betoogt ze dat niet de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes (1547 – 1616), maar een groep onder leiding van de Engelse filosoof Francis Bacon (1561 – 1626) de auteur was van het tweedelige boek over de idealistische dwaas genaamd Don Quichot die, geholpen door zijn knecht Sancho Panza, ten strijde trekt tegen allerlei (vermeend) onrecht. In de oorspronkelijke versie werd deze vernuftige Don (edelman) aangeduid als “Quixote”, terwijl dit in modern Spaans “Quijote” is. In het Nederlands is daar “Quichot” of “Quichotte” van gemaakt. In deze aflevering van Pateo Radio spraken Jettie en gastheer Johan Oldenkamp over dit bedrog, maar vooral over de verborgen betekenis van de avonturen van Don Quichot. Ook kwam ter sprake dat ook de werken van toneelspeler William Shakespeare (1564 – 1616) zijn geschreven door hetzelfde schrijverscollectief.

[deze aflevering is hier na te beluisteren, of via youtube]

 

Aflevering 159. De eenzame roeier (uitzending van 22 juni 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Remi Beaux (1968). ‘Remi’ is een Franse jongensnaam, en het betekent ‘roeier’. Omdat de vondeling in het klassieke boek ‘Alleen op de wereld’ deze voornaam droeg associeren we ‘Remi’ eveneens met eenzaamheid. Beide kloppen voor de gast van deze 159e uitzending van Pateo Radio. In de fysieke werkelijkheid heeft deze Remi gevaren in de internationale scheepvaart, waarna hij inmiddels al twee decennia werkzaam is in de theaterwereld. Maar waar hij in deze aflevering voornamelijk spraken betrof zijn ervaringen in de metafysische realiteit, die hij via zogeheten bijna-doodervaringen, buitenlichamelijke ervaringen en wat hij zelf omschrijft als tussen-levenervaringen is gaan bestuderen, samen met tal van bijzondere spirituele ervaringen binnen de begrenzingen van de fysieke realiteit. Hij heeft zich op die manier verdiept in de werking van de hersenen, maar ook in diverse aspecten van electromagnetisme. Zo heeft hij een visie ontwikkeld over het ontstaan van het universum en het effect daarvan op ons bewustzijn. Kortom, in deze aflevering van Pateo Radio hadden Remi en gastheer Johan Oldenkamp gespreksstof te over.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 158. Taalontleding (uitzending van 15 juni 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was wederom John H. Baselmans (1954). In de voorgaande aflevering van Pateo Radio bracht hij het werk van David Wynn Miller (1949) ter sprake, evenals diens website: dwmlc.com (link). De eerste drie letters van deze websitenaam staan uiteraard voor diens initialen, en de “lc” daarna staat waarschijnlijk voor “legal counselor” in het Engels, of ‘juridisch adviseur’ in het Nederlands. Deze zeer intelligente man heeft een naar eigen zeggen volledig eenduidige juridische grammatica ontwikkeld waaraan hij de Engelstalige naam QUANTUM-LANGUAGE-PARSE-SYNTAX-GRAMMAR heeft gegeven. Vertaald naar het Nederlands wordt dit dan zoiets als KWANTUM-TAAL-ONTLEDINGS-SYNTAXIS-GRAMMATICA. Deze formele taal wordt niet alleen uitsluitend in hoofdletters geschreven, ook vervullen de leestekens hierin essentiële en uiteraard eenduidige rollen. Als uitzondering wordt de naam van een mens daarin juist niet geheel in hoofdletters geschreven, en ook met een dubbele punt na de voornamen (zoals bijvoorbeeld “David-Wynn: Miller” of “Russell-Jay: Gould”, zijn compagnon uit de financiële wereld), om zo onderscheid te maken met de door de staat aangemaakte rechtspersoon met dezelfde naam, maar dan wel geheel geschreven in kapitalen, want daarbij gaat het immers puur en alleen over kapitaal. In deze aflevering van Pateo Radio spraken John en gastheer Johan Oldenkamp onder andere over de waarde van deze formele taal, ook in relatie met de “Uniform Commercial Code” (UCC: de Uniforme Commerciële Codetaal) en op de OPPT, wat staat voor “One People’s Public Trust” (wat door John in het tweede deel van zijn freebook over de Matrix van het systeem (link) is vertaald als ‘Machtiging tot Beheer van het Publieke Goed van het Volk, dat Eén is’).

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 157. Freebooks II (uitzending van 1 juni 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was opnieuw John H. Baselmans (1954). Hij was al eerder te gast in aflevering 153 van Pateo Radio. Kijk bij de aankondiging voor die aflevering voor achtergrondinformatie over hem. Die uitzending was op 27 april 2016 en ging voornamelijk over het eerste deel van zijn freebook over de Matrix van het systeem (link). In deze vervolgaflevering van de Pateo Radio talkshow hadden John en gastheer Johan Oldenkamp het aanvankelijk voornamelijk hebben over het tweede deel van dit freebook (link), waarbij ook de video ‘Openheid over Oranje’ (link) ter sprake kwam. Daarna ging het radiogesprek over het werk van David Wynn Miller (1949), en diens website: dwmlc.com (link). Het voorgaande radiogesprek met John sloeg in als een bom. Is dat deze keer opnieuw gebeurd?

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 156. De Blije B (uitzending van 25 mei 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Ronald Bernard (1962). Deze ondernemer heeft een achtergrond in economie, psychologie, bouwkunde en theologie. Hij werkte ruim 25 jaar in diverse branches. In de financiële sector was dit vermogensbeheer, valuta- en depositohandel. Als initiator schreef hij de blauwdruk van De Blije B (website), een nieuwe bank voor een gezonde economie en een rechtvaardige samenleving. Al een tijdje trekt hij door het land met de lezing getiteld “Vrij en Blij uit de Crisis met een Nieuwe Bank én Munt”. In deze aflevering van de Pateo Radio talkshow bespraken Ronald en gastheer Johan Oldenkamp hoe deze eerlijke bank ons allemaal weer blij zal gaan maken, met uitzondering wellicht van de kleine club die belang heeft bij het huidige financiële systeem. Het onderwerp van De Blije Bank-in-oprichting werd overigens al eerder besproken in aflevering 4 van Pateo Radio (zie hier onderaan). In die uitzending van 2 april 2012 was Peter Toonen (1958) te gast.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 155. Tarot (uitzending van 18 mei 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Daan Akkerman (1957). Hij is al vele jaren actief als paragnost. Zijn website is Daan Akkerman.nl (link). In deze aflevering van de Pateo Radio talkshow spraken Daan en gastheer Johan Oldenkamp het voornamelijk over de Tarot. De Tarot is een eeuwenoud orakel, dat al in de 14e eeuw in zijn huidige vorm voorkwam in Zuid-Europa. De Tarot bestaat uit de 22 kaarten van de Grote Arcana (de zogenaamde hofkaarten, die vooral betrekking hebben op de onderlinge menselijke verhoudingen) en de 56 kaarten van de Kleine Arcana. Daan geeft al sinds 1981 Tarotkaart-leggingen en cursussen in binnen en buitenland. Eind april 2016 gaf hij hierover lezingen in Wageningen, Apeldoorn en Amsterdam. Dat vormde de aanleiding om hem uit te nodigen voor deze rechtstreekse uitzending van Pateo Radio. Na eerst de 78 kaarten van de Tarot te hebben uitgelegd heeft Daan een live kaartlegging gedaan met betrekking tot de Demmink-zaak, en werd er vervolgens door hem uitgelegd dat er binnen een jaar een grote doorbraak zal komen.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 154. Astrologische tijdperken (uitzending van 11 mei 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Jeroen Visbeek (1967). In zijn werk plaatst hij gebeurtenissen en ontwikkelingen in zowel 15-jarige tijdperken als in 180-jarige tijdperken, waarbij ieder tijdperk een eigen tijdgeest heeft. Daartoe deelt hij ieder twaalfde deel van het Grote Jaar (ook wel aangeduid als de precessiecyclus), wat een Aeon wordt genoemd (van 2160 jaar), in eerst 12 gelijken delen van ieder 180 jaar, en daarna ieder van deze twaalf 180-jarige tijdperken nogmaals in 12 gelijken delen, nu van ieder 15 jaar. Zijn website is Tijdgeest.eu (link). In deze aflevering van de Pateo Radio talkshow spraken Jeroen en gastheer Johan Oldenkamp voornamelijk over deze Astrologische tijdperken.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 153. Freebooks (uitzending van 27 april 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was John H. Baselmans (1954). Hij een Nederlandse artiest, schrijver, beeldhouwer, grafisch ontwerper en illustrator. Vanaf 1982 woont hij op Curaçao. Sinds 1984 ontwerpt hij postzegels voor de posterijen van de Nederlandse Antillen en werkt hij als illustrator mee aan diverse schoolboeken. Voor zijn pentekeningen gebruikt hij een combinatie van pen en oost-indische inkt, kleurpotlood samen met zacht pastelkrijt. Hij heeft geëxposeerd in diverse landen en tevens publiceerde hij meer dan 60 e-boeken, waarvan sommige ook zijn gedrukt. In deze aflevering van de Pateo Radio talkshow spraken John en gastheer Johan Oldenkamp voornamelijk hebben over zijn “freebooks”, die gratis op het internet staan (link).

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 152. De waarheid over M.T. Keshe (uitzending van 13 april 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Dirk Laureyssens (1950). Dirk is een wetenschapper, een uitvinder, een astroloog en een mysticus, woonachtig in België. Zijn bekenste uitvinding heet tegenwoord de “happy cube”. Zijn website is mu6.com (link; uit te spreken als “mu-six”, dus een verwijzing naar “music”, of ‘muziek’ in het Nederlands). Dankzij hem heeft Mehran Keshe (1958) vanaf 2009 zijn drie boeken kunnen schrijven, want Dirk heeft daarin alle illustraties gemaakt. Ook de patentaanvragen van Keshe zijn door Dirk geschreven. Bovendien heeft Dirk het logo van de Keshe Foundation ontworpen. In een Engelstalige video-interview legt hij dit allemaal uit, en nog veel meer (link). Dirk hielp dus om Keshe te veranderen van een “zero” naar een “hero”. In deze aflevering van de Pateo Radio talkshow spraken Dirk en gastheer Johan Oldenkamp onder andere over de waarheid ten aanzien van de theorieën, producten en handelwijzen van Keshe.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 151. Kromspraak (uitzending van 6 april 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Nico van den Ham (1953). Zijn huidige weblog is nicovandenham2.blogspot.nl (link). Nico is al jarenlang bezig om te onthullen hoe krom zo zogenaamde rechtspraak is. In deze aflevering van de Pateo Radio talkshow gingen Nico en gastheer Johan Oldenkamp hier dieper op in. Ook stonden ze even stil bij het die dag gehouden raadgevend referendum tegen de wet tot goedkeuring van de achterbakse associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 150. Albedo management (uitzending van 30 maart 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Maarten Horst (1977). Als onderzoeksjournalist is het hem gelukt om met betrekking tot het Nederlandse luchtruim de eindverantwoordelijke te spreken te krijgen van wat “solar radiation management” wordt genoemd. De naam van deze eindverantwoordelijke is volgens hem Sander de Weerd. In de volksmond wordt solar radiation management aangeduid als “geo-engineering” of “chemtrails”, maar de ingewijden spreken liever van “albedo management”. Op vrijdag 11 maart 2016 werd hij hierover geïnterviewd door Michel van Vitali Feiten (video). In deze aflevering van de Pateo Radio talkshow spraken Maarten en gastheer Johan Oldenkamp, die beiden in 2012 op de verkiezingslijst stonden van de SOPN (link), net als Michel overigens, over dit doelbewuste sproeien met chemicaliën.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 149: Wat kunnen we doen? (uitzending van 23 maart 2016)

De gast voor de eerste helft van deze Engelstalige uitzending van Pateo Radio was Kim Ekman (1967). Aan het einde van 2015 verscheen haar boek, waarvan de vertaalde titel luidt: “Dus, wat kan ik doen?: Antwoorden van geïnspireerde onderzoekers over de wereld van vandaag”. Kijk voor meer achtergrondinformatie over haar op het Engelstalige deel van Pateo Radio (link). In deze aflevering van de Pateo Radio talkshow spraken Kim en gastheer Johan Oldenkamp over de totstandkoming van dit boek.

De gast voor de tweede helft van deze Engelstalige aflevering van Pateo Radio was de partner van Kim. Hij was al drie maal eerder te gast bij Pateo Radio, want zijn naam is Ole Dammegård (1958). In aflevering 92 (van 29 oktober 2014), aflevering 118 (van 18 maart 2015) en aflevering 121 (van 8 juli 2015) bespraken Ole en gastheer Johan al meerdere valse-vlag-operaties. Kijk voor meer achtergrondinformatie over hem op het Engelstalige deel van Pateo Radio (link). In deze aflevering van Pateo Radio spraken beide onderzoekers het met name over de gebeurtenissen in Brussel van de dag voor deze uitzending.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 148: Muzikale Waarheid (uitzending van 16 maart 2016)

De gast voor deze Engelstalige uitzending van Pateo Radio was Mark Devlin (1972). Als voormalig disk-jockey heeft hij een boek geschreven over de rol die de muziekindustrie speelt in het doelbewust manipuleren van de gedachten en gevoelens van het publiek. Kijk voor meer achtergrondinformatie over hem op het Engelstalige deel van Pateo Radio (link). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Mark en gastheer Johan Oldenkamp voornamelijk over zijn onlangs verschenen boek getiteld ‘Musical Truth’ (Muzikale Waarheid).

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 147: Zwarte Zalf (uitzending van 9 maart 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Rineke van den Berg (1960). In 2012 ontstond een heksenjacht tegen haar vanwege het verkopen van Zwarte Zalf. Dit is een dikke, gitzwarte zalf met ingrediënten als bloedwortel, galangal, graviola, chaparral, zinkchloride, glycerine en gedestilleerd water. Dit kruidenmiddel diagnostiseert, verwijdert en geneest huidkanker, en is al zo’n 300 jaar bekend bij de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. Blijkbaar moest dit natuurlijke geneesmiddel uit alle macht van het toneel verdwijnen, zodat de winstgevendheid van barbaarse en antinatuurlijke middelen als chemokuur en bestraling niet in gevaar zou komen. En dat is de mafia achter de reguliere ziektezorg gelukt, want het middel is sindsdien verboden in geheel Europa. Rineke liet het er niet bij zitten en schreef het boek ‘Inara – Geschenk uit de hemel; Dossier Zwarte Zalf’, dat in 2014 verscheen. Samen met haar man runt ze tegenwoordig een uniek centrum in Zwijndrecht genaamd Sundancer (website). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Rineke en gastheer Johan Oldenkamp over deze kwalijke kwestie en over wat te doen om gezond te blijven.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 146. Zelfbeeld (uitzending van 2 maart 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Frans Langenkamp (1953). Zijn drietalige website is Self Realisation.net (link). Hij is de maker van de online audio-cursus ‘Het ABC van het Leven’. Deze cursus biedt een zelfbeeld, een wereldbeeld en een Godsbeeld dat gebaseerd is op bewustzijn. In deze cursus van 33 lessen van ieder een uur heeft hij naar eigen zeggen alle wezenlijke inzichten in het Leven ondergebracht, die, naar zijn beste weten, alle mensen zouden moeten kennen. In deze aflevering van Pateo Radio spraken Frans en gastheer Johan Oldenkamp onder andere over deze bewustzijnscursus.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 145. Celherstel (uitzending van 24 februari 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Rinno Heidstra, die vooral bekend is als auteur van het boek ‘Het CelHerstelConcept’. Zijn website is dan ook CelHerstelConcept.nl (link). Hij houdt zich bezig met wat hij aanduidt als ‘rationele geneeskunde’. Dit omvat adviseren en behandelen op basis van objectieve gegevens, gebruik maken van innovatieve technologie en logisch verstand, de resultaten evalueren en de aanpak op basis daarvan aanpassen. Hij heeft daartoe de opleiding tot Heilpraktiker voltooid. In deze aflevering van Pateo Radio spraken Rinno en gastheer Johan Oldenkamp voornamelijk over alles wat met het weer ‘natuurlijk heel’ (Heil, Whole) worden te maken heeft.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 144. De Lange Mars (uitzending van 10 februari 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Rob Vellekoop (1960). Hij is psycholoog (psychotherapeut), trainer/coach, schrijver en Tao-meester. Zijn websites zijn Rob Vellekoop.nl (link), Academy of Happiness.nl (link), Niets doen mag.nl (link), en De Nieuwe Tao.nl (link

). Eind 2010 besloot hij zijn grootste angst te overwinnen, en dat was de angst voor armoede. Hij stopte als psycholoog, en gaf alles op of weg en koos na een aantal maanden Japan voor het werk in een woon/werkgroep in Utrecht die mensen in nood opvangt. Om echt iets te kunnen gaan doen aan het steeds groter wordende armoedeprobleem in een rijk land als Nederland heeft hij vervolgens samen met een aantal gelijkgestemden in september 2013 de Basisinkomen-Partij (link) opgericht. En sinds 2011 publiceert Rob bewustmakende artikelen via De Lange Mars.nl (link). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Rob en gastheer Johan Oldenkamp voornamelijk over onze gezamenlijke lange mars richting een menswaardige samenleving.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 143: Quantum Energie Generator (uitzending van 3 februari 2016)

De gast voor deze Engelstalige uitzending van Pateo Radio was Naima Feagin (1977), beter bekend als Hope Girl. Sinds 2013 houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van de Quantum Energie Generator (QEG), gebaseerd op een patent van Nikola Tesla (1956 – 1943). Kijk voor meer achtergrondinformatie over haar op het Engelstalige deel van Pateo Radio (link). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Naima en gastheer Johan Oldenkamp over het belang van deze generator voor het herstellen van onze gezamenlijke wereld.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Aflevering 142: Dag van Delen (uitzending van 20 januari 2016)

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Indra Verheijen (1979). Sinds 2010 organiseert zij jaarlijks in de maand juli een meerdaags festival waaraan ze de naam “De Dag van Delen” heeft geven. En zo heet ook haar website: De Dag van Delen.nl (link). Sinds 2015 organiseert ze ook een jaarlijks Winter Event in de maand januari (en is het zomerevent verplaatst naar de maand mei). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Indra en gastheer Johan Oldenkamp, die na al drie maal gesproken te hebben op het zomerfestival ook zal presenteren op het komende Winter Event (link), over alles wat met deze delende dagen te maken heeft, zoals ook de diefstal in 2014 (link) en het kapot waaien van de tenten in 2015.

[deze aflevering is hier na te beluisteren]

 

Voor het nabeluisteren van eerdere afleveringen van Pateo Radio klik hier.