Pateo Nieuwsbrief

(van maandag 28 september 2015)

over Helgoland

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief141.htm

 

o       Waarom moest Helgoland worden vernietigd?

o       Nieuw e-boek: Het Geheim van Genesis

o       Nu ook leverbaar als gedrukt boek: Toen er nog geen maan was

o       Ook het dikke Engelstalige Wholly Science-boek wordt gedrukt

o       En weer komen de angstvoorspellingen niet uit

o       De eerstvolgende gasten bij Pateo Radio

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Waarom moest Helgoland worden vernietigd?

 

Helgoland is een klein eilandje in de Noordzee, op ongeveer 55 kilometer van de kust met de meest noordelijke Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Wat bijna niemand weet is dat in de Tweede Wereldoorlog de Engelsen onvoorstelbaar veel bommen hebben laten vallen op dit eilandje, dat nog kleiner is dan Schiermonnikoog. En zelfs na afloop van deze oorlog gingen de Engelsen door met het bombarderen van Heligoland, zoals dit eiland in het Engels wordt genoemd. Op 18 april 1947 heeft de Engelse marine bovendien geprobeerd het complete eiland van de landkaart te vegen door overal enorme ladingen springstof tot ontploffing te brengen.

 

Omdat ik graag alles wil begrijpen, heb ik ook dit onderzocht. Zo kwam ik op het spoor van Jürgen Spanuth (1907 – 1998) en Holger Kalweit. Beiden interpreteerden de oude Griekse geschriften zodanig dat ze tot de conclusie kwamen dat Atlantis in de Noordzee lag. Volgens Kallweit werd met de mythologische god Okeanos (waar ons woord ‘oceaan’ vandaan komt) de Noordzee bedoeld. Dat zou in ieder geval verklaren waarom Helgoland, dat volgens beide onderzoekers deel uit maakte van Atlantis, kapot gemaakt moest worden. Bovendien is het vreemd dat er tot op heden nog nooit een archeologische expeditie naar Helgoland en de omringende zeebodem is geweest. Kijk bij het nieuws op het Duitstalige deel van Pateo.nl (link) voor een interview met Holger Kalweit hierover.

 

 

Nieuw e-boek: Het Geheim van Genesis

 

De beweringen van Jürgen Spanuth en Holger Kalweit stroken met de inhoud van het Oera Linda-boek, dat ik uitgebreid heb besproken in aflevering 13 van Pateo TV (link). Omdat volgens mij het laatste woord nog niet was geschreven over dat veelbesproken boek, heb ik ook dat nog verder onderzocht. Het resultaat daarvan kun je lezen in mijn nieuwste boek getiteld ‘Het Geheim van Genesis’. Dit boek van 104 bladzijden is vooralsnog alleen te koop als e-boek. Het streven is echter om het binnen enige tijd ook te laten drukken, bij voldoende belangstelling. Kijk bij het nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over dit boek.

 

 

Nu ook leverbaar als gedrukt boek: Toen er nog geen maan was

 

Dankzij Frontier Publishing is het boek getiteld ‘Toen er nog geen maan was’ nu ook in gedrukte vorm leverbaar (link). Wie dit boek van eveneens 104 bladzijden al eerder als e-boek had aangeschaft, kan een gedrukt exemplaar kopen voor slechts één euro exclusief verzendkosten. In alle andere gevallen bedraagt de verkoopprijs van dit onthullende boek elf euro. Kijk bij het nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over dit boek.

 

 

Ook het dikke Engelstalige Wholly Science-boek wordt gedrukt

 

De drukkosten van dit boek van 540 bladzijden, geheel in kleur, ligt rond de 45 euro. Des te meer mensen meedoen, hoe lager deze kosten zullen liggen. Wil je een gedrukt exemplaar van dit ultieme Wholly Science-studieboek neem dan even contact met me op. Voor wie dit boek nog niet eerder als e-boek heeft aangeschaft komt er 30 euro bij, waardoor de totaalprijs zo rond de 75 euro zal komen te liggen.

 

 

En weer komen de angstvoorspellingen niet uit

 

Ik heb me al eerder kritisch uitgelaten over de vele voorspellingen in de alternatieve nieuwsmedia dat op 23 september de wereld zou vergaan, of dat er dan in ieder geval iets schokkends zou gebeuren. Ook 25 en 27 september werden soms genoemd. Voor al die mensen die hier weer eens in zijn getuind gebeurde er inderdaad iets schokkends. De schok die ze mochten gaan verwerken was dat er namelijk helemaal niets van dat alles uitkwam. Eerlijk gezegd heb ik niet eens de moeite genomen al deze flauwekul te lezen. Heb jij hier wel over gelezen, doe jezelf dan een groot plezier en laat die betreffende website of websites voortaan links liggen. Deze websites verkondigen namelijk nog veel meer onzin. Ligt het aan mij, of is de alternatieve nieuwsmedia steeds slechter aan het worden? Mijn vingers jeuken om nu namen en websites te noemen, maar ik vind dit veel te veel eer voor deze malloten.

 

Zelf verwachtte ik een beurskrach op de eerste dag na het einde van het meest recente Shemitah-jaar, dus op maandag 14 september 2015. Dat deed ik omdat er een beurskrach was op de laatste dag van beide voorgaande Shemitah-jaren (in 2001 en in 2008). Deze keer bleek de grootste devaluatie drie weken eerder te zijn geweest, op maandag 24 augustus 2015, en bleef een echte grote beurskrach uit. Vreemd genoeg zien sommigen niet het verschil tussen het voorspellen van het instorten van de aandelenbeurzen en het voorspellen van het einde van de wereld. Dat laatste heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen.

 

 

De eerstvolgende gasten bij Pateo Radio

 

Kijk bij Pateo Radio op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van deze gasten:

o       Afl. 128 (30 september 2015): Christopher Dunn (Engelstalig)

o       Afl. 129 (7 oktober 2015): Heine Wind

o       Afl. 130 (14 oktober 2015): Willem Felderhof

o       Afl. 131 (21 oktober 2015): Arend Zeevat

o       Afl. 132 (28 oktober 2015): Peter Vereecke

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Komende zondag (4 oktober) wordt de zesde en afsluitende studiedag van de Studiegroep Wholly Science Noord-Nederland gehouden. Deze slotbijeenkomst vindt plaats in het Drentse Dwingeloo (dus op een andere locatie dan die van de voorgaande vijf studiedagen). Wil jij ook deel gaan nemen aan deze studiedag (waar je van harte welkom bent, want iedere studiedag kan apart worden gevolgd), neem dan even contact met mij op. Deze studiegroep is gewoon in het Nederlands.

 

o       Op dinsdag 6 oktober wordt in Zeist een de tweede informatieve thema-avond gehouden. Het is op dezelfde locatie als waar ook ieder Zeister Avondje Pateo wordt gehouden. Deze thema-avonden kunnen ook apart worden bezocht. Het thema dat op deze tweede avond wordt behandeld is Astrologie en Astronomie. Ben jij dan ook van de partij?

 

o       Op zondagmiddag 18 oktober geef ik bij De Nieuwste Tijd in het Noord-Hollandse Purmerend een onthullende lezing waarbij ik mijn nieuwste inzichten deel.

 

o       Op zondagmiddag 1 november geven Peter den Haring en ik allebei een onthullende presentatie bij Sundancer in Zwijndrecht, onder de rook van Rotterdam.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenéénenveertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.