Pateo Nieuwsbrief

(van 2 juni 2015)

over anarchisme

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief135.htm

 

o       Wat is anarchisme?

o       Ode aan Mister Anarchiel

o       Eindelijk een eerlijke zoekmachine

o       Nederlandstalige alternatieve media, wat is er nog van over?

o       Op 9 juni de eerste kennismakingsavond in Zeist voor Wholly Science

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Wat is anarchisme?

 

Veel mensen hebben een volkomen vertekend beeld van wat anarchie is, namelijk dat dit een chaotische en primitieve, onderontwikkelde samenleving zou zijn. Deze mensen hebben zich er overduidelijk niet in verdiept. De waarheid is namelijk dat zuivere anarchie de enige weg is die leidt naar een menswaardige beschaving, waarin iedereen de eigen verantwoordelijkheid ten volle draagt. De letterlijke betekenis van ‘an-archie’ is ‘geen archon’, waarmee hier ‘geen heerser’ wordt bedoeld. In een zuivere anarchie zijn alle mensen evenwaardig, en heerst er geen mens over een ander. Er kunnen wel onderling taken worden afgesproken, waarin iemand vervolgens de verantwoordelijkheid op een bepaald vlak tijdelijk van meerdere mensen overneemt, maar dat impliceert geenszins een soort van heerschappij over deze mensen.

 

Volledig bewuste mensen willen naar buiten toe (dus extern) in een an-archie leven, terwijl ze van binnen (dus intern) een mono-archie hebben gerealiseerd. In hen is er dan slechts één bevelvoerder, en dat nadrukkelijk niet het lagere zelf, oftewel het ego, maar daarentegen het Hogere Zelf. Alleen dan kan iemand altijd met een enkele tong praten.

 

Bij volledig onbewuste mensen is het precies andersom. Zij vinden het geen probleem om extern in een mono-archie, oftewel een monarchie, te leven, want in henzelf is namelijk geen eenheid en continuïteit. In die innerlijke anarchie hebben alle kleine stemmetjes evenveel te zeggen. Ze praten daarom met vele tongen, die allemaal weer net iets anders zeggen. Zelf hebben deze mensen hier geen benul van. Ze zijn immers volledig onbewuste mensen.

 

 

Ode aan Mister Anarchiel

 

De grote man achter de website Anarchiel.com is de anarchist in hart en nieren genaamd Michiel. Op 7 december 2008 publiceerde hij zijn eerste artikel op zijn destijds kersverse website, getiteld ‘Een wereld zonder overheid? ...’ Zeseneenhalf jaar lang bood deze website een platvorm voor mensen die zich niet langer thuis voelen binnen de mainstream zienswijzen. Deze mensen konden daar reageren op artikelen, en zelf ook artikelen plaatsen. Dat kon voor sommigen op de hoofdpagina van deze website, maar daarnaast kon iedereen vrijelijk artikelen plaatsen in de zogeheten stortplaats. Beide verschenen in het overzicht op NieuweMediaNieuws.nl, waardoor ik ook regelmatig een gestort artikel heb gelezen en de bijbehorende bronnen heb onderzocht.

 

Ik vind het jammer dat Anarchiel vanaf gisteren (1 juni jl.) de stekker eruit heeft getrokken, want het aanbod van de Nederlandstalige alternatieve was al zo pover. Aan de andere kant begrijp ik de motivatie van Anarchiel om dit te doen maar al te goed. Zowel zijn eerste artikel (dat tot en met vorige week bijna zesduizend maal was bekeken) als deze motivatie heb ik om historische redenen bewaard op Pateo.nl (link).

 

Ik ben Anarchiel ook dank verschuldigd. Nadat in juni 2009 mijn 388 bladzijden tellende boek ‘Oorsprong en bestemming van de mens’ verscheen, heeft hij ervoor gezorgd dat ik samen met hem een videopresentatie over dit boek heb kunnen maken (link). En toen ik een jaar later het priemritme ontdekte heeft hij mijn uitleg daarvan in zowel het Engels (link) als het Nederlands (link) opgenomen en online gezet, nadat ik daarvoor ook nog een nachtje bij hem thuis mocht logeren.

 

Mijn ontdekking van het priemritme is overigens flink bekritiseerd, niet in de laatste plaats door de bezoekers van de website Anarchiel.com. Ik verdenk sommigen van de veel-reageerders op deze website, die nu dus ter ziele is, dat ze iedere ochtend een halve liter azijn als ontbijt drinken. Van één van hen, die zich daar ‘madeliefje’ noemde, en er uitziet als de tweelingzus van Tante Sidonia, weet ik dat zelfs vrij zeker. Ik kan nog wel meer namen noemen, maar dat vind ik eigenlijk te veel eer voor deze anonieme negatievelingen. Ze zijn allemaal als de twee oude mannetjes op het balkon bij de Muppet-show. Ze kraken alles af, maar zelf doen ze helemaal niets om de beoogde veranderingen van onze leefwereld een stapje dichterbij te brengen.

 

Dat geldt dus, voor alle duidelijkheid, zeer zeker niet voor Mister Anarchiel zelf, die aanvankelijk onvermoeibaar in de digitale pen kroop om medemensen te helpen om hun perceptie van onze gekaapte werkelijkheid te durven bijstellen. Vooral daardoor is Anarchiel.com een begrip geworden binnen de Nederlandstalige alternatieve media.

 

Het ga je goed, Michiel. Ook via de muziek, waarop jij je nu gaat toeleggen, kun je veel mensen helpen het anders te zien. Misschien is die manier nog wel beter, want dan komt het via het gevoel binnen en niet via het verstand. Voor mij is dat echter geen optie, want muzikaliteit is bij mij nogal onderontwikkeld.

 

 

Eindelijk een eerlijke zoekmachine

 

Wat veel mensen niet weten is dat alle openbare internetzoekmachines die er nu zijn, allemaal, niet één uitgezonderd, in meer of mindere mate worden gecensureerd en gemanipuleerd. De allerergste is natuurlijk Google. Ik heb al eens eerder geschreven over alternatieve zoekmachines, maar toen bleek dat de destijds door mij aanbevolen zoekmachine een nog ergere schender van onze privacy te zijn. Degene die mij deze toen met veel enthousiasme aanraadde heeft sindsdien dan ook volledig afgedaan als deskundige, althans voor mij. Maar nu lijkt er toch eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zijn. Dit alternatief heeft de naam van een knaagdiersoort aangenomen, samen met het voorvoegsel van ‘goed’ in het Engels. Wil je meer weten van deze goede internetgraver, ga dan naar de website GoodGopher.com (link). We kunnen daar allemaal onze eigen websites aanmelden, die dan door deze graver worden geïndexeerd. Na aanmelden wordt eerst gecontroleerd of de website niet vol met propaganda door de overheden en andere desinformatie staat. Want dat is immers allang netjes door Google en consorten geïndexeerd.

 

Zelf ben ik hier extra blij mee, want ik was na alle ellende toch maar weer gewoon terug naar Google gegaan. Na verschillende alternatieven te hebben geprobeerd bleek ik namelijk erg hardnekkige troep op mijn computer te hebben gekregen, die ik pas met de zwaarste middelen er af heb kunnen krijgen. In één geval heb ik zelfs mijn internetbrowser helemaal opnieuw moeten installeren, omdat het zich daar volledig had ingegraven. Maar goed, GoodGopher gaat me naar verwachting binnenkort heel erg blij maken: Nooit meer gemanipuleerd zoeken met Google!

 

Over enkele weekjes kun je via GoodGopher.com gaan zoeken, en kunnen we allemaal stoppen met het gebruik van alle andere internetzoekmachines. Je zult misschien begrijpen dat ik gelijk contact heb opgenomen met GoodGopher.com om ze te gaan helpen het kaf van het koren te scheiden voor wat betreft de Nederlandstalige content.

 

 

De Nederlandstalige alternatieve media, wat is er nog van over?

 

Anarchiel.com is nu dus weg, nadat we in 2013 al afscheid hadden genomen van Argusoog.org. Ook Niburu.nl is al een tijdje weg, en wat daarvoor in de plaats is gekomen kan niet in de schaduw staan van wat er was, zeker niet toen er bijvoorbeeld nog een Niburu Avondjournaal was. En wat meer recentelijk is ook WijWordenWakker.org ermee gestopt. Van de veelbezochte websites van de Nederlandstalige alternatieve media die er al in 2009 bij waren is daarom eigenlijk alleen WantToKnow.nl nog over. Uiteraard is Pateo.nl er ook nog, en nog wel meer websites, maar die reken ik niet tot de grootsten. Pateo.nl zou wel bij de grote websites horen indien alle nieuwsbriefontvangers regelmatig eens een kijkje namen op Pateo.nl, iets wat vreemd genoeg momenteel maar een klein percentage doet.

 

Voor lekenogen ziet het overzicht op NieuweMediaNieuws.nl er aanvankelijk misschien indrukwekkend uit, maar in deze lijst staan ook dode websites, waanzinwebsites, websites van gecontroleerde oppositie en niet te vergeten reclamewebsites als Earth-Matters.nl (die veel beter Money-Matters.nl kan heten). Ik bied hierbij mijn hulp aan om deze lijst eens flink op te schonen.

 

Maar misschien moet ik ook niet zo kritisch zijn, hoor ik wel eens. Want wie net heeft ontdekt dat de overheid opzettelijk liegt, heeft misschien ook eerst behoefte aan een oppervlakkige digitale knipselkrant zonder substantiële inhoud. Daarmee kun je dan even rustig wennen aan die nieuwe realiteit. Ik vind het alleen erg jammer dat velen in de oppervlakkigheid blijven steken. Om die gestrande mensen te prikkelen om toch eens echt op eigen onderzoek uit te gaan vind ik het regelmatig nodig om de waarheid te vertellen over het doorgaans zeer bedroevende niveau van de Nederlandstalige alternatieve nieuwsmedia. En dat heb ik hierbij dus nog maar eens een keer gedaan, of je dat nu leuk vindt of niet.

 

Wie iets publiceert zonder het zelf te hebben onderzocht (of minimaal te hebben gevalideerd), en dus alleen maar napraat, die zou zich moeten schamen. En mensen die daarvoor betaald krijgen helemaal. Heb je wel door dat de overheden liegen, maar snap je niet dat dit evenzo geldt voor alles wat men ‘wetenschappelijk’ noemt, dan ben je nog lang niet wakker. Knip en plak je kritiekloos vertaalde ‘wetenschappelijke’ nieuwsberichtjes naar jouw eigen publicaties, weet je dan wel waar je mee bezig bent?

 

Dankzij al die pseudo-wakkeren, samen met al die opzettelijke desinformanten, is de waarheid als een speld geworden die nauwelijks meer te vinden is in de enorme internethooiberg. En ieder dag komt er maar meer hooi bij. Heel erg veel hooi zelfs. Maar gelukkig krijgen de echte zoekers naar waarheid er dus hopelijk een eerlijke geautomatiseerde graver bij, zoals ik hierboven heb gemeld. Daarom heb ik dus ook aangeboden om aangemelde Nederlandstalige websites te gaan beoordelen.

 

 

Op 9 juni de eerste kennismakingsavond in Zeist voor Wholly Science

 

Op dezelfde locatie als waar ook de Zeister Avonden Pateo worden gehouden start op dinsdagavond 9 juni een kennismakingscursus Wholly Science. Het gaat in totaal over drie dinsdagavonden (beide andere data zijn 23 juni en 7 juli). Daarna besluiten we als groep hoe we verder gaan. Heb je zin en tijd om mee te doen, neem dan even contact met me op.

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Morgenavond (woensdag 3 juni) is in de 117e aflevering van Pateo Radio Mohsen Paul Sarfarazi (1955) uit Florida mijn gast.

 

o       Overmorgenavond (donderdag 4 juni) wordt bij Pateo TV de Ware Menselijke Geschiedenis in het Arabisch onthult met de hulp van Khaled.

 

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvijfendertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.