Pateo Nieuwsbrief

(van 20 oktober 2014)

over Zonnesint en de Planetenpieten

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief112.htm

 

o       De witte Zonnesint en de zwarte Planetenpieten

o       In memoriam: Masaru Emoto

o       Wat is er waar van ebola?

o       Marko Rodin doet toezegging over energieopwekkingsapparaat

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

De witte Zonnesint en de zwarte Planetenpieten

 

Laten we, om te beginnen, eerst maar weer even naar het verhaal van Harry Potter kijken. Zoals ik al vaker heb uitgelegd stellen de personages in dit verhaal hemellichamen voor (link). De rode Ron stelt bijvoorbeeld Mars voor, en de vrouwelijke Hermelien beeldt Venus uit. Harry, die zich veelal tussen hen in bevindt, is de personificatie van de planeet waarop wij ons bevinden, en daarmee staat Harry dus eigenlijk symbool voor een ieder van ons. Verder beeldt de reusachtige Hagrid Jupiter uit, en is de strenge Sneep de personificatie van Saturnus. Vervolgens is Perkamentus de heerser over de tovenaarschool, en verbeeldt hij daarom de zon Helios, die de heerser is in ons zonnestelsel.

 

Perkamentus heeft een lange witte baard en lang wit haar. Die lange witte haren om zijn gezicht beelden de zonnestralen uit, die in alle richtingen worden uitgezonden. Ook Sinterklaas heeft een lange witte baard en lang wit haar. Hoe moeilijk kan het zijn om in te zien dat ook Sinterklaas is personificatie is van de zon Helios, net als ook de Kerstman? Het is dus gewoon de Zonnesint. Dat is toch zonneklaar (of met een woordgrapje: ‘zonneklaas’)?

 

Wij vieren dus ieder jaar opnieuw het feest van de Zonnesint en de Planetenpieten. Sinds mensenheugenis vieren we in het meest duistere deel van het jaar het feest van de lichtbrenger. Die lichtbrenger werd daarbij telkens op een eigen manier gepersonifieerd binnen de betreffende culturen. Enkele zeer bekend personificaties van de zon Helios zijn Ra, Horus (beiden Oude Egypte), Surya (Indiase Veda’s), Shamash (Mesopotamië), Ahau (Maya’s), Apollo, Mithras (beiden Oude Griekenland), en Solomon. In het Oude Griekenland was ook Helios een personificatie van de zon. Binnen Wholly Science wordt Helios echter gebruikt als de naam voor de ster van ons zonnestelsel.

 

Omdat deze ster wit licht uitstraalt, is de Zonnesint wit. En omdat dit niet het geval is voor de omringende planeten zijn de Planetenpieten zwart. Dat is dus de eenvoudige essentie van het Nederlandse volksfeest genaamd ‘pakjesavond’.

 

Vorige week woensdag kreeg ik vier minuten de tijd om dit uit te leggen aan de luisteraars van FunX. Wil je horen hoe ik dat heb aangepakt, klik dan hier.

 

Ik vind het verhaal van de Zonnesint zo belangrijk, omdat het ons weer terugbrengt op het spoor van alle voorgaande mythologische verhalen. En via al die verhalen zullen we het belang van de hemellichamen voor het leven op onze planeet gaan herontdekken. Het gevolg daar weer van is een veel grotere belangstelling voor Wholly Science. En des te meer mensen Wholly Science beginnen te begrijpen, hoe eerder we als mensheid onszelf kunnen gaan bevrijden uit het oude paradigma van controle en macht, dat niet alleen onszelf onnodig beperkt, maar feitelijk alles wat in en om ons heen leeft.

 

Wil jij daarom meehelpen om het verhaal van de Zonnesint en de Planetenpieten zo veel mogelijk te verspreiden (Nederlands, Engels)? Op voorhand wil ik jou daar (nogmaals) hartelijk voor bedanken!

 

 

In memoriam: Masaru Emoto

 

Afgelopen vrijdag (17 oktober 2014) overleed de Japanse wetenschapper Masaru Emoto op 71-jarige leeftijd. Dr. Emoto was vooral bekend vanwege zijn onderzoek naar waterkristallen, waarmee onomstotelijk werd bewezen dat water geheugen heeft. Zijn levenswerk laat voor mij op een overduidelijke visuele manier zien hoe alles met alles is verbonden via het alom aanwezige Aether-veld. Dr. Emoto’s laatste woord was ‘arigato’, wat Japans is voor ‘bedankt’. Wellicht heeft hij zo ook bedankt voor de bekendheid die zijn levenswerk heeft mogen ontvangen. Graag wil ik hierbij namens de mensheid hem bedanken voor zijn unieke levenswerk.

 

 

Wat is er waar van ebola?

 

Wie eenmaal echt snapt hoe gezondheid werkt, die maakt zich niet langer druk over zogenaamde virusinfecties. Weet je niet wat ik hier bedoel, bestudeer dan eens het werk van Ryke Geerd Hamer (1935). Maar goed, stel nu eens dat ik gelijk heb, en dat het ebola-verhaal opzettelijk wordt opgeblazen door de propagandamedia en de manipulerende overheden, wat zou daar dan de bedoeling van zijn? Ook hier kunnen we onszelf de aloude vraag stellen, namelijk: ‘Wie profiteert?’ Wat nu wanneer de manipulerende overheden opeens met een verplichte vaccinatie komen? Eerst zal dit dan zijn voor mensen die willen vliegen, en daarna zal het steeds verder worden uitgebreid. Het uiteindelijke doel is dat iedereen volledig onder (mind) controle komt van het mondiale machtsysteem. Is het dan toeval dat wanneer we ‘ebola’ van achteren naar voren lezen we ‘All Obey!’ krijgen (wat Engels is voor ‘iedereen dient te gehoorzamen’)?

 

 

Marko Rodin doet toezegging over energieopwekkingsapparaat

 

Vorige week was Marko Rodin te gast bij Pateo Radio. Hij stond al veel langer op mijn verlanglijst, maar afgelopen woensdag had ik plotseling eindelijk contact met hem, en diezelfde dag nog was hij live in mijn radiotalkshow. Ergens in 2008 of 2009 zag ik zijn wereldberoemde Hawaii-presentatie, die al in de beginjaren 90 van de vorige eeuw was opgenomen, zo bleek tijdens mijn gesprek met hem. Misschien heb je wel eens gehoord van de Rodin Coil. Deze spoel is dus naar hem vernoemd. Het werd een voor mij zeer boeiend gesprek (al was de skype-verbinding niet al te best). Aan het einde van het radiogesprek vertelde Marko dat hij van plan is om binnenkort naar Nederland te komen om een glastuinder een energieopwekkingsapparaat te bezorgen waarmee alle benodigde elektriciteit kan worden opgewekt. De details ken ik nog niet, maar glastuinders kunnen zich nu al vast bij mij melden. Wil je deze (90e) aflevering van Pateo Radio nabeluisteren, kijk dan bij het online archief van Pateo Radio (link).

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Aanstaand woensdag (22 oktober) is te gast bij Pateo Radio: Irma Schiffers, columnist bij onder andere Gewoon-Nieuws.nl, WantToKnow.nl, Bovendien.com en De Goed Nieuws Krant.nl

 

o       Op zondagmiddag 26 oktober geef ik een lezing in een prachtig kasteel in Maastricht. Woon jij in (de buurt van) Belgisch of Nederlands Limburg en wil jij weten wat Wholly Science voor jou kan betekenen, kom dan naar deze onthullende lezing.

 

o       Op zaterdagmiddag 1 november wordt in ‘De Hooizolder’ te Bunnik (iets ten oosten van Utrecht) een gezellige middag gehouden voor vrienden (v/m) van Pateo.nl. Een bezoekje aan deze bijzondere zolderruimte middenin agrarisch gebied is op zich al een belevenis, nog afgezien van het ontmoeten van gelijkgestemden.

 

o       Op zondagmiddag 2 november geef ik een lezing in Heerenveen. Woon jij in Friesland en wil jij weten wat Wholly Science voor jou kan betekenen, kom dan naar deze onthullende lezing.

 

o       Op zaterdag 15 november komt de studiegroep Wholly Science voor de vijfde maal bijeen in Hoorn. Ook nieuwkomers kunnen hieraan deelnemen, mits de eerste vier hoofdstukken van het nieuwe e-boek zijn gelezen (link).

 

o       Op zondagmiddag 16 november geef ik een lezing in Purmerend. Woon jij in Noord-Holland en wil jij weten wat Wholly Science voor jou kan betekenen, kom dan naar deze onthullende lezing.

 

o       Op zaterdagmiddag 29 november geef ik een lezing in Breskens. Woon jij in Zeeland en wil jij weten wat Wholly Science voor jou kan betekenen, kom dan naar deze onthullende lezing.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdentwaalfde Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.