Pateo Nieuwsbrief (van 23 november 2012)

 

o       Eerste Pateo Center start in januari in Oudewater

o       Drie kamers te huur in de buurt van het Pateo Center

o       Een echte Indiana Jones te gast bij Pateo Radio

 

Eerste Pateo Center start in januari in Oudewater

Op donderdag 3 januari 2013 opent het eerste Pateo Center haar deuren. Het gaat hier om een tijdelijk kennis- en opleidingscentrum, waarin kennis wordt gedeeld, ervaring kan worden opgedaan en waarin gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten. Dit eerste Pateo Center is gevestigd in Oudewater, tussen Gouda en Utrecht. Het streven is om het Pateo Centrum in korte tijd zodanig te laten groeien, dat snel daarna een volwaardig Pateo Centrum geopend kan gaan worden, inclusief een leefgemeenschap. Daarna is het de bedoeling om steeds meer Pateo Centra te openen, waar bewuste mensen zelfvoorzienend kunnen leven, niet alleen in Nederland, maar ook in de landen om ons heen. De eerste stap van dit ambitieuze ontwikkeltraject is dus het eerste, tijdelijke centrum in Oudewater. De feestelijke opening van dit centrum op donderdagavond 3 januari is tevens een nieuwjaarsreceptie. Daarna worden er vrijwel dagelijks activiteiten gehouden in het Pateo Center. Kijk voor meer informatie op de Nederlandstalige Agenda van Pateo.nl (link).

 

Drie kamers te huur in de buurt van het Pateo Center

In Montfoort, op negen kilometer afstand van het Pateo Center in Oudewater, zijn drie kamers te huur. De huurprijzen zijn gebaseerd op de werkelijke kosten. Naast de keuken, de badkamer en het toilet is ook de woonkamer een gemeenschappelijke ruimte. De woningeigenaar en tevens één van de initiatiefnemers voor het eerste Pateo Center verhuurt bij voorkeur aan gelijkgestemden. Draag jij het Pateo Center een warm hart toe en wil je (wanneer mogelijk) helpen om dit centrum goed te laten functioneren, stuur dan even een gemotiveerde reactie naar Center (at) Pateo (punt) nl.

 

Een echte Indiana Jones te gast bij Pateo Radio

Heb jij minimaal één van de deze films gezien: ‘Raiders of the Lost Ark’ (uit 1981), ‘Indiana Jones and the Temple of Doom’ (uit 1984), ‘Indiana Jones and the Last Crusade’ (uit 1989) of ‘Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull’ (uit 2008)? Daarin zijn de belevenissen te zien van een fictieve professor in de archeologie en tevens avonturier genaamd Henry Walton Jones jr., met als bijnaam ‘Indiana’, gespeeld door acteur Harrison Ford. Nu blijkt dat er in Zuid Afrika ook een echte ‘Indiana Jones’ te leven. Zijn naam is Michael Tellinger, en hij is aanstaande maandagavond (26 nov.) mijn gast bij de rechtstreeks uitgezonden Pateo Radio talkshow. Volgens Michael zijn de beschavingen in Sumerië en het Oude Egypte van ongeveer 6500 jaar geleden ontstaan uit een veel oudere beschaving, die teruggaat tot 300.000 jaar geleden. In het zuiden van Afrika heeft Michael al vele archeologische bewijzen hiervoor blootgelegd. Bevatten de Indiana Jones-speelfims, geregisseerd door George Lucas, dan misschien een kern van waarheid? En geldt dat wellicht ook voor de Star Wars-films, van dezelfde regisseur, waarin Harrison Ford eveneens acteerde (in episodes VI, V en VI)? Ik ga maandagavond in ieder geval Michael vragen hoe hij dat ziet (link).

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de éénendertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.