Programma Pateo Center 2013

 

Klik hier voor algemene informatie over het Pateo Center, zoals hoe aan te melden en het adres.

 

Programma

Het programma voor de eerste maand van dit eerste Pateo Center staat hieronder vermeld. Ieder onderdeel van dit programma wordt verzorgd door Pateo-oprichter Johan Oldenkamp, tenzij anders aangegeven. De deelnemersbijdrage per persoon staat telkens achter iedere activiteit tussen haakjes vermeld. Dit is echter een richtprijs. De werkelijke vrijwillige bijdrage is op basis van waardering achteraf.

 

Maandagvond 4 februari 2013: Meditatie-maandag (-)

Vanaf deze maandagavond verzorgt Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Dinsdagavond 5 februari 2013: Inleiding in de Westerse Astrologie (Zodiak) (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de twaalf sterrenbeelden van de Westerse dierenriem, ook wel Zodiak genoemd (Flyer). Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum, -tijd en plaats. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Woensdagavond 6 februari 2013: Inleiding in de Maya-astrologie (Tzol’kin) (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de 20 Zegels en de 13 Tonen van Maya-astrologie op basis van de klassieke Tzol’kin. Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum en -tijd. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Donderdagavond 7 februari 2013: Filmavond (€ 5)

Iedere donderdagavond wordt er in het Pateo Centrum een onthullende documentaire of film vertoond. Na afloop is er een open groepsgesprek. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur. Op 7 februari vertonen we de film ‘In den Beginne’ van Bram Vermeulen (1946 – 2004). In dit RVU-televisieprogramma, uitgezonden in januari 2004, ging Bram op zoek naar de werkelijke oorsprong van de mens en de zin van het bestaan. In datzelfde jaar, op 4 september, overleed Bram tijdens zijn vakantie in Italië, officieel aan een hartinfarct.

 

Vrijdagavond 8 februari 2013: Klankhealing (€ 12,50)

Deze klankhealing wordt verzorgd door René Klever van Wij Zijn Klaar.nl (link). René werk daarbij met klankschalen, shamaandrum, gongs, tingsha, oceandrum, native flute en nog veel meer instrumenten. Voor deze klankhealing geldt een vaste entreeprijs van € 12,50 per persoon. Meld je snel aan, want vol is vol. Indien het koud is, houden we deze klankhealing namelijk in de workshop-ruimte. Het is dan te duur om de grote presentatieruimte te verwarmen. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Zaterdag 9 februari 2013 overdag: Gastlezingen (€ 35) & kookworkshop (€ 50) [doe je beide, dan is het totaalbedrag dus € 85]

Rondom de drie onderstaande lezingen op deze lezingenzaterdag kun je deelnemen aan de Workshop ‘Raw Food - Real World’ (Flyer) die wordt verzorgd door Trudy en haar team van RawMondays.nl (link). Je maakt dan jouw eigen ontbijt en een volwaardige maaltijd met dessert (die we tijdens de lunchpauze opeten). Alle ingrediënten zijn biologisch, liefst Demeter. Het menu is Raw (dus onverhit en onbewerkt), levend, glutenvrij en veganistisch. Het ontbijt bestaat uit live granola met vers gemaakte amandelmelk. De hoofdmaaltijd is een Mediterranean Pizza met een bodem van boekweit (dus glutenvrij) met daarop cashew cheese, quacomole en tomaten-lime salsa. Het dessert is een Key Lime Ice Cream, met frambozen-sorbet. Deze kookworkshop start om 9:00 uur en heeft een vaste deelnemersprijs van € 50 all in, inclusief de hele dag workshops tussendoor, voor wie dit wil.

o       De eerste presentatie op deze zaterdag duurt twee uren en start om 10:30 uur (dus een half uur eerder dan gebruikelijk). Deze gaat over waterzuivering en wordt gegeven door Marc Daelemans van Pure-milieutechniek.be (link). Klik hier om een filmpje te bekijken over natuurzuivere waterzuivering, gebaseerd op Marc zijn werk. Marc zal ook spreken over natuurlijke landbouw tot en met "Paramagnetisme": Wat wisten de Keltische monniken uit de zevende eeuw wat onze boeren niet (mogen) weten? Lees deze pdf om het antwoord te vinden.

o       De tweede presentatie, vanaf 13:00 uur, gaat over Granen en wordt gegeven door Bert-Jan van Slaapt Gij Nog? (Flyer).

o       De derde presentatie, vanaf 15:00 uur, gaat over zonnestaren (sungazing) en wordt gegeven door Ron van Dijen (Flyer). Deze lezing duurt tweeëneenhalf uur, en eindigt inclusief pauze om 18:00 uur. De vaste entreeprijs voor deze lezing is € 15.

Deze drie lezingen kunnen ook afzonderlijk worden bezocht voor € 10 per lezing (voor één van de eerste twee lezingen) en € 15 voor de derde lezing. Ook kan alleen de kookworkshop worden gedaan (voor € 50). Geef dit dan graag even duidelijk aan bij de aanmelding.

 

Zondag 10 februari 2013 overdag: Nulpuntenergie (€ 15)

De nulpuntenergie-groep rondom Frank Bonte komt op zondag 10 februari bijeen in het Pateo Center te Oudewater. Het programma staat open voor iedereen en is als volgt:

o       10:00 – zaal open, bijpraten, lobbycircuit

o       11:00 – Magnetisme en meer door Rob van der Zon (incl. prototype  van de Bedini motor)

o       12:00 – korte pauze

o       12:15 – FreeEnergy4All: overzicht huidige status energie-ontwikkelingen

o       13:00 – lunchpauze

o       13:45 – filmpje

o       14:00 – FreeEnergyCompany & Duurzaam24.TV

o       14:15 – Water door EnergieLord Frans B. (oa. alles over watervervelaars)

o       15:00 – korte pauze

o       15:15 – Auto op watergas (Evomotion) door Frank Colaris

o       16:00 – Inbreng vanuit de zaal

o       17:00 – Einde

Kijk voor meer informatie op Nulpuntenergie.net (link). De organisatie is in handen van Frank Bonte. Aanmelden gaat via een berichtje naar frankbonte @ gmail.com met een cc naar energie @ pateo.nl (beiden zonder spaties).

 

Maandagvond 11 februari 2013: Meditatie-maandag (-)

Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) verzorgt iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Dinsdagavond 12 februari 2013: Inleiding in het Enneagram (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de negen posities van het Enneagram. Wie inzage wenst in het eigen persoonlijkheidstype, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen roepnaam. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Woensdagavond 13 februari 2013: Inleiding in de Chinese Astrologie en de I Tjing (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de twaalf jaardieren van de Chinese Zodiak. Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum. Als tweede onderwerp wordt op deze avondbijeenkomst de I Tjing behandeld. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Donderdagavond 14 februari 2013: Filmavond (€ 5)

Iedere donderdagavond wordt er in het Pateo Centrum een onthullende documentaire of film vertoond. Na afloop is er een open groepsgesprek. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Maandagvond 18 februari 2013: Meditatie-maandag (-)

Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) verzorgt iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Dinsdagavond 19 februari 2013: Lezing over eetbare gewassen (€ 7,50)

Op deze dinsdagavond verzorgt Anneke Bleeker in het Pateo Center te Oudewater een lezing over eetbare gewassen (Flyer). Anneke is initiatiefnemer van de website VerontrusteMoeders.nl (link) en van de Gezond Verstand Avonden (link). Anneke’s lezing gaat over de planten en bloemen die we als gezonde voeding kunnen toevoegen aan onze maaltijd. Ook vraagt ze zich af hoe optimaal een maaltijd met gekookte groente eigenlijk is. Als we weten dat de zuring familie is van de rabarber, kan het dan zo zijn dat meer soorten van dergelijk ‘onkruid’ onze maaltijd een hogere energiewaarde kunnen geven? Is biologische voeding nog steeds zo kostbaar wanneer we gebruik kunnen maken van de vele eetbare gewassen om ons heen? Als we zo alert op onze maaltijd zijn, weten we dan ook wat de goede vetten zijn om in te kokkerellen? Dat is belangrijke informatie om het één met het andere te versterken. Deze lezing geeft informatie waar een ieder meteen mee aan de slag kan. Anneke zal ook haar boeken meenemen die tot dan toe zijn uitgegeven over dit onderwerp. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Woensdagavond 20 februari 2013: Inleiding in de Maya-astrologie (Tzol’kin) (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de 20 Zegels en de 13 Tonen van Maya-astrologie op basis van de klassieke Tzol’kin. Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum en -tijd. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Donderdagvond 21 februari 2013: Filmavond (€ 5)

Iedere donderdagavond wordt er in het Pateo Centrum een onthullende documentaire of film vertoond. Na afloop is er een open groepsgesprek. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Zaterdag 23 februari 2013 overdag: Gastlezingen (€ 37,50)

o       De eerste presentatie, vanaf 11:00 uur, wordt gegeven door drs. John Consemulder van Healing Sound Movement (link).

o       De tweede presentatie, vanaf 13:00 uur, wordt gegeven door Elisabeth (Els) Umans van Passievol Leven.nl (link). Deze lezing gaat over hoe je extra menselijk potentieel ontwikkelt en waarom is dit zo belangrijk voor welzijn en geluk. Wij leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin mensen ‘wakker’ worden. Een tijd waarin steeds meer mensen ‘bewust worden’ van wie zij werkelijk (van binnen) zijn. En een tijd ook waarbij het menselijk gevoel, verantwoordelijk voor 'het extra menselijk potentieel', steeds belangrijker wordt. De treden van de trap van de menselijke ontwikkeling (à la Dabrowkski): Wat is het extra menselijk potentieel en op welke manier vindt er ontwikkeling van dit potentieel plaats? En wat heeft ‘gevoel’ daar eigenlijk mee te maken? Tijdens de lezing wordt uitgelegd hoe dit zit en ook wat er bedoeld wordt met de ‘menselijke trap van ontwikkeling’. Je krijgt de kans om via een ‘signaleringslijst indicatie extra potentieel’ te achterhalen waar jouw unieke talenten liggen alsmede zicht te krijgen op jouw plaats op de trede van de menselijke trap van ontwikkeling. Ook wordt uitgelegd op welke manier men hoger klimt op deze menselijke trap van ontwikkeling  en waarom dit belangrijk is voor persoonlijk welzijn en geluk (link). Achtergrondinformatie: In 2010 deed Els een ontdekking welke voortkwam uit een onderzoek naar hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid was al wetenschappelijk bewezen, maar nieuw was dat Els een verband aantoonde tussen hooggevoeligheid en extra ontwikkelingspotentieel (link). Omdat vooral hooggevoelige kinderen met extra ontwikkelingspotentieel problemen ondervinden in het huidige onderwijssysteem, bedacht zij een concept voor ‘Nieuwetijdsonderwijs’ (link, radio-interview). Overigens worden er nu al serieuze stappen gezet om dit model in de praktijk te brengen. Wil je hier meer over weten of helpen met het tot stand brengen? Kom dan ook naar de lezing of neem contact op met Els.

o       De derde presentatie, vanaf 15:00 uur, gaat over geo-engineering en wordt gegeven door Marc Juncker. Op maandagavond 3 september 2012 was Marc te gast in mijn wekelijkse talkshow op Pateo Radio (link). Klik hier om een artikel over zijn werk te lezen, inclusief een videopresentatie. Deze presentatie duurt anderhalf uur. Na een korte pauze is er van 17:00 uur tot 18:00 uur de gelegenheid om vragen te stellen aan Marc. De deelnamekosten voor dit derde programma-onderdeel van deze Pateo-zaterdag, dus van 15:00 uur tot 18:00 uur is € 17,50.

 

Maandagvond 25 februari 2013: Meditatie-maandag (-)

Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) verzorgt iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Dinsdagavond 26 februari 2013: Inleiding in het Enneagram (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de negen posities van het Enneagram. Wie inzage wenst in het eigen persoonlijkheidstype, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen roepnaam. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Woensdagavond 27 februari 2013: Inleiding in de Chinese Astrologie en de I Tjing (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de twaalf jaardieren van de Chinese Zodiak. Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum. Als tweede onderwerp wordt op deze avondbijeenkomst de I Tjing behandeld. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Zondag 3 maart 2013 overdag: Van SUPERMARKT naar Superfoodmarket (€ 15,-)

Vanaf 13:30 uur zijn op deze zondagmiddag de deuren van het Pateo Center in Oudewater open. Deze lezingenmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur wordt verzorgd door:

o       Alex van der Werf (website): "Make it fun and simple"

o       Wouter de Jong (website): "Walk your talk"

Alex (Hormoonfactor Trainer) zal het hebben over gezonde keuzes in de supermarkt, en Wouter (Orthomoleculair therapeut) zal het hebben over de superfoodmarket: de supermarkt van de toekomst (Flyer). En ja, deze lezingen zijn altijd dynamisch en ook voor hardcore gezondheidfreaks nog altijd interessant en vernieuwend! Kom en laat je inspireren! Neem pen en papier mee! Deze middag wil je echt niet missen! Deel deze uitnodiging gerust met anderen binnen jouw netwerk. Aanmelden via: info@alexvanderwerf.nl (zie ook Facebook).

 

Maandagvond 4 maart 2013: Meditatie-maandag (-)

Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) verzorgt iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Dinsdagavond 5 maart 2013: Bescherming van kinderen tegen straling (-)

Wereldwijd is er meer en meer aandacht voor de gevolgen van elektromagnetische straling. Vooral voor kinderen is het belangrijk om klachten voor te blijven en preventief maatregelen te nemen. Niet voor niets wordt door de Raad van Europa draadloos internet en mobiel bellen op scholen ten sterkste afgeraden. Volgens een Zweeds onderzoek zal in 2017 de helft van de bevolking zichzelf zien als elektrosensitief (link naar een Duitstalig artikel hierover). Maar wat weten we hier nu eigenlijk echt over? Op dinsdagavond 5 maart present Jean-Paul Kersten van het bedrijf Floww International (website) hun oplossing hiervoor. Voor het Pateo Center gaat het hier in eerste instantie niet om de aangeboden apparatuur, maar om de bewustwording van stralingsgevaar, vooral voor kinderen, en hoe we onze kinderen hiertegen kunnen beschermen. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Donderdagvond 7 maart 2013: Filmavond (€ 5)

Iedere donderdagavond wordt er in het Pateo Centrum een onthullende documentaire of film vertoond. Na afloop is er een open groepsgesprek. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Vrijdagavond 8 maart 2013: Workshop “Er zit muziek in” (€ 7,50)

De workshop “Er zit muziek in” is van 20.00 uur tot 21.00 uur en laat zien hoe muziek kan helpen bij het maken van de verbinding met je zelf en je bewustzijn. Aansluitend is er vanaf 21.00 uur een lezing over hoe dit toegepast wordt voor mensen met Autisme. Beide programmaonderdelen worden verzorgd door Nynke Muntendam van Muziekdoen.nl (link).

 

Zaterdag 9 maart 2013 overdag: Gastlezingen (€ 25)

o       De eerste presentatie, vanaf 11:00 uur, is nog niet ingevuld.

o       De tweede presentatie, vanaf 13:00 uur, gaat over Eiwitten en wordt gegeven door Bert-Jan Muller van Slaapt Gij Nog? (Flyer).

o       De derde presentatie, vanaf 15:00 uur, wordt gegeven door René Klever van Wij Zijn Klaar.nl (link).

Deze drie lezingen kunnen ook afzonderlijk worden bezocht voor € 10 per lezing. Geef dit dan duidelijk aan bij de aanmelding.

 

Zondag 10 maart 2013 overdag: Nulpuntgroep: Gezondheid (€ 15)

De nulpuntenergie-groep (o.l.v. Frank Bonte) komt op zondag 10 maart bijeen in het Pateo Center te Oudewater om te spreken over het onderwerp gezondheid. Het programma staat open voor iedereen en is nog niet helemaal uitgekristalliseerd. De organisatie is in handen van Frank. Aanmelden gaat via een berichtje naar energie (@) pateo.nl met een cc naar frankbonte (@) gmail.com.

 

Maandagvond 11 maart 2013: Meditatie-maandag (-)

Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) verzorgt iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Donderdagvond 14 maart 2013: Filmavond (€ 5)

Iedere donderdagavond wordt er in het Pateo Centrum een onthullende documentaire of film vertoond. Na afloop is er een open groepsgesprek. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Vrijdagmiddag 15 maart 2013 vanaf 16:00 uur: Film: Freedom, een zoektocht naar vrijheid in 12 stappen (gratis)

Op deze vrijdagmiddag, voorafgaand aan de presentatie van Peter Vereecke over Leonard Cohan vanaf 19:30 uur, wordt vanaf 16:00 uur een documentaire getoond van Pieter-Jan Ardies, getiteld ‘Freedom, een zoektocht naar vrijheid in 12 stappen’. De inloop is vanaf 15:30 uur. Pieter-Jan Ardies is een West-Vlaamse dertiger met een open en zoekende geest, die er al een gevarieerd leven opzitten heeft. De laatste tien jaar was hij vooral actief als monteur en regisseur voor verschillende TV-zenders. Eind 2010 stopte hij met werken om zich volledig te wijden aan zijn levensmissie: het maken van eigen films en hierdoor bijdragen aan de bewustwording. Hij schreef zich samen met een internationaal gezelschap van 45 geestesgenoten in voor een bijzondere Egypte-reis onder leiding van Graham Hancock en Robert Bauval, twee ikonen inzake de oude geschiedenis en de Egyptische piramiden. Zijn vele indrukken, ervaringen en gesprekken werden de basis voor zijn eerste film, die handelt over zijn persoonlijke zoektocht naar vrijheid, het hoogste en meest bedreigde menselijk goed. De structuur van 'Freedom' is astrologisch gefundeerd en strak opgedeeld in 12 stappen, waarin telkens een ander aspect wordt belicht en waarbij elk is geïnspireerd door één specifiek dierenriemteken. Elk deel duurt exact 6 minuten (360 seconden). De totale duurtijd is ( 6 X 12 = ) 72 minuten: het aantal namen van God volgens de Joodse traditie en het aantal jaren dat Moeder Terra nodig heeft om één graad op te schuiven in de precessiecyclus. Deze Engelstalige film is ondertiteld in het Nederlands. Het is een echt kunstig, fascinerend en boeiend document is geworden over de belangrijke zaken in ieders leven: wat is leven, wat is leven in vrijheid, tot welke keuzes leidt dit, wat zijn de gevolgen daarvan, hoe leef je in vrijheid, enz. Deze film nodigt in ieder geval uit om over al dit soort 'levensbelangrijke' vragen na te denken en erover te praten. Die mogelijkheid is er dan ook na afloop. Verder is het de bedoeling dat er ook een maaltijd aangeboden wordt, voor wie daar belangstelling voor heeft.

 

Vrijdagavond 15 maart 2013: Lezing over Leonard Cohen (€ 10)

Gewezen burgemeester Peter Vereecke houdt op vrijdagavond 15 maart in het Pateo Center een lezing met als titel "Life and live with Leonard Cohen". Volgens de Vlamink Peter Vereecke is de 78-jarige wonderbaarlijke mens, schrijver, dichter, zanger, songwriter, vrouwenliefhebber, filosoof en 'levenskunstenaar' Leonard Cohen (geboren op 21 september 1934) werkelijk 'sui generis', dat wil zeggen: uniek in zijn soort. Hij is al van in de jaren vijftig onafgebroken artistiek en maatschappelijk creatief en origineel bezig. De Canadees Leonard Cohen is de laatste jaren ongekend populair: zijn tournee vult wereldwijd al van 6 juni 2008 direct uitverkochte zalen. Peter Vereecke kreeg in de laatste maand van 2012 de aandrang om zich intens te verdiepen in het leven en werk van deze fascinerende figuur. In een voorstelling van ongeveer 2½ uur beoogt Peter, die zichzelf een nederig bewonderaar van Leonard Cohen noemt, aan de hand van een powerpoint en met uitvoerig klank- en beeldmateriaal om de aanwezigen een onvergetelijke en gezellige avond te bezorgen, die alle snaren zal beroeren van ons complex menselijk klankbord en die als rode draad inderdaad 'going home' heeft: het leven als (zoek)tocht naar ons ware (t)huis.

 

Maandagvond 18 maart 2013: Meditatie-maandag (-)

Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) verzorgt iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Donderdagvond 21 maart 2013: Filmavond (€ 5)

Iedere donderdagavond wordt er in het Pateo Centrum een onthullende documentaire of film vertoond. Na afloop is er een open groepsgesprek. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Vrijdagvond 22 maart 2013: Heelkunde: Cosmologie (€ 7,50)

De nadruk op deze avondlezing ligt op het tonen van de samenhang in de sterrenhemel, en het effect daarvan op het leven op het aardoppervlak. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Zaterdag 23 maart 2013: Lezingen over Heelkunde (€ 25)

o       11:00 uur – Inleiding in de Heelkunde (hoe werkt onze werkelijkheid?)

o       13:00 uur – Heelkunde: Bewustzijn (hoe is ons leven op elk van de 9 bewustzijnsniveaus?)

o       15:00 uur – Heelkunde: Gezondheid & Voeding (alles over gezondheid en voeding, maar dan zonder waardeoordelen bezien vanuit de Heelkunde)

 

Zondag 24 maart 2013: Lezingen over Heelkunde (€ 25)

o       11:00 uur –Heelkunde: Cijferkunde (alles over natuurlijke cijferreeksen en magische vierkanten)

o       13:00 uur – Heelkunde: Tijd (alles over de dimensies van onze beleving van de tijd)

o       15:00 uur – Heelkunde: Astrologie (alles over de energetische essentie van vier astrologische benaderingen: de Westerse-, de Chinese-, de Japanse- en de Maya-astrologie)

 

Maandagvond 25 maart 2013: Meditatie-maandag (-)

Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) verzorgt iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Donderdagvond 28 maart 2013: Filmavond (€ 5)

Iedere donderdagavond wordt er in het Pateo Centrum een onthullende documentaire of film vertoond. Na afloop is er een open groepsgesprek. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Maandagvond 1 april 2013: Meditatie-maandag (-)

Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) verzorgt iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Donderdagvond 4 april 2013: Filmavond (€ 5)

Iedere donderdagavond wordt er in het Pateo Centrum een onthullende documentaire of film vertoond. Na afloop is er een open groepsgesprek. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

Zaterdag 6 april 2013 overdag: Gastlezingen (€ 25)

o       De eerste presentatie, vanaf 11:00 uur, is nog niet ingevuld.

o       De tweede presentatie, vanaf 13:00 uur, gaat over Vetten en wordt gegeven door Bert-Jan Muller van Slaapt Gij Nog? (Flyer).

o       De derde presentatie, vanaf 15:00 uur, is nog niet ingevuld.

Deze drie lezingen kunnen ook afzonderlijk worden bezocht voor € 10 per lezing. Geef dit dan duidelijk aan bij de aanmelding.

 

Maandagvond 8 april 2013: Meditatie-maandag (-)

Arjan Blad van HeelZijn.nu (link) verzorgt iedere week de ‘Meditatie-maandag’:

o       vanaf 19:00 uur: inloop (koffie en thee staat klaar)

o       19:30 uur: begin individuele meditatie

o       20:00 uur: gezamenlijke dialoog over meditatie (over de eigen plek van innerlijke stilte in jezelf, en over de verschillende methodes)

o       20:30 uur: pauze met koffie en thee

o       20:45 uur: gezamenlijke meditatie

o       21:00 uur: napraten

o       vanaf 21:30 uur: vertrekken op eigen initiatief in stilte

 

Donderdagvond 11 april 2013: Filmavond (€ 5)

Iedere donderdagavond wordt er in het Pateo Centrum een onthullende documentaire of film vertoond. Na afloop is er een open groepsgesprek. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

 

______________________________________________

 

Standaard aankondigingsteksten van de zelfkennisworkshops

 

 

dagavond xx xxxxxxx 2013: Inleiding in de Westerse Astrologie (Zodiak) (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de twaalf sterrenbeelden van de Westerse dierenriem, ook wel Zodiak genoemd (Flyer). Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum, -tijd en plaats. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

dagavond xx xxxxxxx 2013: Inleiding in de Maya-astrologie (Tzol’kin) (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de 20 Zegels en de 13 Tonen van Maya-astrologie op basis van de klassieke Tzol’kin. Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum en -tijd. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

dagavond xx xxxxxxx 2013: Inleiding in de Japanse Astrologie (Nine Star Ki) (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de die maal negen cijfers van Nine Star Ki, ook wel bekend als de Japanse Astrologie. Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

dagavond xx xxxxxxx 2013: Inleiding in Numerologie (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de betekenis van de negen enkelvoudige cijfers op basis van het levensgetal. Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

dagavond xx xxxxxxx 2013: Inleiding in het Enneagram (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de negen posities van het Enneagram. Wie inzage wenst in het eigen persoonlijkheidstype, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen roepnaam. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

dagavond xx xxxxxxx 2013: Inleiding in de Chinese Astrologie en de I Tjing (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de twaalf jaardieren van de Chinese Zodiak. Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum. Als tweede onderwerp wordt op deze avondbijeenkomst de I Tjing behandeld. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.

 

dagavond xx xxxxxxx 2013: Inleiding in de Feng Shui (€ 7,50)

Op deze avondbijeenkomst leer je de basis over de negen posities van de Feng Shui, wat we kunnen omschrijven als de (Oosterse) harmonisatieleer voor de leefomgeving. De Feng Shui heeft dezelfde basis als de Nine Star Ki, die in deze avondbijeenkomst ook op hoofdlijnen wordt meegenomen. Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum. Net als bij iedere avondbijeenkomst in het Pateo Center starten we om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur.