Maak kennis met je zelf

 

in het Pateo Center te Oudewater

 

CENTRUM VOOR HEELKUNDE

 

Contact

Via email: Center (@) Pateo.nl (dit emailadres dus zelf even knippen en plakken naar jouw emailprogramma en beide spaties en haakjes (voor en na het apestaartje-teken) verwijderen; dit doen we zo om ons emailadres te beschermen tegen spam) Klik hier voor meer contactinformatie.

 

Adres

De ingang van het Pateo Center in Oudewater (tussen Gouda en Utrecht) bevindt zich aan de Wilgenweg tussen de nummers 9 en 9a (postcode 3421 TV). Bij deze ingang staat een bord waarop het logo van Pateo is te zien. Loop daar naar achteren, totdat je witte houten pijl ziet met daaronder geschreven ‘Pateo Center’.

 

Parkeren

Parkeer de auto ergens op het industrieterrein Tappersheul, zodanig dat niemand er hinder van ondervindt. Rij dus liever even een blokje om, dan dat je de auto niet netjes parkeert. Bij voorbaat dank voor het bewust parkeren.

 

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation van Woerden of het busstation van IJsselstein rijdt de Buurtbus 505 om het uur via de bushalte Tappersheul, tot het einde van de middag. Vanaf deze bushalte is het ongeveer 300 meter lopen.

 

Vanaf het busstation van Utrecht aan de Jaarbeursplein rijdt Bus 207 naar Oudewater. Stap vervolgens uit bij de bushalte aan de Vierbergenweg. Van daar is het ongeveer een kwartier lopen.

 

Presentatiezalen

 

 

Het Pateo Center in Oudewater heeft een grote presentatiezaal waarin 100 uitstekende stoelen staan, voor een prettige ondersteuning van het zitvlak en de rug.

 

 

Daarnaast is er een kleinere, intieme zaal voor bijeenkomsten tot 32 personen, waarbij op zeer comfortabele stoelen gezeten wordt (zie bovenstaande foto). In deze ruimte bevindt zich tevens een ruime keuken. Naast deze zaal bevinden zich de toiletten.

 

Programma

Klik hier om het actuele activiteitenprogramma van het Pateo Center te bekijken.

 

 

Klik hier om deze Flyer als pdf-bestand te openen, en hier als online jpg-bestand.

 

Pateo Center Huisregels

o       Geen drogerende stoffen. Dit betekent dus ook geen alcohol. Nicotineconsumptie is alleen buiten het gebouw toegestaan.

o       Eigen eten en drinken is toegestaan. Naast koffie, thee en gevitaliseerd water kunnen er ook diverse groente- en fruitshakes worden gemaakt.

o       Dialoog in plaats van discussie. Wederzijds respect vormt de basis voor iedere onderlinge interactie in het Pateo Center. Daarbij ligt de nadruk op het onbevooroordeeld delen van mogelijke zienswijzen, in plaats van het willen opleggen van een vermeende waarheid.

o       Iedere bijeenkomst is besloten. Deelname aan activiteiten van het Pateo Center is pas mogelijk na bevestiging hiervan door een medewerker van het Pateo Center. Het Pateo Center heeft het recht iemand deelname te ontzeggen. Ook worden deelnemers die bovenstaande regels niet in acht nemen de deur gewezen.

 

Prikbord en bibliotheek

In de presentatiezaal van het Pateo Center hangt een groot prikbord. Daarop kun je aangeven wat je nodig hebt (“durf te vragen”) en/of wat je te bieden hebt (“durf te geven”). Verder staan er diverse boekenkasten. De (vaste) bezoekers van het Pateo Center kunnen daar boeken neerzetten, zodat ook anderen deze kunnen lezen. Schrijf om misverstanden te voorkomen wel even jouw naam in jouw boeken, voordat je ze uitleent aan de bibliotheek van het Pateo Center.

 

Deelnamekosten

Voor iedere activiteit wordt een compensatiebedrag genoemd. Dit is echter een richtprijs. De daadwerkelijke bijdrage is gebaseerd op waardering na afloop van deze activiteit. De vrijwillige bijdrage kan daarom zowel hoger als lager uitvallen als de aangegeven richtprijs.

 

Aanmelden

Deelname is op volgorde van aanmelding. Voor iedere activiteit is vooraf aanmelden vereist. Dit gaat door een bericht te sturen naar: Center (@) Pateo.nl (zonder spaties en haakjes), waarbij de datum van de activiteit duidelijk wordt aangegeven, evenals de namen van de deelnemers.

 

Tijden

o       Avondbijeenkomsten. Voor de avondbijeenkomsten is de deur open vanaf 19:00 uur. Koffie, thee en water staat dan klaar. Iedere avondbijeenkomst start om 19:30 uur. Om ongeveer 20:30 uur is er een pauze. Het tweede deel start om ongeveer 20:45 uur. Iedere avondbijeenkomst eindigt om ongeveer 22:00 uur. Daarna is er tot 23:00 uur de gelegenheid om na te praten.

o       Dagbijeenkomsten. Voor de bijeenkomsten overdag, altijd op een zaterdag of zondag, is de deur open vanaf 10:30 uur. Koffie, thee en water staat dan klaar. Iedere bijeenkomst overdag start om 11:00 uur. Om ongeveer 12:30 is er dan een lunchpauze. Het tweede deel start vervolgens om 13:00 uur, gevolgd door een tweede pauze om 14:30 uur. Het afsluitende derde deel start om ongeveer 15:00 uur, en eindigt om ongeveer 16:30 uur. Daarna is er tot ongeveer 17:30 uur de gelegenheid om na te praten.

o       Dinerbijeenkomsten. De voorbereidingen voor een avondmaaltijd starten om 17:30 uur. Om ongeveer 18:00 uur wordt deze maaltijd opgediend. De deelnemers bereiden samen de maaltijd en zorgen gezamenlijk voor de ingrediënten.

 

Functies

Het Pateo Center in Oudewater biedt de onderstaande functionaliteiten in meer of mindere mate:

o       Kenniscentrum / Science Center: ontwikkelen, overdragen en toepassen van Heelheidswetenschap / Wholly Science

o       Educatiecentrum: bieden van een stimulerende leeromgeving waarbinnen inspirerende lezingen, cursussen, workshops, trainingen en vrije studieruimte wordt geboden

o       Onderzoekscentrum: samenwerking met andere Heelheidswetenschappers binnen gemeenschappelijke onderzoeksprojecten

o       Praktijkcentrum: bieden van een proeftuin voor toepassingen van Heelheidswetenschap (inclusief stageplaatsen)

o       Gezondheidscentrum: aanbieden van gezondheidsbevorderende diensten en –producten (inclusief sanatorium voor meerdaagse in-house-gezondheidsbevordering)

o       Voedingscentrum: bieden van Heelheidswetenschappelijke informatie over voeding en voedingstoffen, verkoop van gezondheidsbevorderende voeding (winkel en restaurant), en het bieden van voedingsworkshops

o       Ontmoetingscentrum: bieden van ruimte voor het ontmoeten van gelijkgestemden (inclusief hotel en camping)

o       Muziekcentrum: voor het maken en beleven van muziek

o       Danscentrum: voor het beleven van het dansen

o       Meditatiecentrum: voor het (her-) vinden van innerlijke stilte

 

Groeiscenario

Het streven is om het tijdelijke Pateo Centrum in Oudewater in korte tijd zodanig te laten groeien, dat snel daarna een volwaardig Pateo Centrum geopend kan gaan worden, inclusief een leefgemeenschap. Daarna is het de bedoeling om steeds meer Pateo Centra te openen, waar bewuste mensen zelfvoorzienend kunnen leven, niet alleen in Nederland, maar ook in de landen om ons heen.