Wat vieren we nu werkelijk met Pasen?

 

Paaszondag valt altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan volgend op de lente-equinox (of lente-zonnewende). Wist je dit nog niet, check dan eerst even of dit wel klopt, voordat je verder leest.

 

Klopt het? Goed zo. Vind je het niet een beetje gek dat Pasen dus direct gekoppeld is aan de maancyclus (en aan de wending van de zon)? Het vereren van de maan (en de zon) is toch is voor ongelovigen, heidenen of maanaanbidders (lunatics)? Daar gaan we het in ieder geval zo over hebben. Eerst even checken of het vandaag toch echt wel Paaszondag is.

 

Dit kalenderjaar vond de lente-equinox (of lente-nachtevening) plaats op dinsdag 20 maart. De eerste, daarop volgende volle maan was afgelopen donderdag, dus op 5 april. Vandaag is het de eerste zondag na die volle maan. En dus is het vandaag inderdaad Paaszondag.

 

Er zijn nog hele volkstammen die denken dat in een ver verleden Jezus Christus op Goede Vrijdag is gekruisigd. Allereerst heb ik nooit begrepen waarom die vrijdag dan juist ‘Goed’ wordt genoemd, maar dat even terzijde. Deze goedgelovige mensen kennen in ieder geval niet de ware identiteit van Jezus Christus. Deze mensen geloven in een (menselijke) identiteit die hen door de kerk is aangepraat. En deze mensen zullen domweg blijven geloven in deze misleiding totdat ze eindelijk zelf durven gaan nadenken en zelf op onderzoek durven uitgaan.

 

 

Gelovige mensen zijn mensen die te bang, te lui of te dom zijn om zelfstandig te kunnen denken.

 

 

Wil je meer weten over de ware identiteit van Jezus Christus, klik dan hier. Jezus Christus is in het Engels “God’s sun, the Risen Savior”. Jezus reist inderdaad ten hemel. En Jezus is inderdaad de zon van God. Ook is Jezus de zoon van God. Raak je hier enigszins van in verwarring, bekijk dan eens deze videopresentatie: link.

 

Met Kerst vieren we dus de (weder-) geboorte van de Jezus Christus, onze Lichtbrenger. Dat betekent dat de kruisiging van Jezus niet op Goede Vrijdag was, maar op de daaraan voorafgaande winterzonnestilstand (of wintersolstice). Vanaf Eerste Kerstdag, 25 december, wordt het ieder etmaal iets langer licht, en gelijktijdig iets korter duister. Het duurt echter tot na de lente-equinox voordat er in een etmaal meer licht dan duisternis is. En dat vieren we dus met Pasen. Pasen gaat dus over de zon en de maan, en nadrukkelijk niet over een verre geschiedenis van een historische (of verzonnen) persoon! Daarom vieren we dit in Nederland ook op een zondag en maandag.

 

In het Engels wordt dit feest ‘Easter genoemd, want de triomferende Lichtbrenger verschijnt daar boven de horizon (in het oosten, of ‘in the East in het Engels). Een andere verklaring voor deze naamgeving is dat het stamt van het oude woord Eastre, wat lente betekent. Ook wordt de aanduiding van ‘Passover in het Engels gebruikt, wat van het Hebreeuwse ‘Pesach’ komt. En daar weer van afgeleid komt het Nederlandse Pasen. We vieren dan dus dat het Licht de Duisternis (wederom) heeft ingehaald (‘to pass over’ in het Engels betekent voorbijgaan of passeren). De viering van dit inhalen vindt in verschillende tradities op verschillende momenten plaats, maar altijd ná de lente-equinox. Pasen is dus gewoon het Passeerfeest!

 

Lieve mensen, ontwaakt nu toch eindelijk uit de misleidende leugens die de kerk ons nog steeds op de mouw probeert te spelden. Wij zijn geen zondaars waarvoor een ander in een ver verleden boete heeft gedaan. Dat is een grote leugen. We zijn hier om te mogen leren en te mogen ervaren. Fouten maken hoort daar nadrukkelijk bij. Wie geen fouten maakt, die durft blijkbaar niet te leren. Alles mag hier, en niets moet. Ook de geboden vanuit de kerk zijn grote leugens. Doe gewoon een anders niets aan waarvan je liever niet ook niet hebt dat het jou wordt aangedaan. Doe je dat wel, dan moet je achteraf in ieder geval niet gaan lopen klagen wanneer je een koekje van eigen deeg krijgt.

 

That’s all, lieve mensen. Er zijn hier geen beperkingen anders dan de beperkingen die we onszelf opleggen. Wil je vrij zijn? Doorzie dan de leugens van de kerk (en ook die van de universiteiten, en die van de overheid, en die van de medische zorg, en die van de mainstream media, niet te vergeten). Laat je niet misleiden: leidt jezelf.

 

Zeist, zondag 8 april 2012

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl

 

 

Naschrift

Professor dr. Christian Lindtner (1949) is het hoofd van de afdeling voor de Indiase Filologie en Religie van de Cotman Universiteit in Panama. Deze Deense onderzoeker heeft de bijbelboeken in de originele talen (Grieks en Latijn) intensief bestudeerd. Hij concludeert dat deze boeken zijn overgeschreven van oorspronkelijke Boeddhistische geschriften. Klik hier om een deel van een Engelstalig video-interview met hem te bekijken wat hier dieper op ingaat. Hij is bereid om de reiskosten van iedere theologische of historische deskundige te betalen die zijn conclusies in twijfel trekt, om dan in samenspraak de feiten op tafel te leggen.