Pateo Nieuwsbrief

(van maandag 30 november 2015)

over gewoon opnieuw beginnen

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief147.htm

 

o       “We beginnen gewoon opnieuw”

o       Alweer een nieuw boek op komst

o       Heb je wel eens een presentatie van mij bijgewoond?

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

“We beginnen gewoon opnieuw”

 

De oudere lezers van deze Pateo Nieuwsbrief herinneren zich wellicht de Nederlandse televisieserie getiteld “De Stratemakeropzeeshow” (youtube). In deze jeugdserie, die in de eerste helft van de zeventiger jaren werd uitgezonden, speelde Wieteke van Dort (1943) onder andere de rol van de Deftige Dame. Aart Staartjes (1938) was daarin te zien als de stratemaker (zonder ‘n’), genaamd Straat. En Joost Prinsen (1942) deed mee als Erik Engerd. Niet alleen liet de Deftige Dame wel eens een duidelijk hoorbare scheet, ook werd het ouderlijk gezag nogal eens op de hak genomen, op een uiterst humoristische wijze. Diverse ouders verboden hun kinderen daarom naar dit programma te kijken, waardoor het alleen maar populairder werd, natuurlijk.

 

Later werd Wieteke nog bekender als de Indonesische Tante Lien. Ze was zelf ook geboren en getogen in Nederlands-Indië, en deed velen een groot plezier door de herinneringen uit die tijd weer op te halen. Wieteke was met haar broer en ouders op bezoek in Nederland toen Soekarno (1901 – 1970) beslag liet leggen op alle bezittingen van haar ouders. Na hier een week lang zeer ontzet over te zijn geweest zeiden haar ouders opeens “Nou, dan beginnen we hier toch gewoon opnieuw” (youtube).

 

Op woensdagavond 23 december a.s. is Wieteke mijn gast bij Pateo Radio. Ik denk namelijk dat we als samenleving ook het beste gewoon opnieuw kunnen beginnen. Ook Wieteke weet dat er zaken in de huidige maatschappij niet kloppen. Zo was ze immers op donderdag 18 december 2008 in Sint Oedenrode de gastvrouw bij de presentatie van het boek van Ine Veen (1937) getiteld “Alarm... u wordt vergiftigd; zal de wereld ten onder gaan aan gif, milieu en bedrog?” (pdf).

 

Wieteke is meesteres in het aankaarten van zaken zonder het zwaar te maken. Laat dat nu net een vak zijn waarin ik via mijn nieuwsbrieven toch wat minder bedreven ben, om het maar voorzichtig te zeggen. Naast een prettig gesprek met haar, hoop ik dan ook een en ander van haar te mogen leren op dat vlak.

 

 

Alweer een nieuw boek op komst

 

Naar buiten toe ben ik de laatste tijd iets minder actief. Dat komt omdat ik op verzoek van een enthousiaste lezer een belangrijk onderwerp aan het uitdiepen ben. Dat onderwerp komt weliswaar in veel van mijn voorgaande boeken aan bod, maar deze keer wil ik het echt tot op de bodem uitzoeken. Dat blijkt echter iets meer werk te zijn dan ik aanvankelijk dacht. In de volgende nieuwsbrief zal ik hier meer over zeggen. Weet voor nu in ieder geval dat ik afgezien van mijn wekelijkse internetradio- en -televisieprogramma’s even al mijn tijd en energie investeer in dit nieuwe onthullende boek.

 

 

Heb je wel eens een presentatie van mij bijgewoond?

 

Wat ik in deze nieuwsbrieven deel is slechts een piepklein deel van wat ik tijdens mijn presentaties naar voren breng. Wil je dus echt een goed beeld krijgen van mijn werk, woon dan eens een presentatie bij. Ook wanneer je me al eens eerder hebt zien spreken, dan zul je verbaasd staan over de nieuwe inzichten die ik tegenwoordig deel via mijn presentaties. De komende maanden geef ik op verschillende locaties in Nederland lezingen die volgens mij zeer de moeite waard zijn. Bij jij er bij op één van deze presentaties? Kijk bij de Agenda op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van deze bijeenkomsten:

o       Heemstede (Noord-Holland), zondagmiddag 13 december

o       Aalsmeer (Noord-Holland), zondag 10 januari

o       Assen (Drenthe), zondag 24 januari

o       Zwijndrecht (Zuid-Holland), woensdagavond 27 januari

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Morgenavond (1 december) wordt in Zeist de vierde informatieve thema-avond gehouden. Het is op dezelfde locatie als waar ook ieder Zeister Avondje Pateo wordt gehouden. Deze thema-avonden kunnen ook apart worden bezocht. Het thema dat op deze derde avond wordt behandeld is Publieke Misleiding. Ben jij dan ook van de partij? Gratis parkeren, en ook nog eens goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wat wil je nog meer?

 

o       Woensdagavond (2 december) is een Canadees meisje te gast bij Pateo Radio. Ze was 11 jaar jong toen ze haar eigen internetradioprogramma begon omdat ze toen al inzag dat het zo niet goed gaat op deze planeet. Luister je dan mee naar deze rechtstreeks uitgezonden aflevering van Pateo Radio (Engelstalig)?

 

o       Donderdagavond (3 december) is bij Pateo TV de auteur van de bestseller getiteld “Ceasar’s Messiah” te gast. Kijk je dan ook naar deze rechtstreeks uitgezonden aflevering van Pateo TV (Engelstalig).

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzevenenveertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.