Pateo Nieuwsbrief

(van 27 januari 2015)

over Vrijheid van Waarheidsvinding

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief122.htm

 

o       Hoe zit het eigenlijk met de Vrijheid van Waarheidsvinding?

o       Pateo TV over Lord of the Rings, Harry Potter, The Matrix en nog veel meer

o       Beamer gezocht

o       Ga je in april mee naar Frankrijk?

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Hoe zit het eigenlijk met de Vrijheid van Waarheidsvinding?

 

Sinds de gebeurtenissen van 7 januari jl. in Parijs kreeg het onderwerp van de vrijheid van meningsuiting veel aandacht van de mainstream media. Maar voor een onderwerp dat volgens mij veel belangrijker is, was opvallend genoeg geen enkele aandacht. Dat is namelijk het onderwerp van de vrijheid van waarheidsvinding.

 

Laat ik het maar heel praktisch houden: hoeveel tijd heb jij om deze nieuwsbrief te lezen? Hoe vrij ben jij om jouw eigen onderzoek te doen?

 

Ik heb zelf de volledige vrijheid om datgene te bestuderen wat ik belangrijk vind. Ik stop daar net zoveel tijd in als ik zelf wil. Kun jij dat ook zeggen? Dus nogmaals: hoe staat het met jouw vrijheid van waarheidsvinding?

 

Ik heb sinds 7 januari jl. veel tijd besteed aan het bestuderen van de video’s van deze gebeurtenissen in Parijs. Vooral de oorspronkelijke video’s van de beschieting van de politieauto en die van de scène met de politieagent zijn zeer onthullend over wat er werkelijk is gebeurd. Tijdens mijn presentatie van afgelopen zondag in Enkhuizen heb ik deze video’s besproken met de aanwezigen. Zelfs na de gedetailleerde bestudering van deze video’s voorzien van mijn toelichtingen was niet iedereen overtuigd van mijn conclusie dat het hier om een slecht uitgevoerde nepaanslag ging.

 

Hoe kan dat nu? De beelden spreken toch voor zich? Dat de meeste mensen helemaal niet de vrijheid hebben om zelf waarheidsvinding te doen, dat begrijp ik. Hun levens zitten zo boordevol, dat ze geen energie en/of tijd hebben om zelf even een paar korte video’s op youtube te bekijken. Maar zelfs wanneer ze deze video’s krijgen voorgeschoteld, dan zijn ze nog steeds niet in staat om te zien dat het allemaal nep is. Ze vragen zich dan bijvoorbeeld af of deze beelden wel echt zijn. Op zich is dat natuurlijk een terechte vraag. Wat ik alleen niet begrijp is waarom ze dan niet precies deze zelfde vraag stellen bij wat het journaal dagelijks uitzendt.

 

Los van alle feiten kunnen we ook nog eens naar de achterliggende belangen kijken. Dat is nu niet meer zo moeilijk om te achterhalen. Wie heeft er namelijk baat gehad bij deze nepaanslag? Dan komen we natuurlijk als eerste terecht bij de eigenaren van dat provocerende weekblaadje. Zij zagen de oplage van rond de 60.000 exemplaren opeens exploderen tot ver boven de 3 miljoen, en toen moest er zelfs nog fors worden bijgedrukt ook. Kortom: kassa! En wat te denken van de positie van Franse president François Hollande (1954). Die positie is er ook bepaald niet zwakker van geworden. En zo kunnen we nog veel meer baathebbers identificeren.

 

Ben je een complotdenker wanneer je vraagtekens zet bij de officiële versie van dergelijke gebeurtenissen? Nee! Iedereen die kritisch kijkt naar het voorgeschotelde nieuws maakt gewoon gebruik van het grondrecht op de vrijheid van waarheidsvinding. En deze vrijheid is vele malen fundamenteler dan de vrijheid van meningsuiting. Sterker nog, ik vind de vrijheid van meningsuiting volstrekt niet belangrijk. Wat boeit mij de mening van een ander nu. Ik wil de feiten kennen. Zuivere journalistiek houdt het puur en alleen bij de feiten. Al die zogenaamde deskundigen kunnen wat mij betreft hun meningen lekker voor henzelf houden. Ik baseer mijn eindoordeel nooit op meningen, en altijd op feiten. En dat is volgens mij wat iedereen zou behoren te doen die de vrijheid van waarheidsvinding nog niet geheel of gedeeltelijk is kwijtgeraakt.

 

Was ook deze korte uiteenzetting eigenlijk te lang voor jou? Is jouw vrijheid van waarheidsvinding eigenlijk te gering om even deze paar zinnetjes te lezen? Tja, dan spijt me dat enorm voor jou. Misschien zou je eens kunnen onderzoek hoe je meer vrij zou kunnen worden. Indien je wilt kan ik je daar bij helpen. At your service, so to say.

 

 

Pateo TV over Lord of the Rings, Harry Potter, The Matrix en nog veel meer

 

Onder alle spectaculaire avonturen in de verhalen van Star Wars, Lord of the Rings, Harry Potter, The Matrix, Avatar en The Maze Runner zit een diepere betekenis verstopt. Komende donderdagavond tussen acht en tien uur onthul ik deze verborgen betekenis. Delen daarvan heb ik al eerder onthuld, maar nu deel ik voor het eerst de volledige onthulling. Ook de betekenis van de symboliek op de achterzijde van een briefje van één USA-dollar onthul ik dan volledig.

 

Het heeft alleen zin om naar deze Engelstalige uitzending te kijken wanneer je de drie voorgaande afleveringen van Pateo TV hebt gezien. Is dat niet het geval, ga dan naar de website Pateo.nl en klik op “Pateo TV” in het keuzemenu om dit alsnog te doen.

 

 

Beamer gezocht

 

Het eerste wat ik in 2008 heb gedaan nadat ik mijn baan had opgezegd, was het aanschaffen van een beamer en een projectiescherm. Die beamer begint nu steeds meer vlekjes te projecteren, en het is me niet gelukt om dat zelf te verhelpen. Voor mijn lezingen en studiegroepen is een beamer echter essentieel. Wie kan me daarom helpen aan een andere beamer? Donaties zijn ook welkom, zodat ik er zelf eentje kan aanschaffen. Mocht je hier verstand van hebben, en mocht deze beamer weer helemaal goed gemaakt kunnen worden, neem dan ook graag even contact met me op. Een reserve-beamer is namelijk ook helemaal geen slecht idee. Bij voorbaat mijn grote dank voor jouw hulp!

 

 

Ga je in april mee naar Frankrijk?

 

Wil jij jezelf alvast verwarmen aan het vooruitzicht om in april mee naar Frankrijk te gaan voor de Eigen-Energieën-Week en/of de Wholly-Science-Verdiepings-Week? Het is dan voorjaar, maar ter plaatse voelt dat voor iedereen die iets noordelijker leeft al snel aan als zomer. Los van het aangename klimaat, de prachtige locatie en het heerlijke eten zal ook de inhoud van deze weken de verwachtingen naar alle waarschijnlijkheid overstijgen. Wil jij van de partij zijn, neem dan even contact met me op. De Wholly-Science-Verdiepings-Week bevat overigens erg veel nieuw materiaal en is daardoor ook zeer de moeite waard voor iedereen die al eens eerder een Wholly Science Week heeft meegemaakt. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van beide weken. Gun jij jezelf dit cadeau?

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Aanstaande woensdagavond (28 januari) is Petra Stam te gast bij Pateo Radio. Luister je dan tussen 8 en 9 uur ’s avonds via het internet live mee naar mijn gesprek met haar?

 

o       Aanstaande donderdagavond (29 januari) is tussen 8 en 10 uur ’s avonds zoals gezegd de vierde live uitzending van Pateo TV. Ik ga het dan dus hebben over Verborgen Symboliek.

 

o       Op dinsdagavond 3 februari geef ik bij Bed & Breakfast Minicamping Zerofield in Hooge Mierde (nabij Eindhoven) een lezing over Werkelijke Vrijheid, inclusief de Volledige Vrijheid van Waarheidsvinding. Ook voor de mensen die er de vorige keer (op 28 november jl.) bij waren zal deze lezing vele nieuwe aspecten naar voren brengen.

 

o       Op zaterdag 7 februari gaat de Studiegroep Wholly Science Zeeland van start. De bijeenkomsten voor deze studiegroep vinden plaats bij de biologische koffie en theeschenkerij Qi Biotaria in de veerhaven te Breskens. Wil jij ook deel gaan nemen aan deze studiegroep, neem dan even contact met mij op. Deze studiegroep is voor alle duidelijkheid in het Nederlands!

 

o       Op woensdagavond 11 februari geef ik in de Belgische hoofdstad Brussel een lezing over de huidige overgang van Oud naar Nieuw.

 

o       Op dinsdagavond 17 februari wordt in Studio ZE-IS-T BEWUST in Zeist een open bijeenkomst gehouden. Dit “Zeister Avondje Pateo” vindt namelijk iedere derde dinsdag van de maand plaats.

 

o       Op zondag 22 februari gaat de Studiegroep Wholly Science Noord-Nederland van start. De bijeenkomsten voor deze studiegroep vinden plaats in Hooghalen (iets ten zuiden van Assen). Wil jij ook deel gaan nemen aan deze studiegroep, neem dan even contact met mij op. Ook deze studiegroep is gewoon in het Nederlands.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdentweeëntwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.