Pateo Nieuwsbrief (van 7 juni 2013)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief057.htm

 

o       Dank voor de vele tips aan Harmen

o       Mijn nieuwe boek verschijnt eind volgende week

o       Interactieve studiedag Wholly Science op 16 juni in Baarn

o       Wat is er nu echt aan de hand in Turkije?

o       Dit weekeinde neemt Beatrix deel aan de Bilderberg Meeting

o       Pateo Radio blijft nog een maandje uit de lucht

o       De gezond-verstandavonden overtreden de wet

o       Hebben artsen eigenlijk wel verstand van gezondheid?

 

Dank voor de vele tips aan Harmen

In de vorige nieuwsbrief werd aangegeven waarom het zo stil is geworden op UnityNet.nl, de website van Harmen Schouwerwou. Daarop heb ik vele tips en adviezen mogen ontvangen, gericht aan Harmen. Na zijn instemming heb ik deze allemaal naar hem doorgestuurd. Het raakt mij op een zeer positieve manier om te mogen constateren dat we blijkbaar nog niet helemaal murw zijn geworden. Daarvoor wil ik hierbij graag alle reageerders bedanken.

 

Mijn nieuwe boek verschijnt eind volgende week

Om de spanning nog even vast te houden, onthul ik de hoofdtitel van mijn nieuwe boek pas volgende week, bij de verschijning. De subtitel wil ik wel alvast verklappen. Deze is ‘The Wholly Science Handbook’. Dit Engelstalige boek heeft 212 bladzijden, voorzien van vele illustraties. De eerste druk van dit boek komt in een kleine oplage uit, zodat het mogelijk gelijk een collector’s item zal zijn. De verkoopprijs van dit boek bedraagt € 15,-. Weet je nu al dat je dit boek toegestuurd wilt krijgen, maak dan € 20,- euro (inclusief verzendkosten) over op rekeningnummer 1561.55.753 ten name van J.H. Oldenkamp onder vermelding van postcode en huisnummer (alleen binnen Nederland; daarbuiten graag eerst even contact). Stuur me dan eveneens een emailbericht met daarin de tenaamstelling en de overige adresgegevens. Bestel je meer dan één exemplaar, dan betaal je maar één maal de € 5,- verzendkosten.

 

Interactieve studiedag Wholly Science op 16 juni in Baarn

De aanleiding voor de studiedag Wholly Science op zondag 16 juni a.s. in Baarn is het verschijnen van mijn nieuwste boek, waarvan alle deelnemers een exemplaar ontvangen. In plaats van met een beamer, werk ik deze keer met een whiteboard. Waar nodig zal ik daarbij verwijzen naar de overeenkomstige bladzijden in het boek. Hierdoor is er maximaal ruimte voor interactie. Ook wordt hiermee voorkomen dat het hoofd aan het eind van de dag overvol is geraakt. Alle kennis zit immers al in het boek, en hoeft niet ook nog eens in ieders hoofd te worden onthouden. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de Nederlandstalige Agenda van Pateo.nl.

 

Wat is er nu echt aan de hand in Turkije?

Het niveau van de officiële vaderlandse pers is inmiddels gewoon lachwekkend geworden. Kijk maar eens hoe de landen om ons heen berichten over wat er in Turkije aan de gang is. In de Nederlandse pers gaat het eigenlijk alleen maar over een parkje in Instanbul, en sommige ‘nieuwe’ mediawebsites praten dit zelfs gewoon na. Wie zich echter echt in deze zaak heeft verdiept, die weet dat ongeveer de helft van de Turkse bevolking een halt wil toeroepen aan de steeds verder oprukkende vrijheidsbeperkingen onder het regime van de autoritaire premier Recep Tayyip Erdogan (1954). De andere helft, waaronder ook het leeuwendeel van de ongeletterden, heeft daar minder problemen mee. De menigte op het Taksim Plein strijdt dus voor het behoud van vrijheid (althans wat daar nog van over is). Volgens mij hadden de Nederlandse media dat ook gewoon kunnen zeggen hoor, want meeste Nederlanders hebben wel belangrijkere zaken aan hun hoofd dan zoiets vaags als vrijheid. Of is dit misschien te sarcastisch?

 

Dit weekeinde neemt Beatrix deel aan de Bilderberg Meeting

In de Pateo Nieuwsbrief van 20 mei had ik nog het vermoeden dat Alex en zijn leidinggevende deel zouden nemen aan de Bilderberg Meeting, die dit weekeinde wordt gehouden in het Engelse plaatsje Watford, iets ten noorden van Londen. Op de deelnemerslijst zien we echter niet hun namen staan, maar wel die van de moeder van Alex. Nemen zelfs de Bilderbergers hem niet serieus? Of heeft mama Beatrix nog gewoon alle touwtjes in handen, als gehoorzame marionet van de machtslagen boven haar? Hoewel Alex von A. dus niet op de officiële deelnemerslijst staat is hij volgens de Amerikaanse onderzoeksjournalist Alex Jones (1974) wel van de partij (kijk daarvoor even bij het Engelstalige nieuws op Pateo.nl). Officieel is deze 61e editie van de Bilderberg Meeting gisteren begonnen, dus op donderdag 6 juni. De numerologische cijfers van deze dag waren 6-6-6. Hmmm. Dat zal toch vast wel puur toeval zijn?! Of niet dan? Donderdag is de dag van Jupiter, en Jupiter is het 6e hemellichaam geteld vanaf de zon Helios (beter bekend als Jezus Christus). Het zijn dan dus vier 6-en, wat numerologisch weer een 6 is. Of draaf ik nu weer te ver door? Feit is wel dat de mainstream media het wel uit hun gehersenspoelde hoofdjes laten om kritische geluiden te laten horen over deze antidemocratische lobbyclub. Gelukkig krijgen steeds meer mensen door dat dit zaakje meer dan stinkt.

 

Pateo Radio blijft nog een maandje uit de lucht

Pateo Radio is een internetradioprogramma dat via het internetradiostation van Argusoog.nl wordt uitgezonden. Hans, de grote man achter dit internetradiostation, heeft aangegeven ook de maand juni te willen gebruiken voor verdere bezinning, aangezien één maandje niet genoeg is gebleken.

 

De gezond-verstandavonden overtreden de wet

Zet ik het weer veel te zwaar aan? Misschien. Het gaat namelijk over het gebruik van de academische titel van Doctor, die in Nederland wettelijk is beschermd. Zelf heb ik, door het succesvol afronden van een proefschrift, deze titel in 1996 verworven en mag ik dus ‘Dr.’ (met of zonder punt) voor mijn naam zetten, wat ik de laatste tijd overigens steeds minder vaak doe. Op de agenda van de gezond-verstandavonden staan ook regelmatig lezingen door de (voormalig) huisartsen Jannes Koetsier (1948), Frits van der Blom (1949) en Richard Hoofs (1965). Voor alle duidelijkheid: ik heb veel respect voor het belangrijke werk van deze mannen. Daar gaat het (me) dan ook totaal niet over. Wat me alleen stoort is dat, vermoedelijk vanuit onwetendheid, de aanduiding van (voormalig) ‘dokter’ steevast wordt afgekort als ‘Dr.’, wat in Nederland is verboden. Dezelfde misleiding zien we terug bij de persoon van Steven Greer, waarover ik al eerder berichtte, want ook hij is een voormalig arts (of dokter) die geen een dissertatie heeft geschreven. Er is trouwens nog meer aan de hand met deze man, want analyse van zijn oog- en lichaamsbewegingen tonen aan dit er hier iets niet helemaal klopt (link). Kortom, een ongepromoveerde arts mag alleen ‘Drs.’ als academische titel voeren, of ‘MD’ in het Engels. Wie dus zijn of haar gezond verstand gebruikt, die snapt dat het onterecht opvoeren van ‘Dr.’ misleidend, onwettig en onkundig is.

 

Hebben artsen eigenlijk wel verstand van gezondheid?

Harde woorden mag ik van vele liefdevolle lezers van deze Pateo Nieuwsbrief niet meer gebruiken. Dat vinden deze mensen gewoon niet zo fijn om te lezen. Die woorden komen vaak erg indringend binnen, vooral omdat het staat geschreven. Spreek ik precies dezelfde woorden uit tijdens een lezing, dan komt dit opeens veel minder hard over. Maar goed, ik moet dus een beetje op mijn geschreven woorden letten. Met dat in het achterhoofd kan ik mijn antwoord op de gestelde vraag toch niet liefdevoller formuleren dan: “Nee, artsen zijn totaal onwetend over de essentie van gezondheid!” Kun je dat deze artsen verwijten, is dan de volgende vraag. “Nee”, is het eerste antwoord, want het zit niet in hun opleiding. “Ja”, is het tweede antwoord, want zo dom zijn de meeste nu ook weer niet, en dus hadden ze ook zelf op onderzoek kunnen uitgaan. Ze zijn immers arts geworden omdat ze wilden leren om mensen beter te maken. ‘Beter’ betekent voor mij: gezonder. Helaas denken vrijwel alle artsen dat ‘beter’ betekent: minder ziek. Ze weten namelijk ook helemaal niet wat de functie is van ziekte. Laat ik dit stukje daarom maar glashelder afsluiten: Een arts die niet weet wat de essentie is van gezondheid, noch de functie van ziekte kent, die heeft de eed van Hippocrates dus als een kip zonder kop afgelegd.

 

Bedankt voor het lezen (en eventueel doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de zevenenvijftigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.