Pateo Nieuwsbrief (van 12 oktober 2012)

 

o       Ontdekking van natuurlijke opbouw elektronenschillen

o       Nog plaatsen vrij voor Masterclass Universele Wetenschap

o       Formule van Compassie overwint ieder conflict

 

Ontdekking van natuurlijke opbouw elektronenschillen

Afgelopen week stond voor mij voornamelijk in de het teken van het zogeheten periodiek systeem der elementen, zoals de rangschikking van de atomen officieel wordt genoemd. Het wordt ook wel de tabel van Mendelejev genoemd. De Russisch scheikundige Dmitri Mendelejev (1834 – 1907) rangschikte in 1869 de toen bekende de atomen als eerste volgens die tabel. Op een grote kaart hing deze tabel bovenin een hoek van het scheikundelokaal van mijn middelbare school. Vanaf het begin heeft deze ordening op mij een onnatuurlijke indruk gemaakt. Er klopte hier iets niet voor mij, maar ik kon er destijds niet de vinger op leggen. Afgelopen weekeinde begreep ik opeens hoe het wel zat. Dit heb ik vervolgens netjes uitgewerkt in een Engelstalig boekje, waarvan dinsdag de eerste versie online is gekomen. De natuurlijke opbouw van de electronen heb ik de Scaled Electrons Theory genoemd. Gisteren vond ik in samenspraak van Jan Wicherink de geometrische onderbouwing voor deze theorie, die aan de tweede versie van dit boekje is toegevoegd. Daarmee staat, volgens mij, de Scaled Electrons Theory, afgekort als Scelth, als een huis. Deze theorie is zo eenvoudig en evident, dat ook de universitaire geleerden niet anders kunnen dan de validiteit ervan erkennen. Dat is in ieder geval mijn verwachting. Leuk is natuurlijk anders voor iedereen die graag vol wil blijven houden dat wetenschap vooral erg gecompliceerd en moeilijk is. In mijn ogen is daarentegen iedere zuivere wetenschappelijke verklaring altijd opvallend eenvoudig. Voor wie het snapt is het dus gewoon kinderspel. Dat roep ik al jaren. En nu bewijs ik het ook voor de hooggeleerden in de chemie, ook wel scheikunde genoemd in het Nederlands. Daar word ik natuurlijk erg blij van!

 

Nog plaatsen vrij voor Masterclass Universele Wetenschap

Zoals aangekondigd in de voorgaande Nieuwsbrief verzorg ik op zaterdag 20 oktober a.s. van 10:30 uur tot 18:00 uur in de presentatiezaal aan de Birkstraat 136 te 3768 HM Soest de Masterclass Universele Wetenschap. Deze masterclass is nog niet volgeboekt. Kijk op de Nederlandstalige Agenda van Pateo.nl voor meer informatie (link).

 

Formule van Compassie overwint ieder conflict

Naast het wetenschappelijke succes werd ik afgelopen week ook weer geconfronteerd met conflicten. In verband met mijn principiële weigering in een betalingskwestie werden deze week mijn banktegoeden in beslag genomen. En ook werd ik weer geconfronteerd met de lastercampagne door één of meerdere personen die samen met mij op de kandidatenlijst van de SOPN stonden voor de Tweede Kamerverkiezingen van vorige maand. Het kan raar verkeren, zeggen we dan. Via een vriendin ontving ik al eerder de Formule van Compassie. Volgens mij helpt deze toverformule om ieder interpersoonlijk conflict op te lossen. Deze formule heeft negen stappen, die ik hier graag met alle nieuwsbrieflezers deel:

1.    Welke les ik wilde blijkbaar leren via het conflict dat ik ervaar met deze persoon?

2.    Welk aspect van mijzelf weerspiegelt deze persoon?

3.    Welk ‘contract’ heb ik waarschijnlijk met deze persoon op zielsniveau gemaakt?

4.    Wat is de rol van deze persoon binnen dit contract?

5.    Welk geschenk geeft deze persoon mij door deze rol te spelen?

6.    Kan ik de rol die deze persoon speelt en diens acties accepteren om deze les te leren?

7.    Sta ik mijzelf toe om mijn negatieve emoties los te laten ten opzichte van deze persoon die de rol contractueel speelde om mij te helpen met deze les?

8.    Kan ik deze persoon bevrijden van mijn oordeel over schuld, blaam en afkeuring?

9.    Nu ik deze persoon heb bevrijd van mijn oordeel, hoe en wanneer kan ik vriendelijk zijn voor deze persoon?

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de vijfentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (alleen wanneer deze Nieuwsbrief niet is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.