Masterclass Universele Wetenschap

 

Het doel van wetenschap is het bieden van verklaringen. Wetenschappelijke vooruitgang ontstaat doordat deze verklaringen krachtiger en/of eenvoudiger worden. Het niveau van de wetenschap wordt bepaald door de combinatie van verklaringskracht- en eenvoud.

 

Het wetenschappelijke niveau van de academische theorieën die op de universiteiten worden verteld is opvallend laag. Allereerst gaat hier voornamelijk om beschrijvingen, en dus nadrukkelijk niet om verklaringen. Zo is de gravitatietheorie van Newton slechts een beschrijving. Om dit te verhullen wordt gedaan alsof de zwaartekracht een natuurwet zou zijn. En om vervolgens alle waargenomen astrofysische fenomenen te kunnen beschrijven binnen de begrenzingen van deze gravitatietheorie zijn er allerlei fantastische concepten bedacht als zwarte gaten en ruimtetijdkrommingen. En daarmee zijn de academische theorieën steeds verder afgezakt richting science fiction. Verder zijn de academische theorieën onnodig gecompliceerd. Het heeft er alle schijn van dat de gewone mensen blijkbaar niet door mogen krijgen dat de universitaire keizer helemaal geen kleren aan heeft.

 

Wie als zuivere wetenschapper wel op zoek is naar eenvoudige en krachtige verklaringen voor alle fenomenen in onze werkelijkheid, die kan op zaterdag 20 oktober 2012 deelnemen aan de Masterclass Universele Wetenschap. Deze masterclass wordt gegeven door Dr. Johan Oldenkamp, initiatiefnemer van de Pateo Academia (link) en auteur van 25 toegankelijke wetenschappelijke boeken. Een groot deel van het gepresenteerd materiaal zal Engelstalig zijn. Het geheel wordt in het Engels aangeduid als Wholly Science, vrij vertaald als de wetenschap van het geheel, ook wel omschreven als Universele Wetenschap of Wakkere Wetenschap. In deze masterclass wordt grotendeels nog niet eerder vertoonde inzichten gedeeld.

 

 

Programma

 

10:30 – 11:00 uur: Verwelkoming

 

11:00 – 12:30 uur: Deel 1 van Wholly Science

 

12:30 – 13:00 uur: Lunchpauze

 

13:00 – 14:30 uur: Deel 2 van Wholly Science

 

14:30 – 15:00 uur: Pauze

 

15:00 – 16:30 uur: Deel 3 van Wholly Science

 

16:30 – 17:30 uur: Vragen & antwoorden

 

17:30 – 18:00 uur: Napraten & afscheid

 

 

Locatie

 

De locatie voor deze masterclass is Birkstraat 136 te 3768 HM Soest. We zijn daar te gast in het Niburu-café, waar tevens warme en koude dranken en gerechten kunnen worden besteld.

 

 

Eten en drinken

Koffie en thee is gratis. Voor wie dat wil is een lunch beschikbaar voor € 5,- bestaande uit soep en tosti.

 

 

Deelnemersbijdrage

 

De vaste deelnemersbijdrage bedraagt slechts € 20. Dit betreft een vergoeding voor de gemaakte kosten.

Daarnaast mag elke deelnemer een variabele vrijwillige bijdrage doen op basis van waardering achteraf.

 

Iedere deelnemer ontvangt een exemplaar van het boek ‘Wakkere Wetenschap – De illusie van materie voorbij’ (2e druk, ISBN 978-94-90765-09-5, 272 blz.) t.w.v. € 16,-. (Ook deelnemers die dit boek al hebben ontvangen dus een exemplaar, die daarna wellicht aan een ander cadeau kan worden gedaan, of desnoods doorverkocht).

 

De eerste 50 aangemelde en betaalde deelnemers ontvangen een gratis exemplaar van het boekje ‘Fair Talk – Open communiceren’ (2e druk, ISBN 978-94-90765-07-1, 16 blz.).

 

 

Aanmelden

 

Aanmelden gaat via het versturen van een bericht naar Masterclass (@) Pateo.nl het gelijktijdig overmaken van de € 20,- voor de vaste deelnemersbijdrage over op rekeningnummer 1561.55.753 t.n.v. J.H. Oldenkamp te Zeist. Aanmelders ontvangen na betaling een ontvangstbevestiging, waarin wordt aangegeven of ze bij de eerste 50 aanmeldingen zijn.

 

 

Ook aangekondigd via:

o       SOPN.nl

o       Niburu.nl en de agenda op deze site (link)