Van geld naar Liefde

 

Vorig jaar was ik op prime time te zien op Nederland 1 bij het programma De Reunie. In een kort filmpje mocht ik daarin mijn eindexamenjaargenoten trakteren op mijn visie over wat er zich nu allemaal afspeelt op het buitenoppervlak van de planeet waarop wij mogen leven. Veel begrepen mijn toenmalige klasgenoten er allemaal niet van. De meeste dachten dat ik helemaal de weg was kwijt geraakt. De discussie met hen duurde langer dan de gehele reguliere uitzendtijd, en dus moesten de programmamakers flink knippen. Gelukkig bleef mijn slotopmerking wel in de uitzending. De afrondende slotvraag van presentator Rob Kamphues beantwoorde ik door te zeggen dat we geld gaan inruilen voor Liefde. Ruim anderhalf jaar na de tv-opname van deze profetische woorden blijkt dat ik het helemaal bij het rechte eind had. Ik ben in een mum van tijd mijn geld kwijtgeraakt, maar wat ik ervoor in de plaats heb gekregen is voor mij meer waard dan al het (fictieve) geld aanwezig op deze planeet. Ik kan nu onvoorwaardelijke Liefde voelen voor alles wat leeft, en niet langer alleen voor mijn kinderen. In theorie wist het allemaal al lang. Door de voor mij zeer schokkende gebeurtenissen van de afgelopen periode is het nu ook mijn dagelijkse realiteit geworden. Het is allemaal nog erg pril, maar ik merk dat het liefdesgevoel iedere dag sterker wordt.

 

Gisteravond ben ik in mijn woonplaats naar de voordracht geweest van Kiesha Crowther, ook wel bekend als Little Grandmother. Keisha sprak voelbaar vanuit haar hart. Ik raakte ernstig geëmotioneerd toen ze sprak over de ongekende milieuramp in de Golf van Mexico en steeds verder daarbuiten. Ook haar emotionele uitleg dat de meest liefdevolle wezens zich onder ons hebben ‘verstopt’ als verstandelijk gehandicapten raakte mij diep, helemaal toen ze zei uit een gezin van zes te komen met vijf verstandelijk gehandicapte broertjes en zusjes. De kern van de boodschap van deze kleine grootmoeder is dat we nu de kans hebben om ons verstandsbewustzijn in te ruilen voor het veel krachtigere hartsbewustzijn. Met ons verstand achter het stuur komen we nu niet verder. Nu is de tijd rijp om ons hart achter het stuur plaats te laten nemen. Alleen dan hebben we een kans nog langer bij onze Moeder te mogen blijven, aan wie wij energetisch gezien nauw verwant zijn.

 

De boodschap van Keisha komt precies overeen met de sprong van macht naar kracht, die we nu volgens de bewustzijnsinterpretatie van de Tzoltun-kalender mogen maken (in de periode tot 8 maart 2011). Ook komt dit tot uiting in de inwisseling van machinedenken voor speelgevoel, zoals ik heb geprobeerd te laten zien in het boekjeNauurlijk werkt het zo! Wetenschap is kinderspel’. Het komt allemaal op hetzelfde neer, namelijk het bewust afscheid nemen van iedere vorm van macht en onszelf vervolgens liefdevol open stellen voor een geheel nieuwe manier om met alles en iedereen om te gaan.

 

Zelf had ik de grootste moeite om afscheid te nemen van geld als machtsmiddel. Ik dacht dat ik deze hindernis al had genomen, maar toen het geld opeens helemaal weg was kwam mijn gehechtheid aan dit machtmiddel onmiddellijk bovendrijven. Nu weet ik dat daarom de Cosmos mij een belangrijke levensles heeft gegund, gelukkig nog net op tijd.

 

Nu speel ik het financiële spel mee vanuit mijn kracht. Geld is voor mij niet langer meer een machtmiddel. Het is gewoon een middel waarmee ik zaken kan kopen die ik nodig heb, nadat ik het zelf heb verdiend. Ik maak me niet langer druk of ik nog wel genoeg ervan achter de hand heb (tot het Einde der Tijden). Ik vertrouw er gewoon op dat ik altijd in overvloed zal leven. Ik heb daarmee eindelijk de stap gemaakt van ‘mijn wil moet geschieden’ naar ‘Uw wil mag geschieden’.

 

Ondertussen speel ik gewoon weer mee met ons samenlevingsspel. Ik heb me noodgedwongen weer laten inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie. Ook heb ik me gemeld bij de Sociale Dienst, om te constateren dat daar een harteloze machine de baas is. Ik weet nu dat ik niet hoef te rekenen op een bijdrage uit onze gezamenlijke portemonnee. Het is volgens mij dan ook meer dan terecht dat ik daar de afgelopen tijd zelf geen bijdrage meer aan heb geleverd. Het wordt de hoogste tijd dat we heel liefdevol de stekkers trekken uit al die dolgedraaide maatschappelijke machines. De meeste mensen die deze machines bedienen vinden het in hun hart ook maar niets, en de mensen die er doorheen worden gedraaid natuurlijk al helemaal niet.

 

Keisha sprak verder over drie zaken die nu snel zullen gaan verdwijnen: religie, overheid en geld. Met religie was ik als klein jongetje al klaar, want ik zag dat het van schijnheiligheid aan elkaar hing. De overheid en het geld proberen mij nog wel vast te houden bij mijn lurven. Ik was even los van de eerste, maar bleef kleven aan de tweede, waardoor de eerste me weer te pakken kreeg. Het is dus best wel een lastig spelletje. Maar binnenkort verlossen we onszelf van deze plaagklevers, want daar hamerde Keisha ook op: wij zijn zelf volledig verantwoordelijk voor de gewenste veranderingen in het hier en nu. We kunnen en mogen gerust hulp vragen, maar wij zijn het waarop velen al zo lang wachten. En het zijn nadrukkelijk niet alleen de mensen die uitzien naar deze fundamentele veranderingen. Inclusief alles wat op, om en in haar leeft kijkt ook onze Moeder uit naar de komende verandering, waarin volgens Keisha haar korst (weer) zal omdraaien en de oppervlaktewezens drie etmalen in duisternis zullen leven. We hoeven daar volgens haar echt niet bang voor te worden. Het is al veel vaker gebeurd volgens de overlevering van de mensen die het destijds in hun eigen leven hebben meegemaakt. Bijzonder is het allemaal wel, dat wij dit nu mogen gaan meemaken.

 

Hoewel vrijwel alles wat deze half-Deense Little Grandmother vertelde voor mijn verstand min of meer bekend was, was dat niet waar het volgens mij om ging. Keisha wist op onnavolgbare wijze de ruim 500 aanwezigen emotioneel te raken in hun hart. Bovendien was het de derde lezing van haar in ons land, alle drie heel kort op elkaar. Hiermee heeft ze een enorme impuls gegeven aan een golf van liefdesbewustzijn vanuit het hart van ons land.

 

We hoeven ons niet langer druk te maken over allemaal zaken die we niet langer willen. Door gewoon vijf minuten per dag onszelf terug te trekken in ons hartsbewustzijn vol met dankbaarheid en gelukzaligheid doen we precies wat nu nodig is. Het gaat namelijk in eerste instantie om een bewustzijnsverandering. De rest volgt daar als vanzelf uit, op een volkomen natuurlijke wijze. Liefdesbewustzijn vormt de sleutel naar Het Gouden Tijdperk na de Grote Transformatie.

 

Dankzij het gepassioneerde betoog van Keisha is de rust in mij weer helemaal teruggekeerd en heb ik de onrust van de afgelopen dagen definitief achter me kunnen laten. Lieve Keisha, dank je wel voor de krachtvrouw die je bent! Jouw hartsenergie bereikte mij precies op tijd.

 

Zeist, 29 oktober 2010

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl