Kracht

 

De transitie die we als mensheid nu mogen maken is die van macht naar kracht. Er is een hemelsbreed verschil tussen beiden. Macht gaat over controle, grip en beÔnvloeding. Macht gaat per definitie gepaard met ongelijkwaardigheid tussen de uitoefenaar van macht en hetgeen wordt onderworpen aan de uitgeoefende macht. Kracht is daarentegen van een geheel andere orde. Kracht gaat over het eigen vermogen om zelfstandig, autonoom en authentiek te handelen. Machtmensen spannen anderen voor hun karretje. Krachtmensen trekken hun eigen kar.

 

In de huidige tijdsperiode zien we steeds duidelijker hoe alles dat is gebaseerd op macht, steeds sterker wankelt om uiteindelijk onvermijdelijk in te zullen storten. Voor velen is dit een onrustige en onduidelijke tijd. Wie echter het onderscheid tussen macht en kracht in zichzelf heeft kunnen maken, die hervindt daarin de rust via het herstelde vertrouwen in zichzelf en de eigen kracht.

 

Het onderscheid tussen macht en kracht is ook erg behulpzaam in het scheiden van het kaf en het koren in de berichtgeving over ons heden, verleden en toekomst. Observaties, theorieŽn of boodschappen die bijdragen aan onze persoonlijke bekrachtiging, die behoren tot het koren. En alles wat ontkrachtend werkt, dat is als kaf. Zo simpel kan het voor iedereen zijn.

 

Wanneer mensen beweren dat hun zienswijze, hun verklaring, hun cursus, hun aanpak of wat dat ook, anderen zullen helpen (in welk opzicht dan ook), dan ondermijnt deze claim het vermogen van deze anderen om hun eigen kracht verder te ontwikkelen. Al deze medemensen, die doorgaans handelen vanuit de beste bedoelingen, zitten nog steeds vast in de onzichtbare gevangenis van het machtsdenken. De enige manier voor iedereen om de overstap van macht naar kracht te maken is door in de eigen kracht te gaan staan en van daaruit te leven.

 

Krachtmensen richten zich alleen op hetgeen ze zelf kunnen realiseren. Krachtmensen helpen ook anderen zonder daarvoor iets terug te verwachten. Krachtmensen zijn prachtmensen (vergeleken met machtmensen).

 

Krachtmensen werken niet mee aan de verspreiding van negatieve verhalen over wat er allemaal mis is op de planeet. Krachtmensen begrijpen dat deze negativiteit alleen maar meer negativiteit oproept, waardoor mensen boos, bedroefd of bang worden, via aangeleerde standaardreacties.

 

Dit alles betekent niet dat we vanuit quasi-positiviteit alle negativiteit maar moeten ontkennen of negeren. We moeten namelijk helemaal niets. Echter, zoals zojuist al naar voren is gebracht, richten krachtmensen zich alleen op hetgeen ze zelf kunnen realiseren. Krachtmensen ontwikkelen hun kracht door doelbewust en consequent te werken aan de beoogde resultaten. Om doeltreffend te kunnen zijn, willen krachtmensen precies weten hoe hetgeen ze beogen precies werkt. Of het nu gaat over gezondheid, voeding, gelukzaligheid of zelfkennis, krachtmensen vertrouwen alleen op hun eigen begrijpen, gevoel en waarnemingen. Ze laten zich onbevooroordeeld inspireren door anderen, maar ze valideren alles eerst in zichzelf voordat ze het als waar aannemen. En daar ligt het grote verschil met machtmensen, want die zoeken eigenlijk alleen maar bevestiging voor de aannames die ze voor waar houden.

 

Alles wat op deze website kan worden gevonden is alleen maar bedoeld om ons te helpen onze eigen waarheid verder te ontwikkelen en daarnaar te leven. Indien onze eigen waarheid krachtig genoeg is, kunnen we onszelf daarmee bevrijden. We bevrijden ons dan als eerste uit de opgelegde of aangedragen waarheden van anderen.

 

Krachtmensen zoeken het in eerste instantie altijd in zichzelf. Krachtmensen nemen zelf de volledige verantwoordelijkheid voor alles in hun eigen leven. Krachtmensen begrijpen dat zij zelf hun eigen bron zijn, en dat ze zichzelf alleen met De Bron kunnen verbinden doordat ze dat eerst in zichzelf hebben gedaan.

 

Krachtmensen weten hoe hun waarheid te herkennen. Deze waarheid is namelijk altijd eenvoudig, voelt vertrouwd (alsof we het al wisten, wat ook zo is) en het geeft bekrachtiging. Alles wat deze uitwerking heeft, dat fungeert als het krachtvoer waarmee krachtmensen kun eigen kracht verder versterken.

 

Wie smult van onheilsprofetieŽn, channelings, complottheorieŽn of engelengefladder, die zoekt het nog steeds buiten zichzelf en zal op deze website weinig bevestiging vinden. Wie daarentegen echt wil weten hoe alles met alles samenhangt, die kan hier via e-boeken, artikelen en video- of audio-opnames volop inspiratie vinden voor het verder ontwikkelen van de eigen waarheid ten behoeve van de eigen kracht.

 

Naschrift:

Het meest krachtige krachtvoer dat ik tot nu toe ben tegengekomen is deze videoboodschap van een medemens die in dit leven de naam Kiesha Crowther draagt. Klik hier voor de eerste 10 minuten hiervan op Youtube (met Nederlandstalige ondertiteling). De overige delen vind je dan vanzelf. Totale speelduur is ongeveer anderhalf uur.

 

En andere ultrakrachtige aanrader voor krachtmensen is de Spiegelogie. Klik hier voor een interview met Willem de Ridder, de man die Spiegelogie in Nederland groot heeft gemaakt. Hier lees je een beknopte samenvatting van wat Spiegelogie inhoudt. En hier is de Nederlandse homepage van Spiegelogie. Wil je het in de praktijk gaan brengen, dan vindt je hier mensen die jou daarbij zullen ondersteunen.

 

 

Ook geplaatst op:

o       UnityNet.nl (bij Nieuws 6-6-2010)

o       EigentijdsMagazine.nl (met reactiemogelijkheid)