Nieuwe visie op einde lange telling

 

Wanneer eindigt de lange-telling-kalender van de Maya’s? De Maya’s weten het zelf niet precies, omdat ze deze kalender vreemd genoeg niet hebben bijgehouden.

 

De meest gehanteerde einddatum voor deze aftelkalender is 21 december 2012. Er zijn echter twee argumenten die deze einddatum tegenspreken. Om deze argumenten te kunnen toelichten is enige basiskennis over de systematiek van deze kalender nodig. Lees daartoe het gratis het e-boekOntsnappen uit Plato’s grot’, wanneer je het onderstaande niet goed kunt volgen.

 

Het eerste argument heeft te maken met een andere kalender van de Maya’s, die de Tzol’kin wordt genoemd. Het einde van de lange-telling-kalender dient naar mijn idee namelijk samen te vallen met het einde van de Tzol’kin. Dit samenvallen gebeurt eens in de ruim 51 jaar en werd door de Maya’s op de meest grootse wijze gevierd. Dit betekent dat de etmaalcode van de einddatum van de lange telling gelijk dient te zijn aan kin 260, wat neerkomt op 13 Zonlicht (Ahau). Dit is voor 21 december 2012 echter niet het geval.

 

Een datum waarvoor dat wel geldt, is 28 oktober 2011. Dat is de einddatum die Carl Johan Calleman aanhoudt. Dat was voor mij reden genoeg om ook deze datum aan te houden.

 

Er is nog een andere reden waarom 21 december 2012 afvalt als mogelijke einddatum van deze lange-telling-kalender. Dat heeft te maken met de energetische essentie van elk van de 13 scheppingsfasen (of tonen), oftewel de 7 Dagen en 6 Nachten.

 

toon

typering

voorbeeld

Dag/Nacht

1

aantrekken

zaad

Dag 1

2

doorbreken

 

Nacht 1

3

activeren

kiem

Dag 2

4

definiëren

 

Nacht 2

5

bekrachtigen

uitloper

Dag 3

6

ordenen

 

Nacht 3

7

afstemmen

blad

Dag 4

8

harmoniseren

 

Nacht 4

9

mobiliseren

bloem

Dag 5

10

manifesteren

 

Nacht 5

11

ontbinden

vrucht

Dag 6

12

volmaken

 

Nacht 6

13

overstijgen

fruit

Dag 7

 

Om te bepalen welke einddatum juist is hebben we een eenduidig ijkingsmoment nodig. Deze vinden bijvoorbeeld in zevende maal dat de 13 fasen van schepping werden doorlopen (de zevende scheppingsronde, vanaf ongeveer het midden van de 18e eeuw). Ik doel dan op het moment van oprichting van de Illuminati op 1 mei 1776. Deze oprichting kunnen we namelijk beschouwen als het uitwerken van het zaad bedoeld om daaruit mondiale heerschappij te laten groeien. Aangenomen dat de Illuminati het scheppingspatroon begrijpen en dit doelbewust willen benutten, dan richten zij zichzelf op tijdens Nacht 1 van deze scheppingsronde. Het zaaien van het idee van een mondiale macht gebeurt daarvoor tijdens Dag 1, maar de daadwerkelijke oprichting hoort energetisch thuis in Nacht 1. Nemen we 28 oktober 2011 als einddatum, dan klopt dat ook precies. Maar nemen we echter 21 december 2012 als einddatum, dan begint Nacht 1 pas op 15 juni 1776, wat 1˝ maand na de oprichtingsdatum is. Dit is het tweede argument tegen 21 december 2012 als einde van de lange telling.

 

Maar betekent dit alles dan dat 28 oktober 2011 de juiste einddatum is van de lange-telling-kalender van de Maya’s, die ik zelf liever de Tzol’tun noem? Ik dacht heel lang van wel, maar gistermiddag heb ik een nieuwe einddatum gevonden die nog beter past bij de historische feiten. Het voor mij doorslaggevende argument wat pleit voor deze nieuwe datum brengt ons wederom bij de Illuminati. Want er is een tweede ijkingsmoment dat eveneens geen enkele ruimte voor onduidelijk biedt, en dan heb ik het over 911.

 

Het thema van Dag 2 is activeren en komt overeen met de fase van de kiem. Wat volgens het overall Scheppingsplan daarin zou gaan ontkiemen (in de achtste scheppingsronde) was het krachtsbewustzijn. Door op 11 september 2001 onder andere twee wolkenkrabbers met de grond gelijk te maken werd dit ontkiemen letterlijk in de kiem gesmoord. Nemen we – en nu komt het - niet 28 oktober 2011 als slotdatum van de Tzol’tun, maar 14 juli 2012, dan valt het aanbreken van Dag 2 exact, maar dan ook echt exact, op 11 september 2001!

 

Ik heb hier al eerder geschreven over de grote hoeveel ‘toevalligheden’ die er zijn rond 911. Maar met dit nieuwe gegeven erbij wordt onmiskenbaar duidelijk hoe gedetailleerd dit Illuminati-meesterwerk in elkaar stak.

 

Voor mij vormt dit het bewijs dat de Voltooiing van de Schepping 260 etmalen (dus een volledige Tzol’kin-cyclus) later is dan ik tot nu toe heb aangenomen. De nieuwe datum van de eindtijd is nu voor mij 14 juli 2012. Het nadeel hiervan voor mij is dat ik al mijn scheppingsschema’s opnieuw mag gaan dateren. Het grote voordeel is natuurlijk dat we volgens deze nieuwe visie de hoogste scheppingsversnelling (zoals hier beschreven) pas ingaat op donderdag 24 november aanstaande. Dat betekent dat we nog zo’n 8˝ maand de tijd hebben om de sprong van macht naar kracht te maken, voor wie dat nog niet heeft gedaan. Elk nadeel heb inderdaad z’n voordeel, om mijn illustere voornaamgenoot maar even aan te halen.

 

We zitten volgens deze nieuwe visie dus niet in Dag 1 van de negende en afsluitende scheppingsronde, zoals ik eerder berichtte, maar nog in Nacht 6 van de achtste. Op 21 juli breekt vervolgens Dag 7 aan. Voor mijn gevoel klopt dat ook beter. In wat er momenteel gaande is in Noord-Afrika zie ik namelijk bepaald niet het zaad voor Heelheidsbewustzijn, maar wel het volmaken van Krachtsbewustzijn.

 

Zijn er steekhoudende argumenten tegen deze nieuwe visie, dan verneem ik dat graag zo snel als mogelijk, bij voorkeur voordat ik alle schema’s heb veranderd.

 

Zeist, 12 maart 2011

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl