Zeister Nieuwsbode kopt ‘Liefdevolle revolutie’

 

Vandaag zette in De Nieuwsbode van Zeist als kop boven het openingsartikel op de voorpagina ‘Liefdevolle revolutie’, met als ondertitel ‘Zeistenaar lijsttrekker SOPN’. Het artikel begint als volgt:

 

Zeistenaar dr. Johan Oldenkamp (45) is lijsttrekker van de Souverein Onafhankelijke Pioniers Nederland. De vriendelijke man met zeer uitgesproken standpunten wordt – als de kiezer het wil – de eerste president van de Republiek Nederland. En dat is geen grap: “Nederland gaat massaal op ons stemmen.”

 

Volgens Oldenkamp is Nederland klaar voor een totale ommekeer. "Revolutie, maar wel liefdevolle revolutie." In het rechtvaardige Nederland dat hem voor ogen staat, heeft iedereen een basisinkomen.

 

De Republiek wordt hersteld. "We willen af van de oude rechtsvorm. Dan gaan we een president kiezen, en ben ik zeker kandidaat." Nederland wordt onafhankelijk, met een eigen munteenheid, en uit de EU.

 

Rechtsboven op bladzijde 3 van dit huis-aan-huis-blad, wat een oplage heeft van 36.700, gaat het artikel verder:

 

We stappen ook uit de NAVO en we weren multinationals. En we gaan naar een onschuldig Nederland: iedereen schuldvrij, ook de Staat. Er komt een verbod op rente, de banken worden genationaliseerd.

 

"Achterhaalde plichten" zoals arbeidsplicht, leerplicht en zorgverzekeringsplicht worden afgeschaft. En het belastingstelsel wacht een werkelijke hervorming. BTW en BPM worden geschrapt en in plaats daarvan betalen bedrijven en particulieren straks 25% belasting.

 

Oldenkamp verwacht dat deze revolutie drie jaar nodig heeft. "De transformatie van de huidige situatie naar de toekomstige is een lastige. Het verandertraject zal niet eenvoudig zijn."

 

Wat de transformatie van de zorg betreft, gelooft Oldenkamp dat mensen met alternatieve methodes in hun eigen kracht zullen komen. "Nu zijn zelfs artsen slachtoffer van het systeem dat de farmaceutische industrie in stand houdt. Voor jongere mensen zullen we er het maximale uithalen. Ook wat mensen met een beperking betreft zijn er methodes om wonderen te verrichten die nu niet worden gebruikt."

 

"Voor mensen die al jarenlang medicatie krijgen, is het lastiger. Voor hen moet de zorg vooralsnog blijven zoals deze is. We hebben nog niet alle veranderplannen uitgewerkt." Van de stap uit het gezamenlijk Europa verwacht de lijsttrekker veel. "Andere landen zullen een voorbeeld aan ons nemen, en ons volgen."

 

Het huidige asielbeleid zal hij tot de mondiale omvorming voortzetten. "Zeker als hier straks iedereen een basisinkomen heeft, moet dat. We kunnen hier geen 7 miljard mensen van een basisinkomen voorzien. Dat kan gewoon niet."

 

Als de leerplicht vervalt, ziet de voormalig lector aan een hogeschool het plezier in de klas terugkomen. "Al die gelabelde jongetjes – ADHD, PDD-NOS – die zijn OK. Het systeem deugt niet. De scholen en universiteiten kijken nu naar Den Haag. Na de stille revolutie moeten ze weer naar hun klanten kijken: de leerlingen. Het onderwijs is hartstikke dood; het moeten moet er van af."

 

Veel meer over de SOPN op de website: www.sopn.nl

 

Om ook in zijn woonplaats Zeist campagne te kunnen voeren zoekt de SOPN nog een (gratis te gebruiken) zaal. Hebt u die? Mail: johan@sopn.nl

 

Ik heb toch maar even de moeite genomen om het bovenstaande artikel te scannen, en de fouten erin te herstellen. Hoewel het voor mij een cynische ondertoon heeft, staat er toch geen woord verkeerd in. Dat is nu het leuke aan deze tijd. Onwetende journalisten proberen soms de draak met de SOPN te steken, maar helpen wel mee om het gedachtegoed verder te verspreiden. Laten we dat daarom maar een win-win-situatie noemen.

 

Zeist, woendagavond 15 augustus 2012,

Johan Oldenkamp,

Lijsttrekker van de SOPN (link)

 

Gerelateerd:

o        SOPN zorgt voor ommekeer (link)