PERSBERICHT

 

76 Kandidaten op lijst SOPN

 

Voor het eerst in de vaderlandse geschiedenis vermeldt een nieuwe politieke partij 76 kandidaten op haar verkiezingslijst. Deze primeur gaat naar de SOPN, voluit de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland. De SOPN zegt de belangen van de meerderheid van de stemgerechtigde Nederlanders te vertegenwoordigen, en rekent daarom op minimaal 76 kamerzetels. Op vrijdagavond 20 juli vanaf 20:00 uur presenteert de SOPN haar kandidatenlijst in het verkiezingscafé aan de Birkstraat 136 in Soest.

 

De eerste positie op de verkiezingslijst van de SOPN was al enige tijd bekend. Op deze positie staat lijsttrekker Dr. Johan Oldenkamp, auteur van 25 boeken, oprichter van de onthullende website Pateo.nl en principieel zorgverzekeringsweigeraar. Samen met de overige 75 kandidaten laat de SOPN zien de gehele Nederlandse samenleving te vertegenwoordigen. De kandidaten variëren in leeftijd van 22 tot 70 jaar. Het aantal vrouwelijke kandidaten is nagenoeg éénderde.

 

Omdat een nieuwe partij maximaal 50 kandidaten per kieskring op de lijst kan vermelden, komen alleen de eerste 39 kandidaten voor op alle lijsten. De invulling van de overige 11 posities varieert per kieskring. Op deze manier is de SOPN erin geslaagd toch 76 kandidaten te vermelden op haar lijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

 

Bron: pateo.nl/76kandidaten.htm (woensdagmiddag 18 juli 2012)

 

 

Ook gepubliceerd via:

o        Bovendien.com (met reactiemogelijkheid)

o        SOPN.nl (met reactiemogelijkheid)

o        NL kiest.nl (met reactiemogelijkheid)

o        Volkskrant.nl (door Jeroen Visser, met kopieën op Parool.nl, AD.nl en Trouw.nl)

o        NuJij.nl (met reactiemogelijkheid)

o        NRC.nl (door Lex Boon, met reactiemogelijkheid)

o        NederlandPolitiek.nl

o        UnityNet.nl (bij Nieuws 19-7-2012)

o        Alleendewaarheid.nl (met reactiemogelijkheid)

o        Frontbencher.nl

o        DatDanWeerWel

 

 

Klik hier voor meer informatie over de SOPN.