Stand SOPN in de peilingen

 

Op deze webpagina worden de aantallen kamerzetels voor de SOPN weergegeven zoals deze in de onderstaande peilingen naar voren zijn gekomen.

 

De pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 11 augustus 2012, 17:00 uur

 

Stem100procent.nl: 29

Om op stem100procent.nl (link) te kunnen stemmen voor de peiling van de verkiezingsuitslag van 12 september, dien je via een facebook-account in te loggen. In deze peiling staat de SOPN momenteel op 29 kamerzetels, gebaseerd op zo’n 620 stemmers.

 

Poll op Biflatie.nl: 71

Op de website Biflatie.nl (link) staat een poll waarbij kan worden aangegeven op welke partij zal worden gestemd op 12 september aanstaande. Opmerkelijk genoeg staat momenteel SOPN bovenaan in de huidige (tussen-) resultaten (link). Zojuist waren er door 681 personen stemmen uitgebracht, waarvan 321 (47,1%) maal op de SOPN.

 

Peil.nl: 0

Peil.nl (link) is de website van opiniepeiler Maurice de Hond. Steeds meer deskundigen zetten inmiddels grote vraagtekens bij de werkwijze van De Hond en het bedrijf NoTies (link). Volgens sommigen lusten zelfs de honden daar geen brood van. Bij zijn bizarre peilingresultanten na afloop van het voor Nederland volkomen mislukte EK voetbal 2012 kwam dit dan ook overduidelijk aan het licht. Heeft Maurice inderdaad geen banden (no ties) met de megabelangen achter de parlementsverkiezingen? Of is het zo dat zijn peilingen totaal geen banden meer hebben met de realiteit? Gedurende een korte periode werd de SOPN in zijn enquête meegenomen als één van de nieuwe partijen, maar helaas wordt de SOPN inmiddels toch weer niet genoemd in de vragenlijst van zijn peiling. Zullen we via de verkiezingsuitslag van 12 september deze De Hond definitief ontmaskeren als iemand die StrongTies heeft met de zittende machthebbers?

 

NLkiest.nl: 0

NLkiest.nl heeft een artikel over de SOPN op haar website geplaatst, met als titel ‘SOPN: minimaal 76 zetels’ (link).Op deze website staat ook KiesAdvies 2012 (link), waarmee je via het beantwoorden van een twintigtal stellingen een kiesadvies krijgt. Ik heb deze stellingen zelf opnieuw beantwoord, na eerder de SOPN-antwoorden te hebben aangeleverd, en kreeg gelukkig als stemadvies: SOPN. Ook staat op deze website een peiling. Op 5 augustus stond de SOPN in deze zogeheten buzzpeil (link) nog op 0 zetels.

 

Stemwijzer.nl: vanaf 13 augustus

Vanaf 13 augustus krijgen ‘zwevende’ kiezers door een twintigtal stellingen te beantwoorden een stemadvies via Stemwijzer.nl (link). Momenteel staan op deze website nog oude stellingen er worden alleen de 10 zittende partijen getoond.

 

KiesWijs

De website van KiesWijs (link) is gekoppeld aan de kieswijzer-app. Via deze app kun je aan de hand van 40 stellingen zien welke partij het beste bij jou past. Op de website staan de antwoorden van 18 verschillende partijen op elk van deze 40 stellingen.

 

Technische Kieswijzer

Met de Technische Kieswijzer inventariseert tijdschrift De Ingenieur de technische standpunten van de politieke partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Op 10 augustus heeft de SOPN-lijsttrekker elk van de 26 stellingen gemotiveerd beantwoord. De resultaten worden in de editie van 31 augustus gepubliceerd.

 

Niburu.nl: 60

In zijn enthousiasmerende toespraken telt SOPN-partijvoorzitter en initiatiefnemer van Niburu.nl (link), Anton Teuben, vaak de vele duizenden unieke dagelijkse bezoekers van deze website mee als SOPN-stemmers. Kijkend naar de laatste resultaten van de Niburu-verkiezingspoll (die inmiddels (tijdelijk) is vervangen door een andere poll) bleek echter dat slechts een kleine 40 procent van de bezoekers van Niburu.nl op 12 september op de SOPN zegt te gaan stemmen. Omgerekend komt dit neer op ongeveer 60 kamerzetels, wanneer dit een representatieve afspiegeling van de stemmende Nederlanders zou zijn.

 

SOPN.nl: 106

Ook op de website van de SOPN staat een poll waarin gevraagd wordt of op 12 september op de SOPN zal worden gestemd. Na zojuist ook mijn ‘ja’ te hebben verwerkt staat de ja-teller nu op 70,9 procent. Omgerekend komt dit neer op ongeveer 106 kamerzetels, wanneer dit een representatieve afspiegeling van de stemmende Nederlanders zou zijn.

 

Pateo.nl: 76+

De ‘peiling’ op Pateo.nl (link) kent slechts één essentiële stelling:

 

Wil jij dat er in Nederland een einde komt aan de overheersing door de banken en de multinationals?

o       Ja (--> stem dan voor de SOPN)

o       Nee (--> stem dan op één van de andere partijen, stem blanco, stem ongeldig of stem niet)

o       Geen mening (--> hetzelfde stemadvies als bij ‘Nee’)

 

De meerderheid van de bezoekers op Pateo.nl weet inmiddels voldoende van de stiekeme overheersing van de machtwellustelingen via het misleidende geldsysteem om bovenstaande stelling volmonding met ‘Ja’ te kunnen beantwoorden. Vandaar dat de stand op Pateo.nl op minimaal 76 kamerzetels staat, wanneer dit een representatieve afspiegeling van de stemmende Nederlanders zou zijn.

 

Ontbreken er relevante polls of peilingwebsites in dit overzicht, mail me dan even via johan @ sopn.nl.

 

Zeist, dinsdag 24 juli 2012 (datum van de eerste versie),

Johan Oldenkamp,

Lijsttrekker van de SOPN

 

Pateo.nl

 

Gerelateerd:

o        De SOPN-startpagina (link)

 

Ook geplaatst op:

o        SOPN.nl (met reactiemogelijkheid)