NoorderInzicht

 

Op zondag 28 februari 2010 wordt in Zeijen (naast Assen) het gratis nieuwe tijds congres NoorderInzicht gehouden. Er zijn 285 plaatsen beschikbaar (want er zijn 20 extra stoelen toegevoegd, en daarna nog eens 15), die echter allemaal al bezet zijn.

 

Steeds meer mensen krijgen door dat er meer is of dat er iets niet klopt. Maar nog niet iedereen ziet de prachtige samenhang van alles. Tijdens NoorderInzicht toont Johan Oldenkamp haarfijn de samenhang tussen leven, bewustzijn, tijd, creatie, zuiverheid, zelfkennis en gezondheid. Basiskennis over de nieuwe (reali-) tijd wordt daarin helder en eenvoudig uitgelegd.

 

Programma: timing en inhoud

 

10:30 – 11:00 uur: Verwelkoming

 

11:00 – 12:00 uur: Eerste lezing

 

Deel 1. Wat is leven?

Wat is leven? En wat is dood? En is er leven na de dood? Hoe kan er contact zijn met de ‘doden’? Bestaan geesten, spoken, engelen, orbs e.d.? Ook wordt ingegaan op de 13 Cosmische Wetten, hogere dimensies, reïncarnatie, (Oer-) energieën, de vijf elementen, graancirkels en Heilige Geometrie.

 

Deel 2. Wat is bewustzijn?

Wat is bewustzijn? En wat is het onderbewustzijn? Is er dan ook een bovenbewustzijn? Wat is de ziel? En wat is de geest? Wat is eigenlijk intuïtie? Ook wordt ingegaan op het hoger- en lager zelf en het ego.

 

12:00 – 13:00 uur: Lunchpauze

 

13:00 – 15:00 uur: Tweede lezing

 

Deel 3. Wat is tijd?

Wat is tijd? Komt er binnenkort een einde aan de tijd, zoals vele oude geschriften voorspellen? En wat betekent dit dan precies? Hoe zijn wij gekomen aan het meten van tijd via de klok en de kalender? Hoe maten oude beschavingen de tijd? Wat is de natuurlijke tijd? Waarom lijkt de tijd steeds sneller te gaan? Ook wordt ingegaan op Astronomie èn Astrologie, de Maya-kalenders, de precessiecyclus, het Tijdperk van Aquarius (Waterman), de ‘Zondvloed’ en 10 ‘plagen’ uit Egypte.

 

Deel 4. Wat is creatie? Schepping of toeval?

Hoe is alles ontstaan? Is dit gebaseerd op toeval (evolutietheorie)? Of bestaat toeval helemaal niet? Zit er een zich herhalend patroon in onze geschiedenis? Zegt dit patroon ook iets over het heden? Kunnen we via dit patroon ook de toekomst kennen? Hierbij wordt de logica getoond in de totale geschiedenis van het leven op Aarde, inclusief de ontstaansgeschiedenis van de mens en de perioden tijdens het Hof van Eden, Lemurië en Atlantis tot en met de huidige crisis (waaronder de ‘kredietcrisis’).

 

15:00 – 15:30 uur: Pauze

 

15:30 – 17:00 uur: Derde lezing

 

Deel 5. Wat is zuiverheid?

Wat is zuiverheid? Hoe zuiver is alles om ons heen? En hoe zuiver zijn we zelf? Hierbij wordt alle duisternis in onze huidige maatschappij in het volle licht geplaatst, zoals de manipulerende berichtgeving, de liegende overheid, de farmaceutische ziektezorg, gifstoffen in ons voedsel en onze lucht en niet te vergeten de misleidende religies.

 

Deel 6. Wat is zelfkennis?

Wat is zelfkennis? Hoe goed kennen we onszelf? Wie zijn we eigenlijk? Zijn wij onze persoonlijkheid? Of hebben wij een persoonlijkheid? Maar wie of wat zijn we dan wel? Hierbij wordt ingegaan op pentalogie, het enneagram en nine star ki. Neem pen en papier mee, zodat u uw eigen cijfers kunt uitrekenen.

 

Deel 7. Wat is gezondheid?

Wat is gezondheid? En wat is ziekte? En is gezondheid hetzelfde als de afwezigheid van ziekte? Welke rol spelen gedachten en emoties hierbij? En wat is gezonde voeding? Hoe kunnen we allemaal kerngezond worden en blijven? Het beste van van Oost en West is samengebracht in de Salveologie, de integrale wetenschap van leven in volle gezondheid. Salveologie wordt in dit deel op hoofdlijnen uitgelegd. Hierbij worden ook alle eventuele vragen beantwoord die bijvoorbeeld nog spelen rond de zogenaamde ‘grieppandemie’.

 

17:00 – 18:00 uur: Napraten

 

 

Q & A (Questions & Answers), oftewel vragen en antwoorden

 

Steeds dezelfde sprekert, is dat niet een beetje saai?

Eigenlijk heeft dit meer voor- dan nadelen. U hoeft na afloop niet te puzzelen hoe de verschillende verhalen in elkaar zouden kunnen passen, want alle zeven delen sluiten naadloos op elkaar aan. Ook hoeft u maar één keer te wennen aan de spreker, en hooguit maar één keer te klappen.

 

Hoe zit het met de catering?

Voor een lunch bestaande uit een kop soep en twee belegde broodjes betaalt u € 7,50. Gezien het grote aantal deelnemers is het onbeperkt koffie of thee bestellen alleen mogelijk indien iedereen hieraan deelneemt. Om deze reden zal met een muntjessysteem worden gewerkt, waarbij u voor iedere kop koffie of thee vooraf een muntje kunt kopen.

 

Waar is het precies?

Zalencentrum Hingstman, Hoofdstraat 18, 9491 AE Zeijen, tel. 0592-291236

(voor automobilisten uit België of het zuiden of midden van het land: neem de A28 naar het Noorden, en neem dan Afslag 34, Assen-Noord)

 

He, jammer, ik kan er niet bij zijn. Wordt het ook opgenomen?

Misschien wel. Maar het hele verhaal is ook al eens opgenomen. Een videopresentatie van deze zeven delen kunt u hier bekijken (totale speelduur 2½ uur).

 

Is het hele verhaal ook ergens na te lezen?

De aanleiding voor NoorderInzicht is het verschijnen van de derde druk van het boek ‘Oorsprong en bestemming van de mens; over inzicht in bewustzijn en gezondheid’. Indien u wilt, dan kunt u dit boek (paperback, 388 blz.) aanschaffen voor € 29,50 (zowel tijdens het congres ter plaatse, als vooraf of na afloop via www.pateo.nl of uw eigen boekhandel). Vindt u het niet erg om van beeldscherm te lezen, dan kunt u het ook als gratis e-boek vinden op www.pateo.nl (of om zelf uit te printen).

 

Hoe kan ik me aanmelden?

Helaas, maar u kunt zich niet meer aanmelden, want de zaal zit inmiddels (over-) vol.

 

Overige mededelingen:

o       Muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Asafar Project.

o       Een (live) verslag zal worden gedaan door Utopia Radio.