Pateo Nieuwsbrief

(van maandag 8 februari 2016)

over de Bowie-Code

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief153.htm

 

o       Deze week de onthulling van de Bowie-Code

o       Vandaag begint een nieuw lunair jaar

o       Herhaalde oproep aan alle wakkere Vlaamstaligen

o       Even een pauze voor de Pateo Nieuwsbrief

 

 

Deze week de onthulling van de Bowie-Code

 

Er zijn mensen die vermoeden dat de rockartiest genaamd David Bowie niet echt is gestorven op 10 januari van dit jaar. Daarnaast zijn er mensen die beweren dat zijn plotselinge dood een geheim ritueel offer was. Geïntrigeerd door alle ophef hieromtrent ben ik zelf maar eens op onderzoek uitgegaan.

 

Hoewel sommige puzzelstukjes al gelijk door verschillende onderzoekers op het internet werden gedeeld is er tot op heden, voor zover ik weet, nog niemand in geslaagd om de volledige Bowie-Code te kraken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want zonder mijn kennis van Wholly Science was het mij ook niet gelukt.

 

Zoals ik al vaker heb uitgelegd stelt Wholly Science ons in staat om te toveren. De wereld van de tovenaars is echter verdeeld tussen de beoefenaars van de Witte Magie enerzijds en de beoefenaars van de Zwarte Magie anderzijds. Dat we de macht van de Zwarte Tovenarij niet moeten onderschatten, dat is dankzij Yoda uit Star Wars gemeengoed geworden. Maar wat vrijwel niemand weet is dat een opvallend groot deel van alles wat zich met spiritualiteit wil laten associëren onderdeel uitmaakt van de Zwarte Zijde van de Toverkracht, terwijl al die naïef gelovige volgers hiervan menen zich met Witte Zijde te hebben ingelaten. Misschien is de verborgen boodschap in Yoda’s beroemde uitspraak wel dat we niet moeten onderschatten hoe omvangrijk de Zwarte Magie is.

 

Ik onderschat deze omvang in ieder geval niet, want ik weet dat alle religies heimelijk bij de Zwarte Zijde horen. Bij willekeurig welke religie is het daarom zaak onderscheid te maken tussen de buitenkant en de binnenkant. De buitenkant betreft de religie zoals deze naar de gewone mensen wordt gepresenteerd. Dit wordt de exoterische kant van de religie genoemd. Zo wil exoterisch Christendom mensen laten geloven in een historische Jezus, terwijl esoterisch Christendom weet dat Jezus als personificatie van de Zon van God is opgetekend om voor ons als lichtend voorbeeld te dienen. Exoterische religies willen hun volgers laten geloven in een terugkerende verlosser, terwijl iedere esoterische vorm van spiritualiteitsontwikkeling duidelijk maakt dat het altijd en alleen over een innerlijke verlosser gaat.

 

Maar probeer fanatieke gelovigen maar eens kritisch naar hun geloofsovertuigingen te laten kijken. Ze reageren daarop even vriendelijk als een hongerige wolf die zijn prooi niet wil verliezen. “Wie aan mijn geloofsovertuigingen komt, die komt aan mij!” Waarom zouden gelovigen zich zo sterk identificeren met hun geloof? Stort hun hele wereld in wanneer blijkt dat hun geloof maar een verzinsel was? Zijn ze daar doodsbang voor? Of kunnen zij zich dankzij hun geloof beter voelen dan niet-gelovigen of anders-gelovigen, en wil hun ego niet van dat voetstuk verstoten worden?

 

Ik weet waar ik het over heb, want ik ben Christelijk opgevoed. Ik herinner me nog precies wat ik zag toen ik een keer tijdens het gebed in de kerk mijn ogen open deed. Ik zag verschillende volwassenen die ook hun ogen open hadden terwijl de dominee voorging in gebed. Deze volwassenen, het waren trouwens allemaal mannen, waren blijkbaar niet bang dat God hen zou bestraffen voor hun heidense daad. Later begreep ik dat het de sociale druk was die hen iedere zondag opnieuw naar de kerk bracht, en niet hun geloofsovertuiging.

 

Er wordt wel gezegd dat de beste manier om je geloof te verliezen is om bevriend te raken met de betreffende “geestelijke”. Ook dat kan ik vanuit mijn eigen levenservaring beamen, want nadat mijn zusje bevriend was geraakt met een dochter van de dominee kreeg ik opeens een geheel andere kant van deze man voorgeschoteld, een kant waar weinig “heiligs” aan was, zal ik maar zeggen.

 

Wat dit alles met David Bowie te maken heeft, wil je misschien nu wel eens weten? Nou, alles! En dat ga ik komende donderdagavond in een rechtstreekse online uitzending van Pateo TV uitleggen. Die uitzending van de 11e februari is in het Engels. De week erop, dus op 18 februari, doe ik deze uitzending in het Nederlands. En de week daar weer na, op 25 februari, doe ik deze uitzending in het Frans. Wellicht dat er daarna nog meer talen zullen volgen.

 

 

Vandaag begint een nieuw lunair jaar

 

Zoals ook al aangestipt in de voorgaande Pateo Nieuwsbrief begint vandaag het zogenoemde nieuwe Chinese jaar. Aangezien deze Chinese astrologie volledig is afgestemd op de maancycli in relatie met de zonnecycli noemt Wholly Science dit het “lunaire jaar”. De overeenkomstige astrologie heet dan ook Lunaire Jaar Astrologie. Deze naamgeving is ook geschikter omdat deze lunaire jaarkalender niet alleen in China wordt gebruikt, maar in nog veel meer landen. En de centrale energie van dit nieuwe lunaire jaar is, zoals vorige keer al gezegd, de energie van de Vuur-Aap. Volgens mij past het onthullen van de Bowie-Code in de eerste week van dit nieuwe Vuur-Aap-jaar heel goed bij de vurige energie van dit nieuwsgierige aapje.

 

 

Herhaalde oproep aan alle wakkere Vlaamstaligen

 

Op zondagmiddag 20 maart, bij de aanvang van de lente, geef ik een grote lezing te Wiekevorst, ongeveer 30 kilometer ten oosten van Antwerpen. Graag ontmoet ik op die eerste lentemiddag van dit jaar zoveel mogelijk wakkere Vlaamstaligen. Uiteraard zijn ook Nederlandstaligen van harte welkom! Tot op heden blijft het aantal aanmeldingen achter in vergelijking met de verwachtingen, en helemaal in vergelijking met de drie voorgaande lezingen die ik op deze locatie heb mogen verzorgen. Blijven we onder de drempel van het minimum aantal aanmeldingen, dan ben ik helaas genoodzaakt deze zeer onthullende lezing te annuleren. Kijk bij de Agenda op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over deze bijeenkomst.

 

 

Even een pauze voor de Pateo Nieuwsbrief

 

Komende woensdag (10 februari) gaat de volgeboekte Studiegroep Wholly Science in Zeist van start. En op zondag 21 februari start ook Studiegroep Wholly Science in Aalsmeer, want ook daarvoor zijn er inmiddels voldoende deelnemers. De deelnemers van beide Studiegroepen krijgen Wholly Science in een verbeterde structuur voorgeschoteld. Voor mij betekent dat niet alleen een grondige herordening van al mijn presentaties, ook wil ik deze kans aangrijpen om het (te) dikke Engelstalige studieboek uit te breiden naar een reeks van goed-hanteerbare Wholly Science-studieboeken. Bovendien is het mijn streven om deze reeks dan ook in het Nederlands te gaan uitbrengen. Omdat ik daarmee de komende tijd meer dan zoet ben heb ik besloten voorlopig al mijn andere activiteiten op een laag pitje te zetten. Dit betekent voor de Pateo Nieuwsbrief dat deze een tijdje een pauze krijgt. Wil je de komende maanden toch goed op de hoogte blijven van mijn nieuws, dan raad ik je aan om:

o       regelmatig de website Pateo.nl te bezoeken (en vooral de PateoPedia-pagina’s)

o       jezelf te abonneer je op mijn Nederlandstalige YouTube-kanaal (link)

o       contact te leggen met het Social Media Team van Pateo op FaceBook (link)

 

Voor alle duidelijkheid gaat ook de Wholly Science Week vanaf 17 april in het Duitse Sauerland door. Daarvoor zijn bovendien nog enkele plaatsen vrij. Wil je deze unieke zelfkennisweek meemaken, wees er dan snel bij.

 

En ook gaan we vanaf deze maand weer door met het Zeister Avondje Pateo op iedere derde dinsdagavond van de maand. Ben jij op 16 februari (weer) van de partij?

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdendrieënvijftigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.

 

 

N.B.

Vele hotmail.com- en live.nl-emailadressen hebben deze nieuwsbrief niet in hun mailbox ontvangen omdat deze “providers” de Pateo.nl-afzender op een zwarte lijst hebben geplaatst. Is dat bij jou ook gebeurd, en wil je in de toekomst wel weer de Pateo Nieuwsbrief in jouw mailbox ontvangen, maak dan bijvoorbeeld even een gmail.com-emailadres aan en geef dit vervolgens door aan Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties).