Pateo Nieuwsbrief

(van maandag 1 februari 2016)

over doorslaan

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief152.htm

 

o       Kijk uit dat je niet doorslaat

o       De succesfactor van het Corbett-rapport

o       Volgende week begint het Chinese nieuwe jaar

o       Studiegroep Wholly Science in Aalsmeer

o       Oproep aan alle wakkere Vlaamstaligen

 

 

Kijk uit dat je niet doorslaat

 

Kijk uit dat jou niet hetzelfde gebeurt als wat mij afgelopen weekeinde overkwam. Een bevriende collega stuurde mij een linkje naar een Duitstalig artikel waarin werd beweerd dat Anne Frank niet in de Tweede Wereldoorlog was gestorven. Het betrof een artikel van Herbert Porsch (uit Leipzig) en Iwona Schmidt (uit Warschau) van Polskaweb.eu. Ze beweerden de beschikking te hebben gekregen over maar liefst driehonderd foto’s van de familie Frank. Omdat ik weet dat van het zogenaamde “dagboek” van Anne Frank hooguit het begin echt door dit jonge meisje is geschreven, en de rest dus een vervalsing is, wilde ik ook maar al te graag geloven dat ze ook de oorlog zou hebben overleefd.

 

Ik raakte al gelijk overtuigd toen ik een foto zag van vader Otto Frank met aan zijn zijde een jonge vrouw en daarnaast Otto’s partner. Ik nam direct aan dat de jonge vrouw Anne Frank moest zijn, en dat de oudere vrouw ernaast Anne’s moeder was. Om het verhaal nog zotter te maken beweerden Porsch en Schmidt ook nog eens dat Anne Frank daarna de identiteit van de beroemde Britse actrice Audrey Hepburn zou hebben aangenomen. Hoe absurd dit ook leek, die jonge vrouw leek inderdaad als twee druppels water op de jonge Audrey Hepburn.

 

Maar goed, om een lang verhaal niet nog langer te maken, die jonge vrouw bleek gewoon de echte Audrey Hepburn te zijn. En die moeder op deze foto bleek Otto’s tweede vrouw te zijn. Ik was er dus met open ogen ingestonken. In mijn achterdocht ten aanzien van alle officiële beweringen was ik dus een beetje doorgeslagen.

 

Ik ben overigens niet de enige die de afgelopen maand een beetje doorsloeg. Onderzoek maar eens hoeveel mensen beweren dat de Britse zanger die bekend werd als David Bowie nog steeds in leven zou zijn. Er zijn zelfs mensen beweren dat deze rockster nu verder door het leven zou gaan als Jack Steven, de hoogste baas van KUBA Entertainment. Voor mij is dit een overduidelijk voorbeeld van doorgeslagen complotdenken. Ook ik zie vele “toevalligheden” met betrekking tot het heengaan van Bowie, maar de claim dat hij en deze Steven dezelfde man zouden zijn is meer dan belachelijk in mijn ogen.

 

Er was echter toch ook een belangrijk lichtpuntje. Op de FaceBook-pagina van Pateo (link) kreeg ik namelijk gelijk de wind van voren. De bezoekers van die pagina slikken dus duidelijk echt niet alles voor zoete koek. Ook kreeg ik onmiddellijk een emailbericht van een oplettende lezeres waarin ik gewezen werd op mijn onjuiste informatie. Fouten herstellen is nooit leuk, maar de meerwaarde voor mij is echter dat we samen veel meer weten dan ieder van ons apart. En dat is dan ook precies de succesfactor van het Corbett-rapport.

 

 

De succesfactor van het Corbett-rapport

 

Als eerste radiogast in dit kalenderjaar 2016 interviewde ik James Corbett, geboren in Canada en woonachtig in Japan. In 2007 begon hij de website Corbett Report.com als een uitlaatklep voor onafhankelijke, kritische analyse van de politiek, de maatschappij, de geschiedenis en de economie. Sindsdien heeft hij meer dan 1000 uur aan audio- en video-materiaal geschreven, opgenomen en bewerkt, met inbegrip van een wekelijkse podcast en een aantal wederkerende online videoseries. Via het archief van Pateo Radio kun je dit openhartige gesprek met hem nabeluisteren.

 

Wat ik in die eerste week van januari nog niet wist is dat hij eind 2015 een zeer onthullende documentaire op youtube heeft gezet over hoe de olie-industrie uiteindelijk de gehele wereld heeft veroverd. Irma Schiffers is onlangs zo aardig geweest om deze documentaire te voorzien van een Nederlandstalige ondertiteling (link).

 

Waar James Corbett is vertrokken vanuit de olie-industrie ben ik voor mijn onderzoek voor het e-boek “Meet the Elite” vertrokken vanuit de bancaire wereld. James begon bij John D. Rockefeller (1839 – 1937), en eigenlijk bij diens vader, terwijl ik voor mijn historisch onderzoek ben begonnen bij Meyer Amschel Bauer (1744 – 1812), die zijn achternaam veranderde in “Rothschild”. Omdat beide families op een gegeven moment zeer nauw zijn gaan samenwerken leggen zowel deze Corbett-documentaire als mijn e-boek uiteindelijk dezelfde machtspiramide bloot. In beide komen bijvoorbeeld de namen van Bernhard von Lippe-Biesterfeld (1911 – 2004) en diens oudste dochter meerdere malen voor. En uiteraard ga ik ook in op de Rockefellers, en gaat James in op de Rothschilds.

 

Het grote verschil tussen de manier van werken van James en dat van mij is dat hij een mondiaal netwerk van onderzoekers om zich heen heeft dat hem voorziet van bruikbare informatie. Ik loop dergelijke informatie al een paar jaar in mijn eentje bijeen te harken. Los van het feit dat dit veel meer werk is en dus langzamer gaat, loop ik ook nog eens extra kans op het overnemen van onjuiste informatie, zoals dus afgelopen weekeinde bleek.

 

Daarom roep ik hierbij iedereen op die mij voortaan mee wil gaan helpen met het doen van feitelijk onderzoek om zich even bij mij te melden. Hoe we dit precies gaan organiseren zien we daarna wel. James werkt met een besloten website waar alleen betalende bezoekers hun informatie kunnen delen. Maar misschien kunnen we het zo organiseren dat niemand hoeft te betalen. Naast aanmeldingen zijn daarom ook ideeën hierover zeer welkom.

 

 

Volgende week begint het Chinese nieuwe jaar

 

Het Chinese jaar begint altijd op de tweede nieuwe maan na de winterzonnewende. Dit jaar valt het Chinees Nieuwjaar op 8 februari, dus maandag over een week. Dan begint het jaar van de Vuur-Aap. Het zou me niets verbazen als in dat jaar veel verborgen zaken door de nieuwsgierige Aap boven tafel komen, zeker nu deze Aap vol vuur zit.

 

 

Studiegroepen Wholly Science in Aalsmeer

 

Terwijl de Studiegroep Wholly Science in Zeist propvol zit, heeft de Studiegroep Wholly Science in Aalsmeer nog een paar deelnemers nodig om definitief door te kunnen gaan. Deze Studiegroep voor Amsterdam en omstreken komt telkens op een zondag (van 10:00 uur tot 17:00 uur) bijeen in bij Centrum Zonnewijzer in Aalsmeer. De eerste bijeenkomst van de Studiegroep Aalsmeer staat vooralsnog gepland op 21 februari. Halen we het minimum aantal deelnemers niet, dan zullen we de start toch even moeten uitstellen. Heb je belangstelling om deel te nemen, meld je dan graag per omgaande aan. Kijk voor meer informatie over de Studiegroep bij de Agenda op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link).

 

 

Oproep aan alle wakkere Vlaamstaligen

 

Op zondagmiddag 20 maart a.s., bij de aanvang van de lente, geef ik een grote lezing te Wiekevorst, ongeveer 30 kilometer ten oosten van Antwerpen. Graag ontmoet ik op die eerste lentemiddag van dit jaar zoveel mogelijk wakkere Vlaamstaligen. Uiteraard zijn ook Nederlandstaligen van harte welkom! Kijk bij de Agenda op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over deze bijeenkomst.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdentweeënvijftigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.