Pateo Nieuwsbrief

(van 2 april 2015)

over de Uitdaging en de Waarheid

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief130.htm

 

o       De Truth Challenge gaat over “Truth and Dare

o       Ken je het verschil tussen waarheidsvinding en meningsvorming?

o       Pateo TV is vanavond toch gewoon vanaf 20:00 uur

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

 

De Truth Challenge gaat over “Truth and Dare

 

Misschien ken je het spelletje “Truth or Dare”. Daarin moet een speler telkens een keuze maken tussen een vraag met de waarheid beantwoorden (Truth) of anders een uitdaging aangaan (Dare). Ik heb een variant op dat spelletje bedacht, en dat heet “Truth and Dare”. Daarin wordt iedereen die mee wil doen uitgedaagd om de waarheid te onthullen over de menselijk geschiedenis door vier kernvragen te beantwoorden. Deze vier vragen zijn nu al twee maal eerder voorbij gekomen, maar ik herhaal ze nog maar een keer, want tot op heden is de beste score nog steeds ‘slechts één vraag goed’ (al zijn het nu wel twee deelnemers die deze score hebben behaald). Dit zijn nogmaals de vier vragen van de Truth Challenge:

 

o       In welk jaar is Atlantis ten onder gegaan?

o       In welk jaar was het vloedverhaal uit Genesis met Noach in de hoofdrol?

o       In welk jaar verliet Abram (of Abraham) de stad Ur (or Haran)?

o       Wie was de Farao van de Exodus, zoals beschreven in het gelijknamige boek?

 

Kijk voor de acceptabele foutmarges even in Pateo Nieuwsbrief nummer 128 (link).

 

Wie alle vier vragen goed beantwoordt krijgt een eervolle vermelding in de betreffende live uitzending van Pateo TV.

 

Er is inmiddels ook een kort Engelstalige filmpje van slechts drie minuten gemaakt over deze Challenge. Hopelijk wil je meehelpen om dit filmpje verder te verspreiden:
Ken je het verschil tussen waarheidsvinding en meningsvorming?

 

Ik ben een allround wetenschapper. Wetenschap gaat over waarheidsvinding, en dan heb ik het uiteraard over zuivere wetenschap. Zuivere wetenschap houdt zich verre van meningsvorming. Meningen zijn subjectief, terwijl wetenschap altijd gaat over de objectieve waarheid. Daarnaast gaat de allround Wetenschap waar ik me mee bezig hou in eerste instantie over de Absolute Waarheid, zoals ik al eens eerder heb uitgelegd (link).

 

Ik heb wel eens een lezing gegeven, waarna de gastheer ter afsluiting voorin de zaal naast me kwam staan om te vertellen dat hij het voor 99% met me eens was. Die arme man had er dus helemaal niets van begrepen, want wat ik had gepresenteerd waren helemaal niet mijn meningen geweest. Met een mening kun je helemaal of gedeeltelijk eens of oneens zijn. Maar met betrekking tot de waarheid doet het er helemaal niet toe wat iemand daarvan vindt. Wat is bijvoorbeeld jouw mening over dat 6 gelijk is aan de wortel van 36? De waarheid is simpelweg de waarheid, en wie daar een mening over heeft gevormd is niet goed bij zijn hoofd.

 

In de vorige nieuwsbrief (link) heb ik duidelijk gemaakt dat alles over de vermeende buiten-aarde, binnen-aarde en platte aarde 100% meningen zijn. Als wetenschapper kan ik daar helemaal niets mee. Wetenschap vraagt om onomstotelijke feiten, en die ontbreken in elk van deze drie verhalen volledig. Zouden die er wel zijn, dan zouden die allang gedeeld zijn via het internet. Het enige wat wordt gedeeld zijn subjectieve interpretaties waaraan vervolgens de meest absurde conclusies worden verbonden.

 

Natuurlijk is er meer tussen hemel en aarde. Dat staat ook overduidelijk uitgelegd in mijn boeken. Er is alleen een wereld van verschil tussen zelfgefabriceerde meningen aan de ene kant en de bewijsbare waarheid aan de andere kant.

 

Tegenwoordig komen steeds meer mensen los van de aangereikte “waarheden” van alles wat regulier is. Daarvan snappen deze ontwaakte mensen dat dit helemaal geen “waarheiden” zijn, maar meningen. Vervolgens trappen deze vermeende wakkeren opnieuw in dezelfde valkuil door de meningen van andere vermeende wakkeren als hun nieuwe “waarheid” te accepteren. Vervolgens prik ik ook die nepwaarheden door, wat mijn populariteit bepaald geen goed doet. Het zij zo.

 

Maar kom je met harde bewijzen of kristalheldere logica, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Wanneer iemand het contact met mij verbreekt omdat ik het verschil tussen een mening en de waarheid duidelijk maak, dan is dat maar zo. Dat zegt voor mij alles over die ander.

 

En wanneer ik een vermeende waarheid verkondig die helemaal niet waar blijkt te zijn, wijs me daar dan alsjeblieft op. Maar hou in ieder geval op het kleinzielige gedoe van het beweren dat je het niet in alles met me eens bent, want dat slaat echt helemaal nergens op. De waarheid is de waarheid. Punt. Wees dan een kerel (m/v) en toon aan dat ik fout zit. Kun je dat niet, dan wordt het misschien tijd om jezelf los te weken van meningen die jouw waarheidsvinding in de weg staan.

 

De internettrollen doen hun uiterste best om een bepaald beeld van mij neer te zetten. Het is voor iedereen die logica begrijpt een koud kunstje om hun drogredeneringen te doorzien. Zelf zijn ze daartoe volstrekt niet in staat. Ik kan er alleen maar hard om lachen. Wat ik alleen minder vermakelijk vind is dat vele integere mensen afhaken omdat ze het verschil tussen een mening en de waarheid niet kennen. Zij denken ten onrechte dat ik hun mijn mening zou willen opdringen. Dat is echter wel het allerlaatste dat ik beoog. Daarom vraag ik ook altijd om geen woord van mijn verhaal te geloven. In een mening kun je wel of niet geloven. Maar de waarheid spreekt voor zich. Iedereen die mijn boeken heeft gelezen of mijn presentaties heeft gezien heeft dat hopelijk gemerkt.

 

 

Pateo TV is vanavond toch gewoon vanaf 20:00 uur

 

Voor mij betekende Greenwich Mean Time (GMT) hetzelfde als de gecoördineerde wereldtijd (UTC). Voor het kernteam van het internettelevisiestation dat Pateo TV iedere donderdagavond uitzendt betekende GMT echter hetzelfde als de tijd in Londen. Zolang het wintertijd is geeft dat geen enkele probleem, maar nu het zomertijd is geworden in de landen die daaraan meedoen, is er tussen beide interpretaties opeens een uur tijdsverschil. En dat werd eerder deze week dus pijnlijk duidelijk. Het kernteam van het internettelevisiestation CCN heeft vervolgens besloten om vast te houden aan hun interpretatie. Dat betekent voor Pateo TV dat het ook vanavond toch gewoon weer om 20:00 uur begint, en dus niet om 21:00 uur, zoals ik had aangekondigd.

 

Vanavond gaat de uitzending van Pateo TV over de Maya-kalenders. Ik ga het dan onder andere hebben over de Haab-kalender, de authentieke Tzol’kin en de Lange-Telling-Kalender. Ook deze keer zal het weer een zeer onthullende uitzending worden, kan ik je beloven. Kijk op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over Pateo TV (link).

 

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Aanstaande woensdagavond (8 april) gaat de 111e aflevering van Pateo Radio over mirakelsupplement met Dr. Jeremy Ayres uit de USA als mijn gast. Luister je dan via het internet mee naar deze rechtstreeks uitgezonden talkshow?

 

o       Volgende week donderdagavond (9 april) is tussen acht en tien uur ’s avonds de zevende en voorlopig laatste Nederlandstalige live uitzending van Pateo TV. Ik ga het dan hebben over de Tien Geboden. Kijk en luister je dan rechtstreeks mee via het internet?

 

o       Op woensdagavond 15 april is in de 112e aflevering van Pateo Radio meesterverteller Willem de Ridder mijn gast.

 

o       Op donderdagavond 16 april wordt via Pateo TV de Ware Menselijke Geschiedenis in het Engels onthult.

 

o       Op woensdagavond 22 april gaat de 113e aflevering van Pateo Radio over geheimen in het volle zicht met Scott Onstott uit Canada als mijn gast.

 

o       Op donderdagavond 23 april wordt via Pateo TV de Ware Menselijke Geschiedenis in het Nederlands onthult.

 

o       Op zaterdag 25 april wordt een wereldwijde manifestatie tegen chemtrails gehouden.

 

o       Op woensdagavond 29 april geef ik een lezing in Heerlen over de Ware Menselijke Geschiedenis.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdendertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.