Pateo Nieuwsbrief

(van 26 februari 2015)

over gewetensvol

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief126.htm

 

o       Vanavond begint de eerste Nederlandstalige reeks van Pateo TV

o       Zondagavond extra uitzending van Pateo Radio over de MH17-doofpotdeal

o       Een zeer prettig gesprek met een gouden-plaat-winnares

o       Een vier-sterren-generaal luidt de noodklok

o       Lange Frans werkt aan Kamervragen deel 2

o       Open samenwerking binnen de onafhankelijke nieuwsmedia

o       Studiegroepen Wholly Science staan open voor deelname

o       Slaapplek eind maart is niet meer nodig

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Vanavond begint de eerste Nederlandstalige reeks van Pateo TV

 

Vanavond is eerste aflevering van de eerste zevendelige reeks van Nederlandstalige uitzendingen van Pateo TV. Het onderwerp van deze eerste aflevering is de Klok van Gizeh (link). Kijk je vanaf deze week iedere donderdagavond tussen acht en tien uur Nederlandse tijd naar de rechtstreekse uitzending van Pateo TV via het internettelevisiestation van CCN? Kijk onder het kopje Pateo TV op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie (link).

 

 

Zondagavond extra uitzending van Pateo Radio over de MH17-doofpotdeal

 

Joost Niemöller (1957) schreef als journalist onder andere voor Nieuwe Revu, De Groene Amsterdammer en HP/De Tijd (website). Op 28 oktober 2014 verscheen zijn boek ‘MH17; de Doofpotdeal’ waarin hij uiterst kritisch is over de officiële berichtgeving rond de gebeurtenissen met betrekking tot vlucht MH17 die op donderdagmiddag 17 juli 2014 vanaf Schiphol vertrok richting de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. We Are Change Rotterdam interviewde hem op 10 februari jl. hierover in het Engels (youtube).

 

Het enige wat we echt zeker weten over deze MH17-vlucht is dat het betreffende vliegtuig niet ongeveer 12 uur na vertrek landde op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur. Maar wat er wel is gebeurd met deze vlucht, dat is tot op de dag van vandaag een groot raadsel. De Nederlandse regering wilde iets te graag het onderzoek naar dit raadsel leiden, en sloot vervolgens opvallend snel een deal met de overige direct betrokken landen om alles in de doofpot te stoppen. Ondertussen voerde diezelfde schertsregering een enorme poppenkast op richting de nabestaanden. Naast de alternatieve media neemt dus ook deze mainstream-journalist daar geen genoegen mee. Om die reden heb ik Joost uitgenodigd om hier in de live talkshow van Pateo Radio een boekje over open te doen. Mijn gesprek met hem zal zondagavond a.s. tussen negen en tien uur plaatsvinden. Luister jij dan mee? Kijk onder het kopje Pateo Radio op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie (link).

 

 

Een zeer prettig gesprek met een gouden-plaat-winnares

 

Gisteravond was singer-songwriter Judith Jobse (1970) te gast bij Pateo Radio. Voor haar singel “You” uit 2001 kreeg ze destijds een gouden plaat. Naast dat muzikale hoogtepunt beleefde ze in datzelfde jaar ook een dieptepunt in haar leven, waar ze in gesprek met mij openhartig over sprak. Ook zei ze dat ze het als haar verantwoordelijkheid zag om mensen bewuster te maken. Daarom heeft ze bijvoorbeeld gewetensvol de protestsong “Fools Rule The World” uitgebracht. Samen met nog twee nummers zijn beide songs te horen wanneer je deze uitzending met haar nabeluistert via het archief van Pateo Radio (link).

 

 

Een vier-sterren-generaal luidt de noodklok

 

In het jaar 2000 ging Wesley Clark (1944) als een vier-sterren-generaal in de USA met (vervroegd) pensioen. Daarvoor had hij onder andere als Supreme Allied Commander van de NAVO leiding gegeven aan de Operation Allied Force. Hij is dus zeker niet de eerste de beste. Gelukkig heeft hij wel een geweten, en vanuit dat geweten geeft hij tegenwoordig spreekbeurten waarin hij openlijk toegeeft dat het beleid in de USA is gekaapt. Collega Irma Schiffers heeft een onthullend deel van één van zijn toespraken in het Nederlands ondertiteld (youtube).

 

 

Lange Frans werkt aan Kamervragen deel 2

 

Op 23 april 2014 werd de aflevering van Pateo Radio uitgezonden waarin Lange Frans te gast was. We spraken toen onder andere over het nummer “Kamervragen” uit 2008, dat hij samen met Baas B. had gemaakt, en die in deze uitzending ook is gedraaid. De muziektelevisiezender The Music Factory (TMF) heeft destijds de clip van dit nummer maar twee maal afgespeeld, terwijl het op het internet inmiddels bijna 3 miljoen maal is aangeklikt (youtube). Deze kritische rapsong heeft Lange Frans niet alleen veel geld gekost, ook gingen er opeens deuren voor hem dicht. Toch is de stem van Frans’ geweten te sterk om het daarbij te laten. Daarom ben ik erg blij om hier te kunnen bevestigen dat hij momenteel werkt aan “Kamervragen deel 2”, zoals hij me via de email heeft laten weten.

 

 

Open samenwerking binnen de onafhankelijke nieuwsmedia

 

In de voorgaande nieuwsbrief heb ik melding gemaakt van de samenwerking binnen de onafhankelijke nieuwsmedia. Misschien was deze melding niet concreet genoeg. Daarom geef ik nu aan welke onafhankelijke nieuwsmedia deel uit maken van dit samenwerkingsverband. Het gaat daarbij vooralsnog om de volgende vier websites: WantToKnow.nl, MartinVrijland.nl, Tijdgeest-Magazine.nl en Pateo.nl. Uiteraard kunnen ook andere onafhankelijke nieuwsmedia zich aansluiten bij dit open samenwerkingsverband.

 

 

Studiegroepen Wholly Science staan open voor deelname

 

Volgend weekeinde (7 en 8 maart) maakt de Studiegroep Wholly Science Zeeland een doorstart in Goes. Wil je meer weten over Wholly Science en is de afstand voor jou te overbruggen, voel je dan zeer welkom om deel te gaan nemen aan deze groep. Het schijnt dat initiatieven in Zeeland zelden echt van de grond komen. Help je daarom mee om dit niet het geval te laten zijn voor de Studiegroep Wholly Science Zeeland?

 

Op zondag 22 maart is de volgende bijeenkomst van Studiegroep Wholly Science Noord-Nederland. Deze bijeenkomsten vinden plaats in Hooghalen, gelegen precies tussen de Drentse hoofdstad Assen en Beilen. Ook deze studiegroep staat open voor nieuwe deelnemers.

 

En op zaterdag 4 april (“paaszaterdag”) gaat de Studiegroep Wholly Science Midden-Nederland van start in Harmelen, iets ten westen van de stad Utrecht. Omdat deze bijeenkomsten bij één van de deelnemers thuis plaatsvinden, is het aantal deelnemers beperkt. Deelname is op volgorde van aanmelding, totdat het maximum is bereikt. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van deze drie studiegroepen.

 

 

Slaapplek eind maart is niet meer nodig

 

Omdat mijn lezing op donderdagavond 26 maart a.s. te Lelystad wegens interne aangelegenheden is geannuleerd heb ik de nacht ervoor geen slaapplek meer nodig. Graag wil ik hierbij al die mensen bedanken die mij gelijk na het uitkomen van de voorgaande nieuwsbrief een slaapplaats hebben aangeboden. Het deed mij zeer goed om te mogen vernemen dat ik op zoveel adressen welkom ben! Ik hoop dat er begrip voor is dat ik niet iedereen individueel op de hoogte heb gesteld, maar in plaats daarvan deze mededeling hier plaats.

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk je alsjeblieft zelf even onder het kopje “Agenda” op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over de komende activiteiten (link)?

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzesentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.