Pateo Nieuwsbrief

(van 27 maart 2014)

over controlled opposition

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief090.htm

 

o       De ontmaskering van de controlled opposition is begonnen

o       Opnieuw verdeel en heers in de Niburu-zaak

o       Was MH370 op weg naar de G7-bijeenkomst in Den Haag?

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

 

De ontmaskering van de controlled opposition is begonnen

 

Er is sprake van gecontroleerde tegenstanders oftewel schijnoppositie wanneer deze tegenstanders in feite de belangen dienen van de partij waarvan ze net doen alsof ze deze op de korrel zouden nemen. In het Engels wordt dit ‘controlled opposition’ genoemd. Deze zogenaamde ‘oppositie’ staat dan dus onder controle van de tegenpartij.

 

Het meest duidelijke voorbeeld van controlled opposition is volgens mij toch zeker Alex Jones (40). Ik heb al vaker over deze lawaaipapagaai geschreven. Zijn informatieoorlogen worden gefinancierd door maar liefst 37 Ashkenazi’s. Hij is zelfs getrouwd met een Ashkenazi. Hij loopt met een grote boog heen om alles wat met Israël of het Judaïsme te maken heeft. Om geloofwaardig te kunnen zijn voor onwetende waarheidszoekers kan hij natuurlijk niet anders dan af en toe ook juiste informatie geven. Het leeuwendeel van wat hij brengt is echter het beste te typeren als ‘veel geblaat en opvallend weinig wol’.

 

Ook David Icke (61) hoort bij de controlled opposition. Naar schatting is er in totaal bijna 1 miljoen euro gedoneerd voor zijn project The People’s Voice TV. Dat geld blijkt nu allemaal weggegooid te zijn, want de megalomane Icke vindt dat het allemaal nog grootser moet (link). In plaats van al dat geld te gebruiken voor het maken en promoten van laagdrempelige filmpjes die een veel grotere doelgroep kunnen bereiken, is het domweg verkwanseld aan onbelangrijke franje. Bovendien kunnen we de inhoud van de filmpjes die werden uitgezonden het beste typeren als ‘oude meuk’. Nu het donatievermogen van de ‘wakkeren’ flink is aangetast heeft Icke ervoor gezorgd dat mensen met wel zuivere intenties niet of nauwelijks nog financiering kunnen krijgen. Dat David Icke controlled opposition is was mij allang duidelijk. Hij schrijft dikke boeken vol over wat er allemaal mis is, maar hij verzuimt echte kennis aan te reiken, waarmee zijn lezers zich mentaal kunnen losweken uit de illusies die de control freaks hebben gecreëerd.

 

Wat betekent bijvoorbeeld de ‘322’ in het logo van Skull & boneS? Wie dit weet, die begrijpt dat het hier over Wholly Science gaat, maar dan wel omgekeerd toegepast. En hetzelfde geldt voor de ‘G’ in het logo van de Vrijmetselaars. Er zijn minimaal acht verschillende betekenissen van deze G, en binnen Wholly Science zijn de meeste daarvan essentieel. Schijnopposanten als Alex Jones en David Icke doen net alsof de zogenaamde ‘Illuminati’ het probleem zijn. Het echte probleem is dat de kennis die deze control freaks hebben geen gemeengoed is op deze planeet. Wholly Science pakt dat probleem aan. De controlled opposition door Jones en Icke houdt dat probleem alleen maar in stand. Icke blijft maar ouwehoeren over ‘problem – reaction – solution’, terwijl hij geen woord rept over de analysevaardigheden die we nodig hebben om de huidige problemen echt op te lossen, en dan doel ik uiteraard op Logica!

 

De uitdrukking ‘controlled opposition’ mag dan Engelstalig zijn, het fenomeen doet zich ook in de andere taalgebieden voor, en dus ook in het Nederlandse taalgebied. Deze week werd definitief duidelijk dat Micha Kat (fors) wordt betaald om te doen alsof hij de kinderverkrachter Joris D. (66) achter de tralies zou willen hebben (link). Micha (50) werd hier al langer van verdacht, maar nu is hij onmiskenbaar betrapt, samen met zijn werkgever, namelijk de stichting ‘De Roestige Spijker’. Micha heeft wel eens gezegd dat hij de Nederlandse Alex Jones wilde worden. Nou, gefeliciteerd meneer Kat, dat is je gelukt, want je bent nu definitief de gecontroleerde schreeuwlelijk van Nederland.

 

De onthulling dat Micha Kat controlled opposition is lijkt sterk op het aanraken van een open zenuw. En aan de aard van de reactie op deze onthulling kunnen we precies zien welke ware intenties er achter alle betrokkenen schuil gaan. De rest van de gecontroleerde nepoppositie die heimelijk met Kat samenwerken komt namelijk niet verder dan het op de man spelen en het uitkramen van allerlei ongegronde kwalificaties. Als een gebeten hond happen ze wat om zich heen en blaffen ze wat hysterisch in het rond. Ik zal hier geen namen noemen, want eigenlijk is deze aandacht al veel meer dan wat ze verdienen. Ze krijgen betaald om te trollen, en ze zijn een grote schande voor zichzelf en hun familie.

 

 

Opnieuw verdeel en heers in de Niburu-zaak

 

Micha Kat is bepaald niet de enige in het Nederlandse taalgebied die een uiterst dubieuze rol speelt bij het zogenaamd ‘wakker’ maken van de mensheid. Het bruggetje naar de Niburu-zaak is dan ook zo gemaakt. Ik was erbij toen het doek viel voor de Niburu-winkel in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Voor de achterstallige huur van meerdere maanden mocht destijds de ex-vriendin van Anton Teuben opdraaien, die daardoor haar huis verloor. Vervolgens viel enige tijd later ook in Barneveld het doek, eveneens vanwege een forse betalingsachterstand. En daarna zagen we in Soest precies hetzelfde gebeuren. Waarom moet het allemaal ook telkens zoveel geld kosten? Die vraag stelde ik impliciet hierboven bij de zaak rond David Icke, maar die vraag speelt evenzeer voor Anton Teuben. Dat het niet zo eenvoudig is om iets dergelijks neer te zetten, dat weet ik zelf maar al te goed na mijn avontuur met het Pateo Center te Oudewater. Maar ik ben daar gelukkig onschuldig vertrokken, dankzij alle hulp die ik daarbij mocht ontvangen.

 

Omdat ik destijds in Groningen getracht heb Anton’s ex-vriendin te helpen, kwamen Anton en ik lijnrecht tegenover elkaar te staan. Pas jaren later hebben we dat in Soest uitgepraat. In die tijd kwam er via Niburu Health van Rob Slenters en zijn vrouw Kris veel geld binnen, en met dat geld ook erg veel gedoe. Zo ontstond er een vete tussen Anton en een man die zichzelf Kraven noemt (het Engelse woord ‘craven’ betekent: lafhartig). Volgens zijn e-mailberichten is zijn gewone naam iets van Everzwijn Overdone, maar ik vermoed dat dit ook niet zijn echte naam is. Het verhaal wil dat de partner van deze lafhartige man bepaald niet beter was geworden na een behandeling bij Niburu Health. Vervolgens is hij uit pure wraak een hetze tegen Anton begonnen. Dat deed hij aanvankelijk alleen via scheldkanonnades op zijn website waarvoor hij de naam Niburu had omgedraaid. We zullen straks zien dat deze Everzwijn inderdaad erg goed is in het omdraaien van zaken.

 

Schelden en zwart maken bleken toch te weinig bevredigend te zijn voor meneer Overdone, en dus besloot hij in te breken op de website Niburu.nl. En dat lukte hem ook nog, ergens eind 2010. In die tijd was crisismanager Jeff Poelstra de financiële man bij Niburu. Via de zoon van Jeff is er toen een nieuwe website voor Niburu.nl gekomen. Omdat in maart 2012 Anton uitsprak geen vertrouwen meer in Jeff en diens ogenschijnlijke vriendin Alexandra Heydebree te hebben binnen het zogenaamde bestuur van de stichting Niburu, en hen verzocht het terrein per direct te verlaten, hebben Jeff en Alexandra de website meegenomen nadat deze door Anton op zwart was gezet. Na wat digitaal getouwtrek gingen Jeff en Alexandra verder als Niburu.co (wat merkwaardig genoeg de extensie is van Colombia). Daarvoor had Overdone het domein Niburu.tv al geclaimd, en iemand anders Niburu.nu (waarover ik later de rechten mocht hebben). Op dat moment, en dan praat ik over maart 2012, waren er dus meerdere Niburu’s, zoals ik destijds ook heb beschreven (link). Everzwijn probeerde destijds gelijk aan te pappen met Alexandra en Jeff, maar die waren opvallend snel klaar met hem.

 

Dankzij een nieuwe webmaster is Niburu.nl weer snel op de rit gekomen. Daarbij heeft hij Everzwijn meerdere malen afgetroefd, waardoor meneer Overdone zijn zwartmakerij maar op deze webmaster heeft gericht. In de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van september 2012 hebben we daar erg veel last van gehad, want er ontstond hierdoor een complete scheuring binnen de SOPN-groep. En volgens mij was dat ook precies de bedoeling. Het zou me niets verbazen indien deze ‘Kraven’ ook controlled opposition is.

 

Afijn, ongeveer twee jaar later was het weer hommeles, want Anton wilde een verhaal op Niburu.nl geplaatst hebben wat niet voldeed aan de gezamenlijk afgesproken redactierichtlijnen. Dat die richtlijnen ook voor Anton zelf zouden gelden was hem blijkbaar even ontgaan. Vervolgens ging hij gelijk roepen dat Niburu.nl weer was overgenomen en dat ook de redactieleden zelf waren overgenomen. In plaats van het zoeken naar een gezamenlijke oplossing heeft Anton zichzelf afgesplitst van Niburu.nl. Iedereen die even rondkijkt op die website ziet dat er nog gewoon vanalles over en van Anton op staat. Nee, Anton wilde perse volledige controle, en begon daarom een eigen website. Je mag drie maal raden wie onmiddellijk zijn hulp aanbood. Inderdaad, meneer Overdone was er als de everzwijnen bij om een gloednieuwe website helemaal speciaal voor Anton te maken. Het kan raar lopen in een mensenleven.

 

Gedurende al die jaren kent het Niburu-verhaal inmiddels vele verliezers. Heel veel mensen hebben daarbij geld verloren, sommigen zelfs heel veel geld. Veel mensen kwamen vol goede moed in aanraking met Anton, en raakten uiteindelijk nog veel verder in de put. We menen dat de mondiale control freaks het probleem zijn, maar doen we het zelf zoveel beter?

 

De algemene tactiek van mondiale control freaks is verdeel en heers. De groep rond Niburu.nl is deze afgelopen weken opnieuw opgedeeld. Welke heersers lachen er nu in hun vuistjes? Laten wij in plaats van ‘verdeel en heers’ het omgekeerde doen, en dan bedoel ik: verbind en bevrijd. Laten we ophouden met de baas over anderen te willen spelen. En laten we ook ophouden geld voorop te zetten. Het gaat immers om ons mensen! Ik roep hierbij alle betrokkenen op, van zowel toen als nu, om weer met elkaar in gesprek te gaan. Het is toch van den zotte dat we onszelf steeds verder opdelen in groepjes die het in grote lijnen volledig met elkaar eens zijn!

 

 

Was MH370 op weg naar de G7-bijeenkomst in Den Haag?

 

Met al dit interne gedoe zouden we bijna het mondiale nieuws vergeten. Afgelopen maandag, de dag van het G7-overleg in Den Haag, vloog er vanuit het westen een ongeregistreerde Boeing 777 min of meer richting Den Haag. Het verdwenen vliegtuig van vlucht MH370 (zoals beschreven in de Pateo Nieuwsbrief van 18 maart j.l: link) was van hetzelfde type. Maar was het inderdaad ook hetzelfde vliegtuig? Niemand weet het, maar het is wel een rare ‘toevalligheid’. Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen hebben dit vliegtuig tijdig weten af te buigen. Veel meer details zijn er niet vrijgegeven. Is Den Haag op 24 maart j.l. aan een mega-aanslag ontsnapt? Misschien wel, want het was wel erg opvallend dat één van de grootste atoomlanden afwezig was bij de Nuclear Safety Summit, namelijk Israël. En uitgerekend op die dag waren wereldwijd alle Israëlische ambassades gesloten. Ook op 11 september 2001 was Israël eveneens volledig op de hoogte van wat er die dag zou gaan gebeuren. Het gerucht gaat dat Israël pissig zou zijn omdat ze nog steeds geen aanval tegen Iran mag starten, en dit daarom maar wilde forceren via een false flag-aanslag op de G7. Wist je trouwens dat er sinds november 2013 op Israëlische bodem een vliegtuig staat dat tot op het laatste schroefje gelijk is aan het verdwenen toestel? (link)

 

Het blijft natuurlijk allemaal giswerk. Volgens sommigen vormt MH370 dan ook het begin van wat ‘anti-journalistiek’ wordt genoemd, waarbij allerlei verschillende verhalen worden bedacht zonder dat deze worden onderbouwd met harde feiten. Dat is in ieder geval wel wat we zien gebeuren. Niet alleen de alternatieve media fantaseren er lekker op los, ook de officiële verklaringen zijn helemaal nergens op gebaseerd. Ik zal voortaan proberen de Pateo Nieuwsbrief verschoond te laten van deze anti-journalistiek, maar ik wilde dit berichtje toch nog even graag met jullie delen.

 

In ieder geval ging de G7 over de Oekraïne. Of daar echt de vlam in de pan zal slaan durf ik te betwijfelen. Ondertussen is Turkije druk bezig een oorlog met Syrië uit lokken, en mocht dat lukken, dan krijgt de onwettige staat Israël alsnog haar zin.

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Aanstaande woensdagavond (2 april) praat ik over de dubbele bodem met betrekking ‘klokkenluider’ Micha Kat. Mijn gast is dan de man die deze dubbele bodem heeft ontdekt.

 

o       Op zondag 6 april a.s. wordt er op de Hooizolder in Bunnik een algemene Kennismakingsmiddag Wholly Science gehouden waarin de ‘smaak’ van Wholly Science kan worden geproefd.

 

o       Vanaf zondagmiddag 20 april a.s. wordt de vijfde editie van de Wholly Science Week gehouden. Net als alle voorgaande keren is de locatie weer het Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne. De sfeervolle ruime kamers van dit statige landhuis, de rustgevende natuur rondom, het net iets warmere klimaat, de heerlijke biologische en vegetarische maaltijden, het samenzijn met gelijkgestemden en niet te vergeten de Verlichtende Wholly Science zijn de geheime ingrediënten voor deze unieke week vol scheppingskracht.

 

o       Op zaterdag 3 mei a.s. komt de Studiegroep Wholly Science opnieuw bijeen in Hoorn. Wil je ook gaan deelnemen aan deze studiegroep, neem dan even contact op met de organisatie om te zien hoe jij kennis kunt gaan nemen van hetgeen op de eerste dag is behandeld.

 

o       Op zondag 4 mei a.s. zal ik in het nieuwe filmmuseum EYE te Amsterdam ingaan op de verschillen tussen objectieve waarheid, subjectieve waarheden en de Absolute Waarheid aan de hand van de drie dimensies van tijd (dagelijkse tijd, jaarlijkse tijd en Grootjaarlijkse tijd).

 

o       Vanaf zondagmiddag 11 mei a.s. wordt de zesde editie van de Wholly Science Week gehouden in Roemenië. Deze week wordt dan voor het eerst helemaal in het Engels gegeven.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de negentigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.