Pateo Nieuwsbrief (van 31 augustus 2012)

 

o       Politiegeweld verstoort ludieke schoonSOP’N-actie

o       SOPN houdt gedenkwaardige persconferentie in Nieuwspoort

o       Vier fasen naar succes

o       Emailoverstroming houdt aan

 

Politiegeweld verstoort ludieke schoonSOP’N-actie

Afgelopen woensdag kwamen vele SOPN-ers naar het centraal station in Den Haag. De meesten waren gehuld in het blauwe SOPN-t-shirt en velen hadden schoonmaakspullen meegenomen. Het doel van onze samenkomst was om al flyerend richting het Binnenhof te lopen, waar we dan symbolisch die vuile Haagse politiek wel even zouden gaan schoonSOP’N. Tijdens het samenkomen ben ik door een journalist van de Volkskrant geïnterviewd op het plein voor het centraal station. Ook Pownews heeft mij daar geïnterviewd voor hun camera, en tevens hebben we als groep op hun verzoek één en ander in scène gezet. Daarna vertrok de schoonmaakploeg van ongeveer 70 SOPN-ers richting het Binnenhof. Kandidaat-kamerlid Bea van Kessel kreeg van Pownews een zendertje omdat ze haar al flyerend wilden gaan opnemen. Kandidaat-kamerlid Helen Smit maakte er een mooie diashow van (link), en kandidaat-kamerlid Michel Vitaliti een video-impressie (link).

 

Wat er daarna allemaal is gebeurd heb ik zelf niet meegemaakt, want ik probeerde met de SOPN-camper zo dicht mogelijk bij het Binnenhof te komen. Op het moment dat ik voor Binnenhof stond met de camper, aan de kant van het Buitenhof, samen met kandidaat-kamerlid Frank de Graaf, werd ik gebeld dat de SOPN-schoonmaakploeg aan de ander kant van het Binnenhof werd tegenhouden door de politie. Ze mochten van de burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) maximaal een half uur op het Plein (ten zuidwesten van het Binnenhof) zijn. Daarna liep de groep maar alvast naar het gebouw van Nieuwspoort aan de Lange Poten. En daar ging het dus mis.

 

Ik heb begrepen dat kandidaat-kamerlid Michel Vitaliti op zijn manier probeerde een agent geschiedenisles te geven, omdat hij zich geïntimideerd voelde door het machtsvertoon van de in alle haast opgetrommelde dienders van het korps Haaglanden. Zijn vergelijking met het historische optreden van de ordepolitie in zwarte Nazi-uniformen werd opgevat als een belediging, waarna Michel met geweld tegen de muur werkt gezet en in de boeien geslagen. De vijftienjarige zoon van SOPN’s art director stond er naast en kon zijn verontwaardiging niet binnen houden. Hij werd daarna hardhandig over een fiets gesleurd en ook tegen de grond gewerkt. Een andere kandidaat-kamerlid heeft dit alles op film vastgelegd, en dat filmpje staat inmiddels online (link). Vervolgens kwam er nog meer politie, onder andere twee agenten te paard, werd de toegang tot Nieuwspoort ontzegd en werd zelfs een groot deel van Lange Poten ontruimd. Dat was ongeveer het moment waarop ik eindelijk arriveerde, want wegens de verbouwing naast het Torentje moest ik een flink stuk omlopen, na de camper te hebben overgedragen aan kandidaat-kamerlid Roy Leenders. Dit incident heeft de headlines van de NOS gehaald (link). En in de Volkskrant van gisteren stond op bladzijde 4 daarover een kort stukje onder de flauwe kop ‘Eindelijk aandacht’ (link). Klik hier voor een integraal videoverslag van wat er werkelijk is gebeurd.

 

SOPN houdt gedenkwaardige persconferentie in Nieuwspoort

Na duidelijke afspraken te hebben gemaakt met de leidende agent en de manager van Nieuwspoort kon de persconferentie alsnog worden gehouden. De laatste keer dat er in verkiezingstijd twee zalen zijn afgehuurd voor een persconferentie in Nieuwspoort was in 2002 door Pim Fortuyn. Ook deze keer werd de scheidingswand tussen de zalen Wandelganger 1 en Wandelganger 2 weggehaald, maar nu in opdracht van de SOPN.

 

Bij deze gedenkwaardige persconferentie waren voor zover ik heb kunnen zien Novum, NRC en GeenStijl vertegenwoordigd. Al met al duurde de persconferentie zelf ongeveer drie kwartier. De gehele persconferentie inclusief de vragen van de journalisten is opgenomen door Pieter van Arum en staat inmiddels online (link). Nog diezelfde middag verscheen er een kort artikel van de Novum-journalist, waaruit bleek dat hij niet één van mijn boude beweringen had onderzocht en uitsluitend op basis van zijn onwetendheid heeft gemeend te moeten reageren. Ook plaatste Novum nog diezelfde dag een filmpje van twee minuten op youtube waarin wordt gesuggereerd dat de SOPN een groep oproerkraaiers zou zijn met idealen uit de jaren zestig van de vorige eeuw (link).

 

Na afloop van deze persconferentie werd ik nogmaals geïnterviewd voor de camera van GeenStijl, want ervoor was dat ook al even gebeurd. Daarbij vertelde de interviewer mij juist tot mijn stomme verbazing dat alles wat ik had verteld hem allang bekend zou zijn, zoals de zorgfraude en de geldfraude. Zoals te verwachten deed GeenStijl daarna op hun bekende, stijlloze wijze verslag van deze SOPN-persconferentie (link).

 

Waar ik, en met mij waarschijnlijk alle SOPN-ers, keer op keer tegenaan lopen is de hardnekkige onwetendheid die een haast onneembaar opstakel vormt om iemand tot inzicht te laten komen. Hoe vertel je iemand dat alles waarin al van jongs af aan in wordt geloofd niet juist blijkt te zijn? Wat is werkelijk waar? En wat is schijn? Wie deze vragen niet aan zichzelf durft te stellen, die loopt keer op keer opnieuw de kans gefopt te worden.

 

Vier fasen naar succes

Afgaande op het politiegeweld van woensdag bevindt de SOPN zich in de derde fase op weg naar succes. Deze weg kent in totaal vier fasen. Deze fasen zijn bij velen bekend in het Engels: First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, and then you win. Natuurlijk wordt de SOPN ook nog flink genegeerd, wat in deze verkiezingstijd volgens mij in strijd is met het eerste artikel van de Grondwet. En zo’n ‘journalist’ van Novum meent nog steeds om mij en de SOPN te kunnen lachen. De Haaglandse dienders heb ik daarentegen weinig zien lachen. Laten we voor alle duidelijkheid niet vergeten dat we nog altijd middenin een informatieoorlog zitten. De gevestigde macht probeerde wellicht via opgefokte en agressief duwende agenten een rel uit te lokken om de SOPN zo forse imagoschade te berokkenen. Daarom was de NOS er als de kippen bij om dit in het nieuws te brengen. Voor mij is dat het bewijs dat de SOPN in fase drie zit, en dat de overwinning dus nabij is, mits we ons doel voor ogen houden en ons blijven verbinden. Ook GeenStijl moest allerlei montagetrucs uithalen om de SOPN geforceerd lachwekkend neer te zetten. Dat is dus geen echt lachen (fase 2), maar vechten (fase 3). We zijn er dus bijna, lieve mensen. Laten we gewoon doorgaan en ons doel voor ogen houden: een zorgeloze samenleving voor iedereen.

 

Emailoverstroming houdt aan

In mijn vorige nieuwsbrief heb ik gevraagd om secretariële ondersteuning bij de verwerking van de inkomende emailstroom. Helaas zijn vervolgens ook de sollicitaties die ik hiervoor heb ontvangen van diverse secretarissen en secretaressen ergens in het emailstuwmeer terecht gekomen. Zelfs het sturen van een ontvangstbevestiging is mij de afgelopen week niet gelukt. Ik probeer nu zo goed als het kan alle inkomende mailberichten te lezen en gelijk af te handelen. Wanneer ik tijd heb zal ik proberen om de ruim 600 berichten waarbij ik een vlaggetje heb geplaatst alsnog te beantwoorden. De lange emailberichten, waarin vaak ook iemands levensverhaal wordt verteld, lees ik tegenwoordig niet meer, en ook zet ik er geen vlaggetje meer bij. Ik zal prioriteiten moeten stellen, want de drukte neemt voor mij de komende anderhalve week alleen nog maar verder toe. Nog 12 nachten, en dan mogen we naar de stembus. Als het goed is, dan hebben we allemaal onze oproepkaart en de kandidatenlijsten in onze eigen kieskring ontvangen. Ik weet al op welke lijst ik ga stemmen, en ook al op wie in deze lijst. Jij ook al?

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Laten we ons liefdevol verbinden voor een zorgeloze wereld.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

SOPN.org: Stem voor een Nieuwe Wereld

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de negentiende Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (alleen wanneer deze Nieuwsbrief niet is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.