Reactie op ‘ontrafeling’ op Grenswetenschap.nl

 

Op de website Grenswetenschap.nl wordt in een artikel met de alliterende titel ‘Ontdekking Oldenkamp Ontrafeld’ (iets met onzin of ongelijk had ook nog gekund) ‘aangetoond’ dat mijn bewijs omtrent de Onthulling van het Gizeh-Geheim niet zou kloppen. Ik was de afgelopen dagen erg druk (gisteren een lezing in de achterhoek en vandaag opnames), maar via een link op WantToKnow.nl heb ik zojuist dit artikel met stijgende verbazing gelezen. De ‘gewone’ wetenschap legt mij in ieder geval geen woorden in de mond die ik niet heb gezegd. Maar dat de plaatjes wat scheef zijn klopt. Dat komt door de vertekening van de luchtfoto, die niet helemaal loodrecht vanuit het midden boven de (verborgen) cirkel is genomen. Laten we de juiste foto maken, en dan checken of het tot op de millimeter klopt.

 

Voor alle duidelijkheid: ik weet niets tot vrijwel niets over de Oude Egyptenaren. Ik heb alle bekende plekken wel bezocht, maar veel van de Egyptische geschiedenis is niet bij me blijven hangen. Ik heb daarentegen heel erg veel met de piramides en vooral de Sfinx.

 

Dan voor de enthousiaste debunkers:

 

Dit is de kern van mijn bewijs voor mensen die menen op de grens van de ‘gewone’ wetenschap te zitten, maar volgens mij zelfs in de verste verte deze grens nog niet eens kunnen zien (maar dat even terzijde):

 

1. De piramidebouwers kenden de vaste getalsverhouding tussen de omtrek en de straal van de cirkel (en nog veel meer, ook bijvoorbeeld Phi).

2. De Oude Egyptenaren kenden deze verhouding niet, want dat blijkt nergens uit.

3. Ergo, de piramidebouwers <> de Oude Egyptenaren (<> betekent ‘is ongelijk aan’).

 

Dit is bewijs 1. Klopt dit niet? Weerleg het bewijs dan maar.

 

1. Volgens Egyptologen zou de Grote Piramide gebouwd zijn omstreeks 2580 BC.

2. De uitlijning van de schachten op de zeer treffend gekozen sterren (door de piramidebouwers) is van ver na 2580 BC (ik beweer dat deze uitlijning was in 2309 BC).

3. Ergo, de Oude Egyptenaren hebben de Grote Piramide niet gebouwd.

 

Dit is bewijs 2. Klopt dit niet? Weerleg het bewijs dan maar.

 

Knip en plak dit gerust naar grenswetenschap.nl. Ik doe dat niet omdat ik daar niet alle reacties heb gelezen (en daar ook helemaal geen zin in heb).

 

Indien mijn bewijs echt niet klopt, mail me dan het tegenbewijs, en dan zal ik dat onmiddelijk op mijn website zetten, zoals ik ook eerder heb gedaan bij mijn blunder rond de vermeende Elenin-code. Tja, ik ben ook maar een mens. Ik leer hopelijk wel van mijn fouten. Vandaar dat ik het deze keer echt heel grondig heb gecheckt (mezelf een beetje kennende).

 

Verder lijkt het me op zijn minst wel fatsoenlijk om mij respectvol te bejegenen. Dat het ook ongehoord respectloos kan (door nota bene mensen die van ons gezamenlijk geld worden betaald), dat weten we nu wel (en dat wisten we daarvoor ook al wel). Maar willen we echt zo met elkaar blijven omgaan? Ik niet!

 

Ik meen dat ik een boodschap van de piramidebouwers heb ontcijferd, gericht aan de mensen van nu. Als dat zo is, dat is dat wereldnieuws (of denk jij van niet?). En wanneer ik toch ongelijk heb, dan is het hooguit een typisch geval van jammer. Meer niet. Hou toch op met het allemaal zo persoonlijk te maken. Dat is helemaal nergens voor nodig. Echte wetenschappers houden het hoofd koel (en het hart warm), en dus ook echte grenswetenschappers (alleen jammer dat er helemaal geen grens is, dus waar hebben we het eigenlijk over?).

 

De enige echte vooruitgang in de wetenschap komt van mensen die echt over de oude (vermeende) grens durven te gaan. Maar oh wee, wie dat probeert. Want die wordt onmiddellijk van alle kanten aangevallen. Mij raakt het gelukkig niet echt. Ik meen het Grotere Plaatje te kunnen zien. En daarom begrijp ik het ook wel. Want hiermee wordt de gevestigde wetenschap uit haar ivoren toren gerookt. Kuche, kuche

 

Dit schreef ik daar maandagavond al over, gelijk naar de spraakmakende televisieuitzending: “Academische wetenschap gaat niet over onbevooroordeelde waarheidsvinding, maar over het zo lang mogelijk vasthouden aan geaccepteerde theorieën. Academische wetenschap wordt geregeerd door angst. Via verdeel en heers is het bovendien zo zeer versnipperd, dat niemand meer het geheel in samenhang ziet. Met de onthulling van de boodschap van de piramidebouwers gaat daar nu heel snel een einde aan komen.”

 

Beste allemaal, geniet van de Grote Verandering die nu volop gaande is. Ook in het bastion van de academische wetenschap.

 

Zeist, woensdagavond 12 oktober 2011

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl

 

 

Naschrift

Met dank aan een oplettende lezer die gewoon een paar seconden onderzoek heeft gedaan:

 

In het artikel op de website Grenswetenschap.nl worden zowel het Rhind-papyrus als het Moskou-papyrus aangedragen als bewijs dat er ver voor Archimedes (van Syracuse) al kennis was van wat me nu Pi noemen. Wat de auteur van dit artikel vergeet te vermelden is dat deze geschriften minimaal 500 jaren na de bouw van de Grote Pyramide zijn opgetekend. Dat strookt dus volledige met de conclusie dat de Oude Egyptenaren de elf Gizeh-piramides niet hebben gebouwd, want in de tijd van de Oude Egyptenaren was deze kennis bewijsbaar niet paraat.