Wat weten we wel van Nibiru?

 

Vind je het leuk om zelf op onderzoek uit te gaan? Ja? Klik dan even hier om naar Google Sky te gaan. Knip en plak dan in de browserbalk even de volgende coördinaten, en klik op vervolgens op enter:

-6.01931, -91.5903

 

Heb je het gedaan? Het kost je minder dan 10 seconden. Gewoon even doen dus.

 

Waarom zou er zomaar een rechthoek uit de nachtelijke hemel zijn geknipt, waarbij onderaan duidelijk is te zien hoe een grote ster gehalveerd is? Wat kan er zo belangrijk zijn dat we dit niet mogen zien?

 

Natuurlijk is dit bijzonder bizar, maar het is daarmee nog geen bewijs voor het bestaan van wat dan ook. Het kan immers ook gedaan zijn om de waanzin van al die idiote complotters lekker te voeden.

 

In de zoektocht naar direct bewijs kunnen we bijvoorbeeld hier een filmpje van Donny Gillson bekijken (als één van vele van zijn hand). Donny legt daarin uit hoe hij de beelden afkomstig van SOHO en SDO interpreteert. SOHO en SDO zijn ruimtesondes die de zon Helios observeren. De naam SOHO is een acroniem van het Engelstalige omschrijving van deze ruimtesonde: Solar and Heliospheric Observatory. En SDO is de afkorting van Solar Dynamics Observatory. Donny relateert wat hij ziet aan de beschrijvingen in het bijbelboek Openbaringen, waarin een hemellichaam genaamd Alsem (of Wormwood in het Engels) wordt genoemd. Dit hemellichaam is volgens Danny ook bekend als Hercolubus.

 

Ik weet niet goed wat ik van de ‘bewijzen’ van Donny moet denken (evenmin van zijn suggestie over de relatie met de grote aardbeving in Japan). Het zijn in mijn ogen inderdaad opmerkelijke verschijnselen die in dit bewijsmateriaal naar voren komen. Maar om mij te overtuigen zul je toch wat minder over Jezus moeten praten en wat meer ondubbelzinnige feiten moeten tonen. Ook noemt hij hier 5 satellieten, maar in andere filmpjes heeft hij het over 9. Is het gewoon veel geblaat en weinig wol? Graag sluit ik me daarom aan bij zijn oproep om alles kritisch te onderzoeken inclusief zijn eigen bevindingen.

 

Eerder verscheen van mijn hand het artikel ‘De wederkomst van de Tweede Zon’ (dat hier kan worden gelezen). Naar aanleiding daarvan gaat vanavond (14 april) de uitzending op ArgusoogRadio over dit vermeende hemellichaam (klik hier om deze uitzenden (na) te beluisteren). Arend Zeevat praat in deze uitzending met René Klever van Goto2012.nl, met Evert Jan Poorterman van TerugNaarDeSterren.com en met mij.

 

Ter voorbereiding op deze uitzending heb ik op het internet intensief gezocht naar harde bewijzen voor het bestaan van Nibiru (of hoe we dit hemellichaam ook willen noemen). Negeren we even zijn geloofsfanatieke tunnelvisie, dan komen Donny’s filmpjes voor mij toch het dichtste in de buurt van wat we bewijzen zouden kunnen noemen. Helaas zijn deze bewijzen op z’n hoogst hypothesen. Maar niet getreurd, want al vanaf de komende maand (mei) zouden we dit hemellichaam met het blote oog moeten kunnen gaan zien volgens hem. Kortom, to be continued

 

Zeist, 14 april 2011

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl