SOPN en Pim Fortuyns gedachtegoed

 

Persconferentie over de SOPN en het gedachtegoed van Pim Fortuyn

 

Op dinsdagvond 19 juni aanstaande wordt in Soest een persconferentie gehouden waarin de overeenkomsten en de verschillen tussen de SOPN en het gedachtegoed van Pim Fortuyn worden toegelicht.

 

De SOPN is een volksbeweging voor eerlijkheid, openheid en verbondenheid. Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen verwacht de SOPN nog meer kiezers achter zich te krijgen dan de LPF in 2002. Na de laffe moord op Pim kwam de LPF toen met 26 zetels in de Tweede Kamer. De SOPN verwacht op 12 september aanstaande minimaal 50 zetels meer te behalen.

 

Net als Pim moet de SOPN helemaal niets hebben van achterkamertjespolitiek. Pim liet in het midden wat hij hiermee precies bedoelde. De SOPN geeft daarin wel volledige openheid. De SOPN wil een resoluut einde maken aan antidemocratische zaken als corruptie, machtsmisbruik, belangenverstrengeling en stiekeme besluitvorming via het lobbycircuit. Daartoe heeft de SOPN een lijst gemaakt van de voornaamste verdachten van deze antidemocratische misdaden. Op deze lijst van hoofdverdachten worden inmiddels een kleine vijftig personen genoemd, waaronder Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Roel Coutinho, Joris Demmink, Mat Herben, Jaap de Hoop Scheffer, Mark Rutte, Maxime Verhagen, Nout Wellink en Gerrit Zalm.

 

Het grootste verschil tussen de SOPN en het gedachtegoed van Pim Fortuyn is dat voor de SOPN alle mensen evenwaardig zijn. De SOPN staat voor verbondenheid van alle mensen en keurt daarom iedere poging tot het zaaien van verdeeldheid ten zeerste af. Respect voor alle zienswijzen is een essentieel uitgangspunt voor de vernieuwende volksbeweging SOPN.

 

De persconferentie over de SOPN en Pim Fortuyns gedachtegoed vindt plaats in het SOPN-verkiezingscafé aan de Birkstraat 136 te 3768 HM Soest en begint om 20:00 uur. Dit is een open bijeenkomst, waarbij met name journalisten van harte zijn uitgenodigd.

 

 

Ook geplaatst op:

o       SOPN.nl (met reactiemogelijkheid)