Fluor in ons drinkwater: een duiveltje met een staartje!

(door drs. Sophia Berkati-Dijkhuis)

 

Misschien kunt u zich de discussie van vele jaren geleden over fluor in het drinkwater nog herinneren? Ik in ieder geval wel, maar ik was toen nog te jong om er echt iets van te begrijpen. Er was sprake van dat de regering waterbedrijven zou toestaan fluor aan het drinkwater toe te voegen om tandbederf tegen te gaan. Uiteindelijk is dit niet doorgegaan en dat is maar goed ook.

 

Fluor is een chemische stof die wel in de natuur voorkomt, maar die in z'n eentje niet erg stabiel is. Daarom vormt het uiterst giftige samenwerkingsverbanden, oftewel verbindingen, met andere stoffen. Een paar voorbeelden daarvan zijn chloor, sodium, natrium en calcium. Op de website van Vitens, een groot Nederlands waterconcern, staat dat fluor van nature in het water zit. Dit is echter helemaal niet waar!

 

Fluor in verbinding met andere stoffen (het heet dan fluoride) is afval van bepaalde industrieŽn, zoals gieterijen. Sodiumfluoride wordt gebruikt als rattengif en is ingrediŽnt in pesticiden. Omdat het ontbinden van deze fluoriden erg kostbaar is, besloten deze industrieŽn maar om ze in de vrije natuur te laten lopen. Zo komt fluor in ons drinkwater; niet op een erg natuurlijke manier!

 

De overheid heeft voor veel chemische stoffen en mineralen vastgesteld hoeveel ervan in het water mag voorkomen. Voor fluor is dat 1,1 mg per liter. Aangezien die hoeveelheid al in het water zit, hoeven ze geen fluor meer toe te voegen aan het water. Als u echter de aanbevolen 2 liter water per dag drinkt, krijgt u ruim 2 mg fluor per dag binnen en dat is meer dan twee keer als het maximum dat een volledig gezond lichaam aankan.

 

 

Wat is er nu tegen op fluor in het drinkwater?

 

Er is heel veel op tegen! Ik noem hier een aantal effecten van fluor op ons lichaam:

 

ō       Fluor beschermt onze tanden en botten niet, ook niet in kleine hoeveelheden. Maar in te grote hoeveelheden (meer dan 1 mg per dag) verzwakt het onze botten door het calcium eruit te halen.

ō       We krijgen fluorose van te veel fluor: een tandziekte die onze tanden bruin maakt en zo broos dat ze breken.

ō       Te veel fluor maakt dat onze darmen geen vitaminen en mineralen meer uit het eten kunnen halen.

ō       Natriumfluoride maakt dat we alle dingen die mensen tegen ons zeggen, klakkeloos voor waar aannemen en dat we mak worden als schapen. Dit middel zit in vele psychiatrische medicijnen, waaronder het bekende Prozac en wordt veelvuldig gebruikt in inrichtingen.

ō       Ook breekt natriumfluoride het calcium in onze botten af en brengt het ons zenuwstelsel in de war. Volgens de Wikipedia is het een giftig zout.

ō       Aluminiumfluoride veroorzaakt de ziekte van Alzheimer.

ō       Omdat er al genoeg fluor in thee en schelpdieren zit, is het onveilig dit ook aan tandpasta toe te voegen. We riskeren zo een overdosis.

ō       Ook kaliumfluoride wordt veel gebruikt in de chemische industrie en is uiterst giftig volgens de Wikipedia.

 

 

Nog een paar feiten over fluor:

 

          Ons lichaam kan fluor niet afbreken en hoopt het daarom op. Dat resulteert in een hele bult gif in ons lichaam, dat alle nare consequenties heeft, die u hierboven hebt gelezen.

          Fluoride kan alleen uit het drinkwater worden gehaald met een omgekeerd osmosefilter. Als u water kookt, concentreert het fluoride zich alleen maar.

          Een dosis van 1,2 gram fluoride heeft de dood tot gevolg.

          Waterbedrijven stellen dat we ongeveer 400 liter water per dag gebruiken, waarvan 1 ŗ 2 liter om te drinken. Toch zit er in al die 400 liter die we door het toilet spoelen, ons huis mee schoonmaken en mee douchen, 1 mg fluor per liter = 400 mg per persoon per dag. We moeten veel geld neertellen voor de fluoriden in onze Prozac en andere anti-depressiva, terwijl die zo door het waterputje worden gespoeld! Denkt u eens in wat een winst voor de fluorproducerende bedrijven: ze halen ze zo gratis uit de grond en laten zich er vervolgens duur voor betalen!

          Al dit fluoride dat in het grondwater terecht komt door vervuilende industrieŽn en vervolgens weer via ons drinkwater, zorgt voor vele dode dieren.

 

 

Wat u kunt doen tegen fluor in uw drinkwater?

 

Een antwoord is: colloÔdaal zilver. Dat is het beste middel dat u kunt gebruiken om uw drinkwater te beschermen. Op de website www.colloidaalzilver.nl kunt u een methode vinden om zelf een apparaatje te maken of kunt u er ťťn kopen.

 

De Japanse onderzoeker Dr. Masaru Emoto heeft veel boeken gepubliceerd over water. Hij heeft het gedrag van waterkristallen onderzocht. Als je een beetje water in een kopje doet en er een paar dagen lang elke dag 'bedankt' tegen zegt (of iets anders vriendelijks) en het vervolgens bevriest, zie je door de microscoop dat het prachtige kristallen heeft gemaakt. Zeg je er daarentegen iets vervelends tegen, bijvoorbeeld 'idioot!', dan maakt het een lelijke vorm. Conclusie: water heeft intelligentie en reageert op onze gevoelens.

 

Wilt u dus uw drinkwater beÔnvloeden, dan kunt u het in een kan op het aanrecht zetten met een gelamineerde foto van een mooi kristal, gekopieerd uit een boek van Dr. Emoto eronder of een briefje met een mooi woord. Dit is sterk genoeg om het water te zuiveren, maar helaas niet genoeg om fluor eruit te halen. Daarvoor heeft u colloÔdaal zilver nodig.

 

Op de website www.aanroep.nl vindt u een aantal korte oefeningen, waarmee u gifstoffen uit uw lichaam kunt verwijderen. Daarna kunt u uzelf vullen met schitterende positieve energieŽn op de pagina energieŽn. Ik heb het uitgeprobeerd, het werkt als een trein!

 

Op deze website kunt u veel informatie vinden over Fluor in het Nederlands.

En hier in het Engels.

 

 

Tegen fluoride in uw tandpasta kunt u het volgende doen: tandpasta kopen bij het Kruidvat (goedkoop!) of bij de reformwinkel. Het antroposofische merk Weleda en het Deense merk Urtekramm (niet al te duur) hebben tandpasta's zonder fluoride en waarschijnlijk zijn er nog wel meer merken.