Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Wat is Wholly Science?

Wholly Science (rotsvast)

Academische ďwetenschapĒ en populaire ďspiritualiteitĒ liggen tegenwoordig ver uit elkaar. Het allesomvattende paradigma van Wholly Science toont echter aan dat Wetenschap en Spiritualiteit eigenlijk bij elkaar horen. Het Engelstalige Wholly verwijst naar het geheel inclusief Spiritualiteit, en Science is Engels voor Wetenschap. Als twee zijden van dezelfde medaille vullen beide elkaar aan. Gescheiden van elkaar bieden beide hooguit halve waarheden. Door Wetenschap en Spiritualiteit te herenigen, faciliteert Wholly Science de ontdekking van de algehele waarheid.
SciŽntisme is wetenschap zonder spiritualiteit. Het kan het best worden gekarakteriseerd als een kip zonder kop. Het vult de ontbrekende kop op met geloof in toeval, wat het profaan en zingevingsloos maakt. Het bevat verschillende majeure dwalingen.

dwalingen door sciŽntisme
dwalingen door phantasisme

Phantasisme is spiritualiteit zonder wetenschap. Het laat zich het best omschrijven als luchtfietserij. Het vult het ontbrekende fundament met fantasie, wat het ongegrond en willekeurig maakt. Het bevat ook verschillende majeure dwalingen.
Wholly Science laat niet alleen zien dat Wetenschap en Spiritualiteit bij elkaar horen, dit alomvattende paradigma verenigt bovendien de waarheidsgetrouwe delen van alle religieuze stromingen en alternatieve spirituele zienswijzen. De mentaliteit waar het paradigma van Wholly Science om vraagt omvat een open houding en de bereidheid om opnieuw te beginnen vanaf een schone lei. Om omhoog te kunnen stappen naar het alomvattende paradigma van Wholly Science dient namelijk allereerst weggestapt te worden van ieder huidig paradigma.

De ontwikkeling van Wholly Science is gebaseerd op slechts drie basisregels:

Wholly Science biedt tijdloze en universele verklaringen voor het geheel. Wholly Science verduidelijkt en integreert de waarachtige wijsheid van oude mystieke geschriften tot aan moderne onderzoeksresultaten. Daarom biedt Wholly Science deugdelijke verklaringen voor alle verschijnselen, zowel natuurlijke als door de mens gemaakte, en ook zowel fysiek als metafysisch.

WHOLLY SCIENCE IS DE HELENDE HERENIGING VAN WAARACHTIGE WETENSCHAP EN SOLIDE SPIRITUALITEIT.

Het doel van Wetenschap is om zaken beter te begrijpen. De toepassing van deze wetenschappelijke kennis stelt ons in staat om de externe realiteit effectief en efficiŽnt te beÔnvloeden. Maar wat is dan het doel van Spiritualiteit? Omdat Wholly Science stelt dat Wetenschap en Spiritualiteit complementair zijn, moet Spiritualiteit tot doel hebben om meer inzicht te krijgen in hoe de interne realiteit effectief en efficiŽnt te beÔnvloeden. Terwijl de Wetenschap de buitenwereld wil verbeteren (een betere leefomgeving creŽren), wil Spiritualiteit de binnenwereld verbeteren (een beter wezen creŽren). Daarom dienen beide om ons een beter leven te geven, waarbij de nadruk van de Wetenschap ligt op de buitenkant, en de kern van Spiritualiteit aan de binnenkant ligt.

Spirituele Wetenschap = Wetenschappelijke Spiritualiteit = Wholly Science

Omdat Wholly Science de spiegelende relatie tussen buiten en binnen verklaart, biedt het een complete benadering om een beter leven te creŽren. Daarom is het doel van Wholly Science om de creatieve competentie te vergroten. Het eindresultaat van het goed gestructureerde Wholly Science-opleidingsprogramma is het worden van een Bewuste Schepper die kan creŽren vanuit de Bron, en daarom een BronmagiŽr kan worden genoemd, evenals een Heelig Mens.

Kernmodellen van Wholly Science

De grondlegger van Wholly Science is allround wetenschapper en spiritueel leermeester Johan Oldenkamp.


De centrale hiŽrarchie van Wholly Science

Als je de onderliggende logica van ťťn of meer van de onderstaande onderwerpen wilt begrijpen, dan is Wholly Science in veel gevallen jouw enige optie!

Wholly Science (kernachtig)

Deze webpagina over Wholly Science is eveneens beschikbaar in het Engels en Duits.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/07/31.