Logo Pateo.nl English Deutsch Русский Image of Terra
Espa˝ol Italiano 中文
Franšais TŘrkše العربية

© Pateo.nl : Wholly Science - Johan Oldenkamp

Introductie Wholly Science Pateo TV Videoĺs Pateo Nieuwsbrieven Over
Nieuws Videocursus Pateo Radio Boeken Linkjes Donaties
Agenda Heelige Schrift TV PateoPedia Artikelen Meer Contact

Wat is Wholly Science?

Reguliere wetenschap en populaire spiritualiteit liggen tegenwoordig ver uit elkaar. Het allesomvattende paradigma van Wholly Science toont echter aan dat wetenschap en spiritualiteit eigenlijk bij elkaar horen. Als twee zijden van dezelfde medaille vullen ze elkaar aan. Gescheiden van elkaar bieden beide hooguit een halve waarheid. Door wetenschap en spiritualiteit te herenigen, faciliteert Wholly Science de ontdekking van de gehele waarheid.

Spiritualiteit zonder wetenschap vult de ontbrekende helft op met ingebeelde verzinsels, wat het ongegrond en willekeurig maakt.
Wetenschap zonder spiritualiteit vult de ontbrekende helft op met geloof in toeval, wat het profaan en doelloos maakt.

Wholly Science laat niet alleen zien dat wetenschap en spiritualiteit bij elkaar horen, dit alomvattende paradigma verenigt bovendien de waarheidsgetrouwe delen van alle religieuze stromingen en alternatieve spirituele zienswijzen. De mentaliteit waar het paradigma van Wholly Science om vraagt omvat een open houding en de bereidheid om opnieuw te beginnen vanaf een schone lei. Om omhoog te kunnen stappen naar het alomvattende paradigma van Wholly Science dient namelijk allereerst weggestapt te worden van ieder huidig paradigma.

De ontwikkeling van Wholly Science is gebaseerd op slechts drie basisregels:

Wholly Science biedt tijdloze en universele verklaringen voor het geheel. Wholly Science verduidelijkt en integreert de waarachtige wijsheid van oude mystieke geschriften tot aan moderne onderzoeksresultaten. Daarom biedt Wholly Science deugdelijke verklaringen voor alle verschijnselen, zowel natuurlijke als door de mens gemaakte, en ook zowel fysiek als metafysisch.

WHOLLY SCIENCE IS DE HELENDE HERENIGING VAN WETENSCHAPPELIJKE SPIRITUALITEIT EN SPIRITUELE WETENSCHAP.

Het doel van de wetenschap is om zaken betere te begrijpen. De toepassing van deze wetenschappelijke kennis stelt ons in staat om de externe realiteit effectief en efficiŰnt te be´nvloeden. Maar wat is dan het doel van spiritualiteit? Omdat Wholly Science stelt dat wetenschap en spiritualiteit complementair zijn, moet spiritualiteit tot doel hebben om meer inzicht te krijgen in hoe de interne realiteit effectief en efficiŰnt te be´nvloeden. Terwijl de wetenschap de buitenwereld wil verbeteren (een betere leefomgeving creŰren), wil spiritualiteit de binnenwereld verbeteren (een beter wezen creŰren). Daarom dienen beide om ons een beter leven te geven, waarbij de nadruk van de wetenschap ligt op de buitenkant, en de kern van spiritualiteit aan de binnenkant ligt.

Omdat Wholly Science de spiegelende relatie tussen buiten en binnen verklaart, biedt het een complete benadering om een beter leven te creŰren. Daarom is het doel van Wholly Science om de creatieve competentie te vergroten. Het eindresultaat van het goed gestructureerde Wholly Science-opleidingsprogramma is het worden van een Bewuste Schepper die kan creŰren vanuit de Bron, en daarom een BronmagiŰr kan worden genoemd, evenals een Heelig Mens.

Kernmodellen van Wholly Science

De grondlegger van Wholly Science is allround wetenschapper en spiritueel leermeester Johan Oldenkamp.


Deze webpagina over Wholly Science is eveneens beschikbaar in het Engels en Duits.

© Pateo.nl : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/01/29.