Logo Pateo.nl English Deutsch Русский Image of Terra
Español Italiano 中文
Français Türkçe العربية

© Pateo.nl : Wholly Science - Johan Oldenkamp

Introductie Wholly Science Pateo TV Video’s Pateo Nieuwsbrieven Over
Nieuws Videocursus Pateo Radio Boeken Linkjes Donaties
Agenda Heelige Schrift TV PateoPedia Artikelen Meer Contact

Pateo Radio

Lange Frans over Kamervragen

Pateo Radio, afl. 78

Lange Frans

Op 4 februari 2008 verscheen de singel met de titel ‘Kamervragen’ van Lange Frans (pseudoniem van Frans Christiaan Frederiks, geboren op 12 november 1980) en Baas B. Hierin wordt gerapt over meerdere schutters bij de moord op Pim Fortuyn en ook over de malafide landmijnen van Defensie die bij de zogenaamde vuurwerkramp een groot deel van de Enschedese woonwijk Roombeek wegvaagden. Waarom worden daar geen kamervragen over gesteld, wilden beide rappers via hun song wel eens weten. De link naar dit nummer op Youtube staat overigens al sinds februari 2008 op Pateo.nl.

Op donderdag 3 april 2014 stuurde Lange Frans een drietal berichten via Twitter naar aanleiding van een interview op Volkskrant.nl met Pateo Radio’s gastheer Johan Oldenkamp die hem vervolgens uitnodigde voor een radio-interview. In deze aflevering van de Pateo Radio talk show, uitgezonden op 23 april 2014, bepraten Frans en Johan zowel dit krantenartikel als het nummer ‘Kamervragen’, dat aan het begin van deze uitzending te horen is. Na afloop van het openhartige gesprek tussen Frans en Johan werd het nummer ‘Zinloos’ gedraaid. Na de vermeende moord op Theo van Gogh werd het begin van deze nummer-1-hit gewijzigd. Het is deze aangepaste versie die aan het einde te horen is.

Dit was geen live uitzending van Pateo Radio, want dit gesprek was al eerder, op donderdagochtend 10 april 2014, opgenomen. Op het moment dat dit interview werd uitgezonden was Johan namelijk in Frankrijk vanwege de Wholly Science Week.

© Pateo.nl : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/09/06.