Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Image of Terra

PateoPedia

Salveologie

Salveologie

Salveologie betreft de toepassing van Wholly Science op welzijn, aangezien het Latijnse werkwoord salveo “wel zijn”, waarbij met “wel” wordt bedoeld “goed” of “in orde”, oftewel “algehele gezondheid”. In Salveologie zijn alle benaderingen voor gezondheidsbevordering gebundeld die zowel de natuurlijk als effectief zijn. Tevens wordt daarbij de logica van hun werking verklaard door Wholly Science. Deze PateoPedia-categorie is echter nog in opbouw.

De essentiële kernzaken van Salveologie worden uitgelegd in de zevende en laatste module van de verdiepingslaag (Niveau 3) van het Wholly Science-Opleidingsprogramma.





Pijnappelklier

De pijnappelklier (of epifyse) is een endocriene klier in het midden van grote hersenen. Het heeft de vorm van een pijnappel (veelal dennenappel genoemd, wat de houtige zaaddoos van een aantal naaldbomen is), maar dan veel kleiner. Bij de meeste mensen is deze hormoonklier gekrompen tot niet veel groter dan een doperwt. Terwijl deze klier bij kinderen meestal nog goed functioneert en daardoor veel groter is, krimpt deze op latere leeftijd als gevolg van inactiviteit en verkalking.

De pijnappelklier reguleert onder andere het slaap/waakritme, omdat het gevoelig is voor verschillen in zowel licht als temperatuur, en daarop reageert. Deze reactie is bijvoorbeeld het omzetten van de neurotransmitter serotonine in het hormoon melatonine, dat ervoor zorgt dat we ontspannen en diep kunnen slapen. Tijdens deze slaap zorgt de pijnappelklier voor herstel en opbouw van het fysieke lichaam.

De pijnappelklier heeft naast psychologische eigenschappen ook filosofische eigenschappen, waarbij het veelal wordt aangeduid als het “derde-oog-chakra”. Het werkt dan als een zesde zintuig, ook wel intuïtie genoemd. Daarmee kun je iets zomaar weten, emoties van anderen beter aanvoelen of een toename in creativiteit ervaren.

De Franse filosoof René Descartes (1596 – 1650) stelde dat alle gedachten afkomstig zouden zijn van de pijnappelklier, die hij daarom aanduidde als de ‘zetel van de ziel’.

Stress, grote temperatuurverschillen en grote hoogten kunnen een nadelig effect hebben op het goed functioneren van de pijnappelklier. Dit geldt ook voor toxines (gifstoffen) zoals kwik, evenals de straling afkomstig van zogeheten “spaarlampen”. De al aangehaalde verkalking van de pijnappelklier wordt voornamelijk veroorzaakt door natriumfluoride, wat in hoge concentraties aanwezig is rattengif, insecticiden en houtbeschermingsmiddelen tegen schimmel, maar het komt ook voor in vrijwel iedere tandpasta, en veel landen voegen het toe aan het drinkwater. Zelfs aan diverse merken bronwater in de supermarkt wordt fluoride toegevoegd. Ook treedt er verkalking op door het gebruik van melkproducten. Tot besluit wordt de werking van de pijnappelklier tegengegaan door alcohol, nicotine, witte bloem (uitgezeefd meel), geraffineerde suikers, koolzuurhoudende drankjes en kunstmatige zoetstoffen.

Het eten van chlorella, tarwegras, zeewier en spirulina heeft een zuiverende werking die de werking van de pijnappelklier bevordert, en dit geldt ook voor groene groenten (zoals sla, rucola, spinazie, boerenkool, paksoi, andijvie, groene kool, broccoli, sperziebonen en spruitjes). Ook het eten van komkommer, aardbeien en avocado bevordert de werking van de pijnappelklier, evenals zaden en noten. Om de verkalking an de pijnappelklier tegen te gaan kun je ‘s ochtends beginnen met een glas water met daarin een lepel biologische appelazijn, maar drink dit wel door een rietje om het aantasten van het tandglazuur te voorkomen.

Verder is borax (een natuurlijk mineraal dat het hydraat is van natriumtetraboraat) een goed supplement dat kan worden gebruikt voor het verwijderen van fluoride uit het menselijk lichaam. Het is van nature aanwezig in bieten (die rauw, gestoomd of gekookt kunnen worden gegeten). Het is ook aanwezig in andere voedingsmiddelen, zoals gedroogde pruimen.


Straling

Elektromagnetische straling kan gezondheidsschade tot gevolg hebben. Officieel wordt alleen gekeken naar thermische reacties, dus het warmer worden van een deel van een lichaam. Maar voor de verstoring van de interne processen als gevolg van veranderingen op moleculair niveau wil alles wat regulier is maar geen oog hebben. Bij elektromagnetische straling gaat het zowel over de stralingsfrequentie (uitgedrukt in Hertz, oftewel cycli per seconde), als over de stralingsintensiteit (uitgedrukt in elektrisch vermogen (Watt) per oppervlakte-eenheid). Zo verstoort bijvoorbeeld een frequentie van 6 MHz de jodiumopname, en verandert een frequentie van 60 MHz de eigenschappen van een watermolecuul zodanig dat dit de zuurstofopname door hemoglobine drastisch reduceert.

Terwijl de 3e generatie (3G) draadloze systemen gebruikt maakt van frequenties tussen de 700 MHz en de 2600 MHz, evenals 4G, zit 5G daar boven, naar aanvankelijk bijvoorbeeld 3,5 GHz, maar inmiddels al 57 tot 71 GHz voor 5G-diensten zonder licentie. Ook WiFi (als afkorting van Wireless Fidelity) zit hoog, met (ongeveer) 2,4 GHz en 5 GHz. Bovendien is er sprake van een uitbreiding voor Wifi naar 60 GHz.

In het najaar van 2016 werd er in het geheim geëxperimenteerd met 60 GHz-WiFi in Arlington, Texas, USA, op een school (genaamd Nichols Junior High School) voor kinderen in de groepen 7, 8 en 9. Leerlingen en leraren kregen massaal last van duizeligheid, tintelingen of maagklachten. Echter, ondanks alle bewijzen blijft het reguliere standpunt dat er geen stralingsgevaar kleeft aan draadloze informatietechnologie. Wees daarom gewaarschuwd, want wie in het reguliere blijft geloven loopt een groot risico!

Een ander verontrustend voorbeeld is de invloed van belichting via light-emitting diode (LED), aangezien dit de aanmaak van melatonine afremt, waardoor ons slaap/waakritme ontregeld raakt (met ’s nachts slaapproblemen en overdag vermoeidheid als gevolg). Dat al deze moderne technologie schadelijk is voor onze gezondheid is geen toeval, want dit alles is daar juist voor bedoeld. Dat verklaart ook waarop juist de meest schadelijke frequenties zijn gekozen voor draadloze technologie. In plaats van WiFi hadden de Westerse landen net als Rusland ook kunnen kiezen voor Li-Fi (light fidelity) op een ongevaarlijke frequentie van 6 THz (in het infrarode bereik).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/01/29.