Logo Pateo.nl English Deutsch Русский Image of Terra
Español Italiano 中文
Français Türkçe العربية

© Pateo.nl : Wholly Science - Johan Oldenkamp

Introductie Wholly Science Pateo TV Video’s Pateo Nieuwsbrieven Over
Nieuws Videocursus Pateo Radio Boeken Linkjes Donaties
Agenda Heelige Schrift TV PateoPedia Artikelen Meer Contact

PateoPedia - Pateo’s online Wholly Science-encyclopedie

PateoPedia
Lexicon Hemellichamen Wholly Science-Wegbereiders
Onderwerpen Historische Gebeurtenissen Publieke Personen
Wholly Science-Methoden Documentaires Hedendaagse Onderzoekers
Salveologie Algemeen Desinformanten

Historische Gebeurtenissen

Hieronder staan de belangrijkste historische gebeurtenissen in de Nederlanden in chronologische volgorde. Dit overzicht is nog in ontwikkeling. Kijk voor een mondiaal overzicht op de betreffende pagina van de Engelstalige PateoPedia.


1517 oktober 31

Op 1517 oktober 31 publiseerde Martin Luther (1483 – 1546) zijn 95 Stellingen waarin hij de verklaring van de deugdelijkheid van aflaten door de rooms-katholieke kerk betwiste. Dit veroorzaakte de geboorte van de Protestantse Reformatie.


1992 oktober 4

Op zondagavond 4 oktober 1992 stortte een Boeing 747-vrachtvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neer in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer (meestal Bijlmer genoemd). De lading van deze El Al-vlucht 1862 van New York (USA) naar Tel Aviv (Israël) met een tussenstop op Schiphol bestond onder andere uit verarmd uranium, sarin (een zenuwgas) en plutonium van plutonkwaliteit, besteld door de Mossad. De drie bemanningsleden stierven, samen met 39 bewoners van beide flatgebouwen die werden geraakt. De Nederlandse overheid heeft vanaf het begin gelogen over deze geheime lading.


1999 mei 1

De 16-jarige Marianne Vaatstra werd op beestachtige wijze verkracht en vermoord. De verantwoordelijken voor dit Satanisch ritueel worden vanaf de allereerste dag buiten schot gehouden.


2000 mei 13

Een opslagplaats in Enschede vatte vlam. Door deze brand ontploften de illegale landmijnen van het Nederlandse Ministerie van Defensie, waardoor een groot deel van de wijk Roombeek werd weggevaagd. De Nederlandse overheid liegt vanaf het begin over de ware toedracht van deze mega-ontploffing.


2002 mei 6

De 54-jarige Pim Fortuyn werd door de Syrische huurmoordenaar Abu Fatah vermoord, met Volkert van der Graaf (1969) als meewerkende zondebok. Daarmee werd ternauwernood voorkomen dat de monarchie door de Neporanjes zou worden afgeschaft. Hij won postuum dan wel negen dagen later de Tweede Kamerverkiezingen (met de grootste toename van Kamerzetels), maar zijn politieke partij werd daarna vakkundig onschadelijk gemaakt onder leiding van Mat Herben (1952).


2004 november 2

De 47-jarige Theo van Gogh zette als scenarioschrijver, acteur en regisseur van zijn eigen nepdood in scene in zijn woonplaats Amsterdam.


2009 april 30

Vanwege de valse-vlagaanslag op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn stierven in totaal 8 mensen.


2014 juli 17

Vanaf de allereerste dag liegt de Nederlandse overheid over de ware toedracht van het verdwijnen boven het oosten van Oekraïne van vlucht MH17 vanaf Schiphol naar Maleisië. samen met dit toetsel verdwenen in totaal 298 mensen, onder wie 196 Nederlanders.


© Pateo.nl : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2013/03/04.