Logo Pateo.nl English Deutsch Русский Image of Terra
Español Italiano 中文
Français Türkçe العربية

© Pateo.nl : Wholly Science - Johan Oldenkamp

Introductie Wholly Science Pateo TV Video’s Pateo Nieuwsbrieven Over
Nieuws Videocursus Pateo Radio Boeken Linkjes Donaties
Agenda Heelige Schrift TV PateoPedia Artikelen Meer Contact

PateoPedia - Pateo’s online Wholly Science-encyclopedie

PateoPedia
Lexicon Hemellichamen Wholly Science-Wegbereiders
Onderwerpen Historische Gebeurtenissen Publieke Personen
Wholly Science-Methoden Documentaires Hedendaagse Onderzoekers
Salveologie Algemeen Desinformanten

Weet je niet precies wat er hier wordt bedoeld met ‘desinformatie’ en ‘desinformant’, lees dan eerst even de betreffende introductiepagina.


Desinformant Hans Mauritz

Desinformant

Hans Mauritz

Johannes Mauritz werd 16 april 1957 geboren in Opheusden, gemeente Kesteren (inmiddels Over Betuwe geheten). Hans Mauritz woont tegenwoordig in de gemeente Dongen, waar ook zijn uitgeverij is gevestigd, genaamd ‘NovioMedia/Buro Mauritz’. Deze uitgeverij publiceerde in november 2012 zijn boek ‘De Oordopjesmoord’ over de geruchtmakende moord, eveneens in Dongen, op de Nederlandse zakenman Laurentius Biemans (geboren op 1 december 1939, met als roepnaam ‘Ran’). Deze moord werd gepleegd op dinsdag 2 juni 1998 in Meerle, nabij Antwerpen. Multimiljonair Ran Biemans was toen 58 jaar oud. In dit boek legt Mauritz de relatie met de moord op de 27-jarige Tinka van Rooij uit Breda, die zes jaar later, op woensdag 26 mei 2004, plaatsvond in een achterafschuurtje in Zevenbergschen Hoek, ten zuidwesten van De Biesbosch, waar haar levenloze lichaam anderhalve week later werd gevonden. Tinka van Rooij werd op 24 december 1976 geboren als dochter van Cees van Rooij en Ria Huijbregts. Ze had toen ze werd vermoord een relatie met bijna 10-jaar oudere Wilhelm Dick Ites (geboren in maart 1966, met als roepnaam Wilko). Laat diezelfde Wilko Ites nu ook een buitenechtelijke relatie hebben gehad met Els Leemans (1961), de 22-jaar jongere vrouw van Ran Biemans, nog voordat Ran in zijn eigen appartement werd vermoord. Uiteindelijk werd Els Leemans veroordeeld voor de moord op haar man, en werd Wilko Ites vrijgesproken.

Met diezelfde Wilko Ites publiceerde Hans Mauritz in juni 2015 ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra, deel II’ als vervanger van het gelijknamige boek dat hij een jaar eerder samen met Wim Dankbaar had gemaakt (en dat inderdaad door de rechter werd verboden), en in december 2015 het boek ‘De misdadige misdaadverslaggever’ waarin Peter R. de Vries wordt ontmaskerd. Het grote probleem met Hans Mauritz is niet zozeer dat zijn fantasie af en toe op hol slaat, maar wel dat hij zeer stellige beweringen doet die hij achteraf niet hard kan maken. Berucht is bijvoorbeeld zijn bewering dat hij zogenaamde ‘kluisverklaringen’ zou hebben over de moord op Marianne Vaatstra (1982), maar deze getekende verklaringen door ooggetuigen heeft hij nooit in een kluis kunnen leggen omdat ze niet bleken te bestaan. Daarmee heeft hij niet alleen de waarheid geweld aangedaan, maar vooral iedereen die de officiële lezingen in twijfel durft te trekken een bijzonder slechte dienst bewezen.


Over de hier weergegeven informatie kan niet worden gecorrespondeerd. Doe je dit toch, dan zal dit ongelezen worden weggegooid. Alleen een formeel rectificatieverzoek is mogelijk, mits onderbouwd met verifieerbare feiten. Aanvullende feiten zijn echter altijd zeer welkom. Bedenk dat dit een gratis dienst aan jou is, waarmee je veel tijd kunt besparen; stel je dit niet op prijs, verlaat dan gewoon deze webpagina.


Deze pagina is geschreven door Johan Oldenkamp.

© Pateo.nl : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/06/15.