Logo Pateo.nl English Deutsch Русский Image of Terra
Español Italiano 中文
Français Türkçe العربية

Pateo.nl is een open website © Pateo.nl : Wholly Science - Johan Oldenkamp

Introductie Wholly Science Pateo TV Video’s Pateo Nieuwsbrieven Over
Nieuws Videocursus Pateo Radio Boeken Linkjes Donaties
Agenda Heelige Schrift TV PateoPedia Artikelen Meer Contact

 

Open website

Pateo.nl is een open website!

Pateo.NL is een open website! Omdat het geen inlogfaciliteit heeft, en er nergens vertrouwelijke gegevens worden ingevoerd, heeft het geen cryptografisch protocol nodig voor de beveiliging van cliëntverbindingen met een webserver, zoals Secure Sockets Layer (SSL: veilige contactpuntenlaag), en Transport Layer Security (TLS: transportlaagbeveiliging) als de opvolger ervan. Daarom begint de Uniform Resource Locator (URL: uniforme locatiebepaling) van het webadres van Pateo.NL met HTTP als de afkorting van HyperText Transfer Protocol (hypertekstoverdrachtsprotocol), zonder de extra S van “Secure” (veilig).

Internet-leken worden al snel bang als ze zien dat een website zoals Pateo.NL is gemarkeerd als “niet beveiligd”, en dat het bezoeken ervan wordt geclassificeerd als “niet beschermd”. Echter, omdat er op het webdomein van Pateo.NL geen persoonlijke informatie hoeft te worden ingevoerd, zijn deze waarschuwingen in dit geval onnodig en misplaatst.

Er is dan ook absoluut geen informatiebeveiligingsrisico verbonden aan het bezoeken van een pagina op het webdomein van Pateo.NL. Maar wees je wel bewust van het risico dat je erachter kunt komen dat iets waarvan je altijd hebt gemeend dat het waar was, plotseling onjuist blijkt te zijn!


Deze uitleg over de openheid van Pateo.NL is ook beschikbaar in het Engels, Spaans en Duits.

© Pateo.nl : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/03/10.