Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Bijbelstudie met Johannes de Sloper

Bijbelstudie

met Johannes de Sloper

 

Onze gezamenlijke samenleving wordt steeds goddelozer. Maar dat is niet de schuld van de ongelovigen. Nee, dat komt juist door de gelovigen!

Gelovigen dienen namelijk niet God, maar daarentegen hun voorstelling van wat God zou zijn. Dat vormt de kern van hun geloven. En omdat gelovigen het niet zeker weten, geloven ze maar in wat ze menen dat waar zou zijn. Gelovigen geloven in dus in hun eigen beeld van God. En ze beseffen niet eens dat ze daarmee Gods Tweede Gebod overtreden.

Iedereen die gelooft, heeft diens huis op drijfzand gebouwd. Ons huis is namelijk een metafoor voor ons begrip van de werkelijkheid. Daarentegen vraagt God van ons om ons huis op rots te bouwen. Wie doet wat God van ons vraagt, die zal daarom moeten beginnen met het afbreken van het oude, ongegronde huis. Daarbij wil ik, Johannes de Sloper, jou graag een handje helpen. En ook kan ik jou daarna ondersteunen bij het opnieuw opbouwen van jouw rotsvaste huis, maar dat komt later.

In deze videoreeks over Bijbelstudie worden de heilige, ongegronde huizen van gelovigen vakkundig gesloopt. In deze eerste video is de dominee aan de beurt.


Aflevering 1. Dominee

  volgende ►

Welke titel hanteert een dominee? Welke met letters wordt deze functie afgekort? Precies, met “ds.”. Dit zijn de eerste en laatste letter van het Latijnse woord “Dominus”, wat de Heer betekent. In de vijfde naamval (vocatief, dus voor aanspreking) is dit “Domine”, waar in onze taal “Dominee” van is gemaakt. Wie zich “Dominee” noemt laat zich dus aanspreken als zijnde God zelf. Dit is wellicht de allerergste vorm van Godslastering!

Er is geen dominee die de Waarheid van God kent, en dat geldt ook voor hun katholieke collega’s. Ze zijn allemaal aanhangers van het christendom. Maar niet één van de vele christelijke stromingen bestudeert het Woord van God op de juiste wijze. Wie ook maar één woord gelooft uit de Bijbel doet niet wat God van ons vraagt. God vraagt namelijk van ons dat wij opstijgen naar het niveau van God, waarmee het omhoog brengen van ons begrip van de werkelijkheid wordt bedoeld. Dat gebeurt niet door te geloven. Dat is uitsluitend het gevolg van diepgaande Bijbelstudie! De Bijbel is namelijk een soort puzzelboek vol met Esoterische raadsels. Ik heb al veel van al die merkwaardige Bijbelse verhalen ontraadseld. Dit wil ik graag met jou delen, maar alleen wanneer ik zeker weet dat ik geen parels voor de spreekwoordelijke zwijnen gooi.

Geloof je mij niet? Heel goed, want dat is een stap in de juiste richting. Het is namelijk nodig dat je op alle gebieden ophoudt met geloven en begint met weten.

Hierbij daag ik iedereen uit die meent dat ik niet de Waarheid van God zou kennen. Deze uitdaging gaat als volgt: Zowel de uitdager als ik kiezen drie Bijbelteksten uit, en ook het aanwezige publiek selecteert een Bijbeltekst. Vervolgens presenteren de uitdager en ik om beurten onze uitleg van de betreffende tekst. Dit kan in zowel tijdens een fysieke bijeenkomst als via een online videovergadering worden gedaan. De uitleg dient zo bondig mogelijk te zijn. Na afloop bepaalt het publiek wie er heeft gewonnen. Vervolgens maak ik een onbewerkte videoregistratie van deze Bijbeluitleg-wedstrijd openbaar. En ook de uitdager en iedereen uit het publiek heeft het recht om dit openbaar te maken.

Ik kan bijna niet wachten. Wie is mijn eerste uitdager?




Johannes de Sloper is een alias van allround onderzoeker dr. Johannes H. Oldenkamp. In 2016 is hij gestart met het diepgaand, woord-voor-woord bestuderen van de Bijbelteksten. Zijn bevindingen deelt hij sindsdien twee maal per maand met de abonnees van Heelige Schrift TV. Neem bij voorkeur via e-mail contact met hem op.

Deze aflevering van Bijbelstudie met Johannes de Sloper is ook beschikbaar in het Engels en Duits.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/09/29.