Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 178

   

Pateo Nieuwsbrief van zaterdag 23 december 2017 over ‘Een Gelukkig Midwinterfeest gewenst’

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Een Gelukkig Midwinterfeest gewenst

De Oude Germaanse volkeren verdeelden het jaar in twee helften. Tijdens de lichtere helft duren de dagen langer dan de nachten, en tijdens de duistere helft is het net andersom. Zoals we in een etmaal de lichtere helft, van zonsopgang tot zonsondergang, ‘dag’ noemen, en de duistere helft, van zonsondergang tot zonsopgang, ‘nacht’, zo kunnen we ook de aanduidingen ‘zomer’ en ‘winter’ gebruiken voor de overeenkomstige helften van het jaar. Maar deze aanduidingen dienen dan niet te worden verward met beide seizoenen met dezelfde namen, want het gaat hier niet over twee van de vier jaarlijkse seizoenen, maar over beide helften van een jaar. Wist jij trouwens dat de zomerse jaarhelft een week langer duurt dan de winterse jaarhelft (op het noordelijk halfrond)?

In het midden van beide jaarhelften vierden de Oude Germanen traditiegetrouw een groot feest. Ze noemden midzomer ‘Litha’, en het Lithafeest werd gehouden rond het solstitium (letterlijk: zonnestilstand), ook wel de zonnewende genoemd, wanneer de hemelse boogbaan van de zon Helios jaarlijks het grootst is. Midwinter noemden ze ‘Joel’, en ook het Joelfeest werd gehouden rond de zonnewende of het solstitium, maar dan wanneer Helios’ hemelse boogbaan jaarlijks het kleinst is. Het hoogtepunt van het Joelfeest was altijd vanaf de laatste van drie langste nachten tot de daarop volgende wedergeboorte van het licht tijdens het moment van zonsopkomst.

In ons huidige, door Rome (het Vaticaan) opgelegde kalendersysteem vieren we deze Wedergeboorte van de Lichtbrenger tegenwoordig altijd op 25 december. Maar in de zuivere Maanjaarkalender van de Germaanse volkeren valt het Joelfeest altijd ergens in de zuivere maanmaand ‘Voor-Joel-Maan’ of in de daarop volgende zuivere maanmaand ‘Na-Joel-Maan’. Dit jaar (2017) valt de jaarlijkse viering van de Wedergeboorte van de Lichtbrenger op 8 Voor-Joel-Maan.

Wanneer we weer een zuivere maanjaarkalender zouden gaan hanteren, dan zou de invloed van de lunaire cyclus op ons (onderbewuste) leven voor veel meer mensen steeds duidelijker gaan worden. En dat is dan ook precies de reden waarom Rome een einde heeft gemaakt aan dergelijke ‘heidense’ praktijken, om zo als koning Eénoog te kunnen gaan heersen over de hierdoor blindgemaakte Germanen. Dat is in ieder geval mijn conclusie. Wat is de jouwe?

Hoe dan ook, heel graag wens ik jou en jouw dierbaren een Gelukkig Midwinterfeest toe, en dat het ons eraan mag herinneren dat het Licht ook opnieuw in ons kan worden geboren.


Eerbetoon aan Herman Hegge van Frontier

In 1995 richtte Herman Hegge (1961) de Frontier-organisatie op, inclusief boekenwinkel en een tijdschrift. Na ruim 22 jaar lang onafgebroken grensverleggend pionierswerk te hebben verricht, kwam daar deze zomer plotseling een einde aan. AMC-neurologen concludeerden dat Herman was getroffen door een zeldzaam virus dat bij hem ernstige, en onherstelbare hersenbeschadigingen had veroorzaakt. Na te zijn “uitbehandeld” werd hij overgebracht naar een verpleeghuis. Daar zocht ik hem afgelopen zondagmiddag op. Dit bezoek bracht mijn visite van vele jaren geleden aan mijn toen 88-jarige oma bij mij in herinnering, want ook zij had toen geen idee meer wie ik ook al weer was. Met pijn in mijn hart heb ik daarna afscheid van Herman genomen, en de gehele terugreis was ik vol van verdriet omdat de Herman die ik ken en zo waardeer er niet meer is. Gisteren heb ik een eerbetoon aan hem gepubliceerd. Daarmee wilde ik eigenlijk wachten tot na zijn overlijden, maar zo is het beter, vind ik (nu ook).


Pateo’s Social Media Team zoekt versterking

Bereik jij veel mensen via social media, en wil je mee gaan helpen binnen het Social Media Team van Pateo, neem dan graag even contact op. Ook onderzoekers, schrijvers en vertalers zijn zeer welkom! In ruil voor jouw hulp mag je koste(n)loos kiezen uit niet-gratis e-boeken en video’s van Pateo.


De O-show heeft openheid over Orange als doel

Het zelfbenoemde “koninklijke” huis van de Nederlanden is van origine niet van Orangien, en sinds Wilhemina ook niet meer van Nassau. Dat ze zichzelf prins of prinses van Oranje-Nassau durven noemen is pure volksverlakkerij. Omdat de meeste Nederlandse onderdanen, gehersenspoeld door de propaganda van de Rijksvoorliegdienst, maar al te graag willen blijven geloven in de leugens van deze Neporanjes is er, sinds afgelopen zomer, speciaal voor hen de O-show (met de ‘O’ van “Oh, dat kan toch niet waar zijn!”). Dat onwetende mensen deze satire niet altijd weten te waarderen neem ik maar op de koop toe. Het doel van de O-show is dat uiteindelijk iedereen weet krijgt van de misdaden door de leden van dit huis, want het gaat hier over veel meer dan alleen maar leugens, list en bedrog. We hebben het hier namelijk ook over ontucht en zelfs moord. En laten we ook de steeds erger wordende gelegaliseerde diefstal niet vergeten. Vind jij ook dat deze familie hiervoor met terugwerkende kracht berecht dient te worden door het Nederlandse volk, deel de afleveringen van de O-show dan met zoveel mogelijk medelanders. Of mogen ze van jou ongestoord doorgaan met roven en liegen?


Gun jij jezelf een vakantieweek vol zelfkennis?

Vroeg of laat kom je er achter dat bewustzijnsontwikkeling zonder zelfkennis is als een huis gebouwd op drijfzand. Het is een schijnontwikkeling, volledig gebaseerd op fantasie. Wie echt tot innerlijke vrede, tot Verlichting of tot God wil komen, die zal dus eerst zichzelf grondig dienen te kennen. En alleen wanneer je dit op een wetenschappelijke manier aanpakt, dan kun je jezelf uiteindelijk waarheidsgetrouw gaan zien. Zonder wetenschappelijke methoden blijf je jezelf namelijk zien zoals jij jezelf graag wilt zien. Nagenoeg alles wat te koop is op het gebied van “spiritualiteit” bevestigt jouw eigen zelfbeeld, en daarom is het ook zo populair. Maar het is juist nodig om jezelf te bestuderen als een nog onbekend verschijnsel. Daarom gebruik ik zeven verschillende zelfkennismethoden, want de kans dat iemand bekend is met alle zeven is erg klein.

Begrijp jij dat zelfkennis de basis vormt van bewustzijnsontwikkeling, neem dan in april of juni deel aan een vakantieweek middenin de heerlijke natuur van het Duitse Sauerland. De vijfdaagse vakantieweek in april is van woensdag tot zondag, en de zevendaagse vakantieweek in juni is van zondag tot zaterdag. Kijk voor meer informatie op Levensenergie.be (met ‘be’ van bewust beleven).


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenachtenzeventigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorig e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Italiaans.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/12/23.