Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 176

 

Pateo Nieuwsbrief van dinsdag 7 november 2017 over Henoch

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Prijsvraag: Wie was de vader van Henoch?

Voor mij is de Bijbel een zeer belangrijk boek, maar ik geloof er geen woord van. Evenzo is er voor mij niets hoger dan de Ene Ware God, maar ik geloof nadrukkelijk niet in God. Zelfs mensen die mij goed kennen vinden dit soms moeilijk te volgen. Toch is ook hier de waarheid weer opvallend eenvoudig. De waarheid is namelijk dat de we alleen via bewustzijnsontwikkeling tot God kunnen komen, want al het andere is niets anders dan eigen fantasie. En om ons bewustzijn te kunnen ontwikkelen dienen we zeker te weten hoe het nu echt zit. Aan geloven hebben we dan helemaal niets, want geloven betekent iets niet zeker weten. Echte bewustzijnsontwikkeling kan alleen maar met rots als ondergrond, want gebouwd op (drijf-) zand kom je nooit hoog genoeg om in de (zevende) Hemel te geraken.

Erg veel mensen zijn volledig afgeknapt op de Bijbel omdat het Christendom ons wil laten geloven in die (soms tegenstrijdige) verhalen. En inderdaad is geloven in de belevenissen van Jezus of Mozes even waardevol als geloven in de avonturen van Harry Potter. En ook heeft het Christendom, of welke religie dan ook, evenveel te maken met het bevorderen van zuivere Spiritualiteit als een bordeel dat heeft met het bevorderen van kuisheid. Maar dat betekent absoluut niet dat de Bijbel een waardeloze collectie boeken zou zijn. Integendeel zelfs.

Wie echter denkt dat de Bijbel hapklare brokken aanbiedt voor de innerlijke groei is blijkbaar even lui als dom. Er staat niet voor niets in opgetekend: “Zoek en je zult vinden!”. De Schrift zegt dus niet: “Lees en je zult weten.” Nee! Alleen door zelf te gaan zoeken (en zelf te gaan onder-zoeken) kunnen we (en zullen we) uiteindelijk zelf de waarheid vinden, als we dit tenminste echt willen. Nou, ik wil dit echt. En ik ben voor Heelige Schrift TV nu al meer dan een jaar bezig met intensief (onder-) zoeken. En daarom vind ik telkens weer prachtige parels van Verlichtende Spirituele Waarheid. Maar hoe kun je anderen hiervan deelgenoot maken? Ken je het spreekwoord over parels voor de zwijnen werpen?

Pas wanneer je iets zelf hebt onderzocht kun je de betreffende ontdekking op waarde schatten. Bij Heelige Schrift TV krijgen de kijkers deze onschatbare ontdekkingen op een presenteerblaadje voorgeschoteld. Ik krijg echter steeds sterker het vermoeden dat deze aangereikte parels daardoor een aanzienlijk deel van hun glans verliezen. Daarom gooi ik het deze maand maar eens over een andere boeg. Ik heb namelijk een prijsvraag uitgeschreven. Iedereen die mij kan vertellen wie de echte vader van Henoch was, die wint een prijs, zoals uitgelegd in deze video:

De prijs bedraagt tien gratis afleveringen naar eigen keuze van Heelige Schrift TV. Aangezien een losse aflevering € 5 per stuk kost, heeft deze prijs daarom de waarde van € 50. Maar omdat er maandelijks (minimaal) twee nieuwe afleveringen verschijnen, en het abonnementsgeld € 5 per maand bedraagt, kunnen abonnees dus 5 maanden gratis kijken winnen (ter waarde van € 25).

Helaas snappen alle inzenders tot nu toe niet het fundamentele verschil tussen lezen en zoeken. Ze lezen wat er staat in het vierde of vijfde hoofdstuk van het boek genaamd ‘Genesis’, en denken vervolgens dat ze daarmee de prijs hebben binnengesleept. Deze nieuwsbrief is daarom ook bedoeld om deze inzenders duidelijk te maken dat ze deze prijs dus niet hebben gewonnen. Je zult namelijk echt op onderzoek uit dienen te gaan wil je die tien gratis afleveringen kunnen winnen. Want pas wanneer je echt weet waar Genesis 4:17 tot en met Genesis 5:32 nu echt over gaat, dan pas kun je het juiste antwoord op de prijsvraag geven. Het is namelijk een hersenkraker, en zeker geen knip-en-plak-oefening. Evenzo is de Bijbel een puzzelboek, wat door onkunde (en helaas ook moedwil) ook nog eens veelvuldig foutief is vertaald. Maar ook die vertaalfouten worden bij Heelige Schrift TV hersteld. Wat wil je nog meer?


Pateo’s bibliotheek houdt uitverkoop

Niet ieder boek wil je nog een keer lezen, en niet ieder boek wil je behouden als naslagwerk, tenzij je een zogenaamde ‘bibliofiel’ bent. Hoewel je mij gerust van bibliofilie mag betichten heb ik toch besloten om van een flink aantal boeken afscheid te gaan nemen. Voor de meeste van die boeken mag dat afscheid plotseling zijn, maar voor andere boeken stel ik toch liever een gefaseerd afscheid voor. Dat betekent dat de meeste boeken kunnen worden gekocht, maar de uitzonderlijke boeken kunnen vooralsnog alleen worden geleend (tegen een kleine vergoeding). Wil je weten om welke boeken het gaat, neem dan even een kijkje in Pateo’s bibliotheek, zowel Nederlandstalig als Engelstalig.


Bewustzijnsontwikkeling vereist zelfkennis

Vroeg of laat kom je er achter dat bewustzijnsontwikkeling zonder zelfkennis is als een huis gebouwd op drijfzand. Het is een schijnontwikkeling, volledig gebaseerd op fantasie. Wie echt tot innerlijke vrede, tot Verlichting of tot God wil komen, die zal dus eerst zichzelf grondig dienen te kennen. En alleen wanneer je dit op een wetenschappelijke manier aanpakt, dan kun je jezelf uiteindelijk waarheidsgetrouw gaan zien. Zonder wetenschappelijke methoden blijf je jezelf namelijk zien zoals jij jezelf graag wilt zien. Nagenoeg alles wat te koop is op het gebied van “spiritualiteit” bevestigt jouw eigen zelfbeeld, en daarom is het ook zo populair. Maar het is juist nodig om jezelf te bestuderen als een nog onbekend verschijnsel. Daarom gebruik ik zeven verschillende zelfkennismethoden, want de kans dat iemand bekend is met alle zeven is erg klein.

Begrijp jij dat zelfkennis de basis vormt van bewustzijnsontwikkeling, neem dan in april of juni deel aan een (korte) cursusweek middenin de heerlijke natuur van het Duitse Sauerland. De korte cursusweek in april is van woensdag tot zondag (dus vier overnachtingen), en de gewone cursusweek in juni is van zondag tot zaterdag (dus zes overnachtingen). Kijk voor meer informatie op Levensenergie.be (met ‘be’ van be-wust be-leven).


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzesenzeventigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd, door jezelf of door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/11/07.