Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 174

 

Pateo Nieuwsbrief van maandag 14 augustus 2017 over de Mensenzoon

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


De Mensenzoon is juist niet de “Zoon van God”

De meeste christenen geloven dat de geprofeteerde ‘Komst van de Mensenzoon’ de “wederkomst” van Jezus Christus zou betekenen. Vandaag is echter de 34e Nederlandstalige aflevering van Pateo TV verschenen waarin de werkelijke betekenis van betreffende tekstdelen uit de doeken wordt gedaan. Deze tekstdelen staan in de Profetie van Ezechiël, de Profetie van Daniël, het Evangelie volgens Johannes en de Openbaring aan Johannes. Wie echt wil weten wie deze aangekondigde ‘Mensenzoon’ nu eigelijk is, die bekijkt gewoon deze video:


Nieuw boek plus video over de Kronieken der Goden

In mijn nieuwste (Engelstalige) boek laat ik de overeenkomsten zien tussen de mythologie van vijf verschillende oude culturen: Mesopotamië (het Oude Tweestromenland tussen de Tigris en de Eufraat), Khemit (het Oude Egypte), de Maya’s (het oude Meso-Amerika), de Oude Grieken en de Noord-Germanen. Deze overeenkomstig zijn niet toevallig, want deze mythologie is namelijk gebaseerd op werkelijke historische gebeurtenissen, in plaats van fictieve mythen. In feite informeren deze kronieken van de goden ons over de ware geschiedenis van ons zonnestelsel, waarvan onze voorouders klaarblijkelijk getuige waren. Ik heb daar al wel vaker over geschreven, maar nu heb ik alles maar eens netjes op een rijtje gezet en iedere stap daarin grondig onderbouwd. En om het nog verder te verduidelijken wordt de gehele verhaallijn ook nog eens in een bijbehorende video aanschouwelijk gemaakt. Is er een betere manier om de goden van onze verre voorouders te leren kennen? Wellicht dat dit nieuwste boek plus video in de nabije toekomst ook nog in het Nederlands zullen verschijnen. Als dat zo is, dan kondig ik dat uiteraard aan in een volgende Pateo Nieuwsbrief.


Ga je volgende maand mee naar een unieke zelfkennisweek in Duitsland?

Afgezien van een onvergetelijke week vol zelfkennis, schone lucht, prachtige natuur en heerlijk eten, ontmoet iedereen die vanaf zondag 10 september a.s. meegaat naar de tiende Wholly Science Week in het Duitse Sauerland ook nog eens gelijkgestemden. Voor deze week zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! We verblijven dan bij Centrum Savita, waar we allemaal een eigen kamer met toilet en douche hebben. We rijden er carpoolend naar toe (voor wie dat wil), zodat de reiskosten ook te overzien zijn. Eventueel kun je ook eerder komen of later weggaan, in overleg met de mensen van Centrum Savita. En is voor jou de deelnemersbijdrage aan de hoge kant, weet dan dat je ook in termijnen kunt betalen. Daar komen we in onderling overleg altijd uit. Kortom, gun jij jezelf deze unieke week? Zo ja, reageer vandaag dan nog!


Alternatieve nieuwsmedia slaan steeds verder door

In dat nieuwste boek van mijn hand bewijs ik nog maar weer eens een keer dat de aanduiding ‘Nibiru’ uit de Enuma Elish verwijst naar de planeet Venus toen zij tussen de jaren 2512 en 1628 voor onze jaartelling welgeteld 18 maal rakelings (relatief gezien dan) langs onze planeet is geschoten. Je hoeft alleen maar de tekst van de Enuma Elish te lezen om tot deze onvermijdelijke conclusie te komen. Maar dat is natuurlijk wel het allerlaatste wat al die Niburu-gekkies doen, namelijk zelf op onderzoek uitgaan. Ze geloven immers veel liever in de waanzin die ze in hapklare brokken krijgen voorgeschoteld door de alternatieve nieuwsmedia, en dan vooral door de websites die in 2012 en 2013 zijn voortgekomen uit Niburu.nl, en dan doel ik voor alle duidelijkheid op Niburu.co en NineForNews.nl.

De Nederlandstalige koningin van de desinformatie runt de website van Niburu.co. Zij stal begin 2012 samen met haar toenmalige lover Jelle Poelstra de website Niburu.nl van Anton Teuben, al zag ze dit zelf als “veilig stellen”, zoals verwoord in haar verklaring uit die tijd. Deze domeinnaam moesten ze echter snel weer teruggeven, maar alle oude artikelen hebben ze gewoon gehouden en die staan nog steeds online via Niburu.co. Bovendien staat er op deze gestolen website zelfs nog gewoon: “Sinds 2003 publiceert Niburu onthullend en bewustmakend nieuws …”, al zal deze schaamteloze dievegge deze zin er nu wel snel vanaf halen, verwacht ik.

Dat het hemellichaam genaamd Nibiru op 23 september 2017 opnieuw zal wederkeren is de grootst mogelijke lariekoek (en overigens heeft ook het 12e hoofdstuk van de Openbaring aan Johannes helemaal niets te maken met die datum, zoals is uitgelegd in aflevering 11 van Heelige Schrift TV), want met ‘Nibiru’ doelden de Mesopotamiërs destijds op Venus toen zij bijna 900 jaar lang als een komeet voorbij kwam vliegen. Natuurlijk weet de beheerster van Niburu.co zelf ook wel dat die Nibiru-wederkomst onzin is, en uitsluitend is bedoeld om het onwetende volk maar een beetje bezig te houden. Ik hoop daarom van ganse harte dat straks die Nibiru-hype even hard keldert als haar bezoekersaantallen, want haar website is overduidelijk bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarom is ze dan ook een innige samenwerking aangegaan met mega-narcist Micha Kat. Soort zoekt soort, zullen we maar zeggen.

Diezelfde doelgroep van mensen met een verstandelijke beperking wordt ook bediend door een andere website die eveneens is voortgekomen uit Niburu.nl, en dat is NineForNews.nl. Deze website van Maurice Wasbauer (alias “Michel Lejeune”) en Thabita Wasbauer-Besselsen onder redactie van Robin de Boer vermengt aan de lopende band geknipte mainstream-nieuwsberichtjes met automatisch vertaalde artikeltjes. Echter, deze doorlopende diaree van “nieuws” is alleen maar bedoeld om slachtoffers te kunnen vinden voor het verkopen van hypnotiserende bandjes en diverse duistere financiële producten. Niets is deze oplichters namelijk te dol om aan geld te komen, gierend van het lachen onder Spaanse zon.

Dat steeds meer mensen doorkrijgen dat de mainstream berichtgeving op zijn minst éénzijdig is gekleurd, dat is zonneklaar. Maar dat iedereen die zich dan maar tot de alternatieve nieuwsmedia wendt van de regen in de drup komt, daarvoor sluit vrijwel iedereen de ogen. Nou, ik doe dat dus niet. De alternatieve Nederlandstalige nieuwsmedia met websites als Niburu.co, NineForNews.nl en EarthMatters.nl van Arjan Bos voorop zijn vele malen erger dan de kwaal waartegen ze ageren. Zonder werkelijke kennis van zaken papagaaien deze redacties klakkeloos allerhande onzin na, voornamelijk afkomstig uit moderne religies als New Age en UFO/ET. Wie hier zelf echt onderzoek naar doet, zoals ik heb gedaan, die komt er vroeg of laat achter dat al deze waanzin alleen maar is bedoeld om onwetende mensen bezig te houden. Behoor jij ook tot die doelgroep?

Zolang de alternatieve nieuwsmedia nog vol zitten met rotte appels en onbenullen zullen “gewone” mensen die even komen kijken snel weer terugrennen naar hun welvertrouwde mainstream propagandisten. Om deze reden vind ik dat ik het volste recht heb om deze rotte appels te ontmaskeren, want anders zullen wij (de zogenaamde ‘ontwaakten’) het tij immers nooit gaan keren. Zie jij wel een andere oplossing, laat het me dan maar weten.


Zuiverheid en populariteit gaan slecht samen

Als het gaat over het brengen van de waarheid is populariteit voor mij een zeer goede graadmeter voor de mate van onzuiverheid. Het percentage van mensen dat echt ‘wakker’ is, dat is minder dan één, en waarschijnlijk zelfs fors minder dan één promille. We hebben namelijk te maken met een onzichtbare tegenstrever die onvoorstelbaar veel slimmer is dan “normale” mensen. Denk nu echter niet dat alle mensen met een “hoge” opleiding slim zouden zijn. Dit zijn meestal gewoon mensen die heel gehoorzaam zijn, en zich gedwee hebben laten kneden tot betrouwbare pionnetjes in Het Grote Spel dat gespeeld wordt op deze planeet. Nee, slimme mensen zijn mensen die zelfstandig kunnen nadenken, en die op een gegeven moment, vroeg of laat, doorkrijgen dat er iets niet klopt. En daarna wordt hen duidelijk dat er nog veel meer niet klopt, en ook dat er meer is dan ons is verteld. Veel meer zelfs.

Helaas komen al deze slimme ‘ontwaakte’ mensen als vanzelf terecht in het immense doolhof van alternatieve waarheden. Vrijwel allemaal kiezen ze dan maar een versie die hen het meeste aanspreekt, of die het beste voelt. De waarheid moet ons immers wel een goed gevoel geven, toch? Nee! Juist niet, want de echte waarheid prikt de zelfgecreëerde zeepbel van onze illusoire wereld lek, en dat voelt aanvankelijk juist helemaal niet goed. Alles waarvoor jij je hele leven zo hard hebt gewerkt is zeer waarschijnlijk een luchtballon zonder echte inhoud. Het is allemaal niets meer dan een grote grap, maar dan één waar je, zeker in het begin, echt niet om kunt lachen. Vrijwel alle mensen zitten gevangen in een mondiale mega-stal, en het leven van ieder van hen is niets anders dan bezigheidstherapie. Leuk is anders, maar het is wel waar.

Deze schokkende waarheid is bepaald niet populair. Ook ik en mijn werk zijn dat nadrukkelijk niet. Ik ben dan wel enigszins bekend in de Lage Landen, maar de meeste mensen die mij kennen of van mij hebben gehoord, die hebben vanuit hun onwetendheid allemaal voornamelijk negatieve oordelen over mij geveld. En bovendien maak ik het voor hen ook nog eens erg gemakkelijk om mij te veroordelen, want ik zet immers “collega’s” in het zonnetje waarvan ik heb geconcludeerd dat ze onzin of erger verkopen. En dat mag van deze aardige mensen niet. Met mijn harde woorden over bijvoorbeeld topcrimineel Beatrix of haar zwakbegaafde eerstgeborene ga ik voor bijna niemand uit de alternatieve werelden te ver, maar o wee wanneer ik iets zeg over een spreker of redacteur uit diezelfde alternatieve werelden. Blijkbaar mogen we beide niet op dezelfde manier de maat nemen. Ik denk daar echter toch anders over, en ik meet wel met één maat. Dat ik daar geen (nieuwe) vrienden mee maak, dat is dan niet anders. Zuiverheid gaat bij mij namelijk ver boven populariteit. Heb jij daar moeite mee, dan is dat jouw zaak, en zeker niet de mijne. Mijn zaak is om de waarheid boven tafel te brengen, en dat werk neem ik heel erg serieus. Ook het gedeelte daarvan wat ik zelf evenmin leuk vind laat ik dus niet liggen (voor een ander).


Wil jij mij helpen als informatiestrijder?

Er is dus een informatie-oorlog aan de gang. En zij die om het hardst roepen dat zij niet meedoen aan deze oorlog zijn daarbij het meest gevaarlijk in mijn ogen. Wie namelijk zelf op onderzoek uitgaat, die komt er achter dat ook bijvoorbeeld de internet-zoekmachines worden gemanipuleerd, voor wie dat nog niet wist. Daarnaast is Wikipedia doelbewust opgezet om onwetenden de officiële “waarheid” te kunnen voorschotelen, hopende dat er dan niet verder wordt gezocht. Ik ben al een tijdje bezig met een waarheidsgetrouw alternatief voor Wikipedia, waaraan de naam PateoPedia is gegeven. Wil jij helpen om PateoPedia verder te vullen, neem dan even contact met me op.


Nieuwsfeeds vanaf Pateo.nl

Hoe blijf jij op de hoogte van het nieuws? Uiteraard kun je jezelf helemaal afsluiten van al het nieuws in de wereld, of beter: werelden. Maar wil je wel het belangrijkste nieuws volgen, dan is dat voor het mainstream nieuws uitermate gemakkelijk, want alle mainstream media brengen namelijk hetzelfde hoofdnieuws. Maar wie het belangrijkste nieuws van de min of meer betrouwbare alternatieve media op de voet wil volgen, die had daar tot voor kort veel werk van, want al deze bronnen dienden dan telkens opnieuw te worden bezocht. Er zijn ook in het Nederlands wel overzichtswebsites beschikbaar, maar daar vinden we voornamelijk de populaire alternatieve media, waarvan het leeuwendeel helaas niet betrouwbaar is. Om ook daar maar zelf weer een alternatief voor te kunnen bieden ben ik recentelijk begonnen met een handig overzicht van diverse nieuwsfeeds. Het staat nog in de kinderschoenen, maar voel je vrij om jouw eventuele nieuwsfeed hierop aan te sluiten door contact met me op te nemen. En vergeet uiteraard niet om voor deze handige webpagina een bladwijzer aan te maken in jouw internetbrowser!


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvierenzeventigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd, door jezelf of door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels en Spaans.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/01/25.