Logo Pateo.nl English Deutsch Русский Image of Terra
Español Italiano 中文
Français Türkçe العربية

© Pateo.nl : Wholly Science - Johan Oldenkamp

Introductie Wholly Science Pateo TV Video’s Pateo Nieuwsbrieven Over
Nieuws Videocursus Pateo Radio Boeken Linkjes Donaties
Agenda Heelige Schrift TV PateoPedia Artikelen Meer Contact


Liefde voor Wijsheid

Alles over essentiële twee- en driedelingen

2e druk (2010/04/27), 1e druk (2010/04/21), ISBN 978-94-90765-02-6, 148 bladzijden

‘Philos’ is Grieks voor liefde. En ‘sofia’ betekent wijsheid. De oorspronkelijke betekenis van filosofie is dus Liefde voor Wijsheid. Wijsheid komt van het hart. Echte filosofie is niet intellectueel. Het is bedoeld voor mensen met gevoel.

Echte filosofie gaat over ‘boven’ – over de hogere werkelijkheid, die van onze geest. Dit boek verbindt ‘boven’ met ‘onder’, onze ziel. Boven en onder is een tweedeling en tegelijkertijd een Eénheid. Dit boek laat zien dat alle essentiële twee- en driedelingen ons telkens weer terugvoeren naar de Ultieme Eénheid van LIEFDE.

Liefde voor Wijsheid’ is het tiende boek uitgegeven door Pateo. Hierin worden op een integrale manier alle vragen beantwoord die op dit moment voor velen spelen:

  • Wat is tijd? Versnelt de tijd? Wat is er al die tijd gebeurd? Wat gaat de komende tijd gebeuren?
  • Wat is leven? Hoe leeft leven? Welke rol spelen de genen? En welke rol speelt ons bewustzijn? Wat is de dood? Is er leven na de dood? Wat is de zin van het leven (en de dood)?
  • Komt energie van materie? Wat is materie? En wat is nu precies energie? Hoe werkt energie?
  • Wat is eigenlijk het bewustzijn? Hoe werkt het? Hoe dit te verhogen of te verruimen?
  • Wie zijn wij nu eigenlijk zelf? Wat is onze persoonlijkheid? En wat is onze individualiteit? Wat is onze geest? Wat is onze ziel? Wat is het ego?
  • Wie of wat is nu precies God? En hoe zit dat met die Duivel?
  • Wat is er mis met onze samenleving? Hoe kan het openbaar bestuur anders? Hoe kan de wetenschap anders? Hoe kan de technologie anders? Hoe kan de onderlinge samenwerking anders?

Op al deze vragen geeft ‘Liefde voor Wijsheid’ op een wetenschappelijke manier antwoord. Elk van deze antwoorden kan iedereen voor zichzelf verifiëren. Laten we vervolgens samen vanuit onze eigen waarheden stoppen met napraten, met godsdienstwaanzin en met machtsmisbruik. En laten we voortaan gezamenlijk respect betonen voor alles wat leeft door alles en iedereen altijd LIEFDEvol te benaderen. Met dat doel is dit boek geschreven.

Hoe te bestellen

Het gedrukte boek, dat destijds € 15,00 kostte, is al vele jaren uitverkocht. Dit boek is nu alleen nog leverbaar als een (gratis) e-boek. Om het te bestellen stuur je een bericht naar: boekbestelling @ pateo.nl (zonder spaties).


© Pateo.nl : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/01/11.