Den Haring en Grenswetenschap slaan de plank mis rond SOPN

 

Via dit artikel reageer ik allereerst op de nieuwsbrief van Peter den Haring (link), die ik vanochtend vroeg in mijn mailbox aantrof. Daarna ga ik in op de ophef die Grenswetenschap.nl (link) probeert te creëren rond de tv-spotjes van de SOPN in het kader van Zendtijd Politieke Partijen (link).

 

In zijn nieuwsbrief van vandaag schrijft Peter den Haring het volgende:

 

SOPN STEMMEN OP 12 SEPTEMBER? OF SP?

 

Een SOPN-kandidaat schrijft in een verkiezingspamflet: “Je stem gaat bij ons niet verloren.” Maar dat is nu juist in mijn optiek wèl het geval. Bij de vorige verkiezingen heeft een andere spirituele club, de PMS, 26.000 stemmen gehaald met een aardige campagne, maar omdat men geweigerd had om een lijstverbinding aan te gaan met anderen, waren al die goedwillende stemmen waardeloos geworden. Ik wil mijn lezers juist oproepen om strategisch op de SP te stemmen zodat die voor het eerst groot genoeg kan worden om de premier te leveren. Pas dan gaat er iets veranderen in Nederland. De SP is hoegenaamd niet spiritueel integendeel, maar alles is beter dan de ideaalloze Kunduz-coalitie. Een stem voor de SOPN is daarom slechts een symbolische, jammer genoeg. Ik gun lijsttrekker Johan Oldekamp ook een andere toekomst dan een pathetische eenmansfractie in de Kamer. Ook andere eenmansfracties waren geen lang leven bezworen. Denk er maar aan hoe Hero Brinkman, Hans Janmaat en Rita Verdonk indertijd in de kou stonden, in droevig gezelschap van Ali Lazrak, Hilbrand Nawijn, Anton van Schijndel en inderdaad: ook Geert Wilders. Is DAT soms de geheime SOPN-agenda? Groeien in de koude schaduw van het onbehagen?

 

Allereerst zal ik enkele onjuistheden rechtzetten: mijn achternaam heeft een ‘n’ in het midden, en de SOPN is naar buiten toe volstrekt geen spirituele partij. De SOPN vertegenwoordigt het belang van de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Wij, het Nederlandse volk, willen namelijk een zorgeloos leven. De SOPN weet dat dit mogelijk is, en hoe dat te realiseren.

 

De Partij voor Mens en Spirit (PMS) wil slechts kleine stapjes zetten richting een betere wereld. Volgens de SOPN heeft dat volstrekt geen zin. Alleen door nu het roer 180 graden om te gooien lukt het ons hopelijk om de totale ineenstorting van onze samenleving te voorkomen.

 

De SOPN wordt niet de zoveelste splinterpartij die oppositie wil gaan voeren. De SOPN wil regeringsverantwoordelijkheid om al onze problemen vanaf de kern te gaan aanpakken.

 

De oude politiek heeft onze problemen veroorzaakt. Wie nu nog steeds op een oude partij stemt, die moet straks niet zeuren dat we nog meer moeten gaan betalen voor nog minder. Hoewel de SP nog niet heeft geregeerd, beschouw ik deze partij ook als oude politiek. Het socialisme als ideologie is volkomen failliet, evenals het kapitalisme en het communisme. Anno 2012 zijn we klaar met al die ‘ismen’. De SOPN biedt ruimte aan alle zienswijzen, en is daarom het enige alternatief voor deze nieuwe tijd.

 

Grenswetenschap

Dan zijn we nu toegekomen aan het artikel in Grenswetenschap.nl. Ik heb al vaker aangegeven dat ‘grenswetenschap’ helemaal niet bestaat. Er is slechts één wetenschap, en deze heeft geen grenzen. De academische theorieën die we op de universiteiten aantreffen hebben niets met deze enige, echte, zuivere wetenschap van doen. Daar zien we slechts journalistieke beschrijvingen met behulp van onnodig gecompliceerde wiskundige formules. Werkelijke wetenschap biedt eenvoudige verklaringen voor alles. Wie daar meer van wil weten, die neemt een kijkje bij de Pateo Academia (link).

 

Het anti-SOPN-artikel is geschreven door de ‘Tim de Enchanter’, die al eerder probeerde mijn ontdekking van de Klok van Gizeh te ontkrachten (link). ‘Tim de Enchanter’ is een pseudoniem van Jurgen Deleye (18-aug-1976), die zichzelf de hoofdredacteur van Grenswetenschap.nl noemt. Het was destijds voor mij niet zo moeilijk om hem van repliek te dienen (link). En ook deze keer kunnen de beschuldigingen opvallend eenvoudig worden weerlegd. Het enige dat wordt gezegd aan het begin van de eerste vier tv-spotjes van de SOPN (link), is dat de SOPN is voortgekomen uit nieuwe media, iets wat 100% correct is. Ter illustratie van deze nieuwe media worden enkele websites getoond, zoals deze ook worden getoond op het overzicht van Nieuwe Media Nieuws (link). Of is Grenswetenschap.nl wellicht van mening is dat ze niet bij de nieuwe media hoort? Voor mij is dit een typisch voorbeeld van spijkers op laag water zoeken, iets wat deze ‘Tim de Enchanter’ blijkbaar graag doet.

 

Zeist, maandagochtend 3 september 2012,

Johan Oldenkamp,

Lijsttrekker van de SOPN (link)