Vlees, vis en zuivel maken ons ziek

 

Als extra onderbouwing voor de ontzenuwing van de mythe dat vlees zou moeten (link), mailde zojuist Ron uit Den Haag mij het onderstaande:

 

Een gemiddelde vleesetende Amerikaan eet in zijn/haar leven 3000 landdieren en duizenden zeedieren. Dit zijn statistieken afkomstig van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA).

 

De meeste mensen eten dieren omdat ons is wijsgemaakt dat we carnivoren (vleeseters) of omnivoren (alleseters: zowel dierlijk als plantaardig) zijn. We zouden dierlijk voedsel nodig hebben.

 

De 4 grote redenen waarom mensen dierlijke proteďnes (eiwitten) eten zijn: gewoonte, traditie, gemak en smaak! Maar het heeft geen enkele toegevoegde waarde voor je gezondheid. Integendeel zelfs!

 

Want wij zijn fysiologisch voor 100% herbivoor (planteneter) en géén vleeseters! De lengte van ons darmstelsel is ongeveer 7 tot 10 keer de lengte van ons bovenlichaam. Dat is dezelfde lengte als alle herbivoren op deze planeet. Ze zijn heel erg lang om het plantmateriaal te kunnen verteren.

 

De darmlengte van echte carnivoren (vleeseters) zoals bijv. hyena’s, leeuwen en tijgers is maar 3 tot 6 keer de lengte van hun bovenlichaam. Ze hebben een kort darmkanaal omdat ze snel ontbindend en rottend dierenvlees moeten verwerken, zoals dierlijke proteďnes, cholesterol, verzadigd vet en transvetzuren. En daarom is het absoluut onmogelijk voor echte carnivoren dat hun aderen dicht slibben. De grootste doodsoorzaak van mensen die vlees, eieren, kaas en melk nuttigen zijn hart en vaatziekten door dichtgeslibde aderen (arteriosclerose).

 

Mensen en andere herbivoren (planteneters) zweten door hun poriën om af te koelen. Wij hijgen niet zoals honden, katten en leeuwen om af te koelen. En er zitten ook geen klauwen aan onze handen wat een duidelijk kenmerk is van carnivoren en omnivoren.

 

Alleen mensen en andere herbivoren hebben koolhydraatverterende enzymen in speeksel zitten om fruit en groenten te kunnen eten.

 

Alleen mensen en andere herbivoren hebben tanden die breed, kort, plat en bot zijn. En de meeste herbivoren hebben enkele hoektanden om bijv. een appel te kunnen eten of andere harde groenten of fruit. Wij hebben ook een malende kaakbeweging die van links naar rechts kan bewegen. De kaken van carnivoren en omnivoren kunnen alleen op en neer bewegen. Ze kunnen alleen scheuren en slikken en maken geen malende kauwbewegingen van links naar rechts.

 

Mensen hebben ook geen instinct van een carnivoor of een omnivoor. We worden allemaal als veganist geboren en eten geen konijnen in hun geheel. Melk, eieren, kaas en vlees wordt ons aangepraat tijdens onze jeugd waar tevens de meeste ziektes van afkomstig zijn. Dierlijke proteďnes, cholesterol, verzadigd vet en transvetzuren zijn de grootste boosdoeners die ons ziek, zwak en misselijk maken.

 

Met alleen plantaardig eten elimineer je het slechte dierlijke cholesterol compleet uit je dieet. Je kunt alleen cholesterol binnen krijgen via melk, eieren, kaas en vlees. En je lichaam maakt zelf cholesterol aan. Dat is het enige ‘goede’ cholesterol. Als je het van een andere bron neemt dan is het sowieso het slechte cholesterol. Je kunt ongeveer 95% van de verzadigde vetten, transvetzuren en dierlijke proteďne elimineren door volledig plantaardig te gaan eten.

 

Proteďne afkomstig van dieren is veel te zuur voor het menselijk lichaam. We verwerken het niet goed, het is de voornaamste reden dat mensen bijvoorbeeld kanker of osteoporose krijgen.

 

Osteoporose (botontkalking) is hoofdzakelijk afkomstig van dierlijke proteďne. Ons bloed verzuurt direct door inname van dierlijke proteďnes. Maar ons bloed kan niet lang zuur blijven anders gaan we dood. Ons lichaam moet dus meteen zorgen dat het zuurgehalte geneutraliseerd wordt en heeft een manier gevonden om het teveel aan zuur af te voeren met behulp van fosfaat! Niet echt goed nieuws want er is maar één bron van fosfaat in het menselijk lichaam, en dat zit in de botten! Botten bestaan uit fosfaat en calcium die met elkaar verbonden zijn. Dus ons lichaam trekt calciumfosfaat uit de botten, gebruikt het fosfaat om het zuur te neutraliseren, en dan plassen we de calcium uit. Zo worden onze botten broos en ontstaat er botontkalking (inclusief gaatjes in de tanden!).

 

Ieder epidemiologisch onderzoek heeft uitgewezen dat bevolkingsgroepen die de meeste dierlijke proteďnen eten, het hoogste aantal gevallen van botontkalking, botbreuken en kanker hebben. Terwijl samenlevingen die weinig of geen dierlijke proteďne eten hier geen last van hebben zoals vegetariërs of veganisten. Uiteraard zijn er ook gevallen afkomstig van andere milieu vervuilende factoren en toxische stoffen.

 

In de USA zijn er niet voor niets heel veel reclames op televisie over calciumsupplementen en zijn er in de supermarkten grote planken vol met alleen maar calciumsupplementen. Hoe zou dit nu toch komen!? En de zuivelindustrie blijft maar beweren dat we calcium nodig zouden hebben voor onze botten. Het is de grootste leugen dat we calcium uit dierlijke melk verkrijgen, want dierlijke proteďne maakt je bloed juist zuur, dus je lichaam haalt calciumfosfaat uit de botten, fosfaat om het zuur te neutraliseren en calcium wordt uitgescheiden via de urine.

 

Ook een tekort aan vezels wordt via de reclame op televisie in de USA veelvuldig aangeraden om dit via supplementen te compenseren. Maar niemand denkt er aan om gewoon verse groente en fruit te eten. Het eten van vlees heeft geen enkele toegevoegde waarde voor je gezondheid, integendeel zelfs!

 

Wil je gezond zijn en blijven stop dan onmiddellijk met het nuttigen van dierlijke proteďnes, dus stop met melk, eieren, kaas, vlees en vis. Het verzuurt je lichaam en maakt je ziek, zwak en misselijk!

 

Ik hoop dat iedereen deze waardevolle boodschap doorgeeft. Al zou het alleen maar zijn om het dierenleed in de vee-industrie te stoppen. Doe het vandaag nog!

 

Dit artikel is deels samengevat en overgenomen (vanaf 26 tot 45 min.) uit een toespraak van Gary Yourofsky (link). Kijk ‘m in zijn geheel, het is een echte aanrader!

 

Op de website van Gary Yourofsky vind je ook heerlijke vegetarische recepten: ADAPTT.org (link).

 

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze video eens van een mooie, veganistische dame (link). Haar naam is Mimi Kirk, en ik denk dat niemand kan geloven dat zij 71 jaar is. Als gezondheid geen issue is voor jou, dan is schoonheid dat misschien wel!

 

Nogmaals dank aan Ron voor deze tekst, die ik met zijn toestemming een beetje heb geredigeerd.

 

© 4 oktober 2013 – Werelddierendag!Pateo.nlJohan Oldenkamp