Zwarte Piet wetenschappelijk verklaard

 

In de maand november deden vele Nederlanders mee aan de nationale Zwarte-Piet-discussie. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter aangetoond dat de Witte Sint een personificatie is van de lichtuitstralende zon, en dat de Zwarte Pieten de planeten van ons zonnestelsel voorstellen. Omdat deze planeten van zichzelf geen licht uitstralen, worden ze als zijnde zwart uitgebeeld. Het verhaal van de Sint en zijn Pieten gaat dus helemaal niet over mensen met overeenkomstige huidskleuren, maar over de hemellichamen van ons zonnestelsel.

 

De personage van de Kerstman is gebaseerd op die van Sint Nikolaas, en is dus eveneens een verpersoonlijking van de centrale ster van ons zonnestelsel. Bij de Kerstman zijn de Pieten vervangen door rendieren. Het aantal daarvan bewijst dat het inderdaad om de planeten gaat.

 

Niet alleen de Sint en de Kerstman zijn personificaties van de zon genaamd Helios. Door de eeuwen heen kenden al onze voorouders altijd een vergelijkbare personificatie, zoals Shamash, Ra, Horus, Surya, Ahau, Apollo, Mithras en Solomon. En daarvan kennen we nog steeds, en dat is de personage van Jezus.

 

Meer hierover is te lezen op de meertalige website Pateo.nl. Op de homepage van deze website staan diverse hoofdartikelen. De onderste daarvan legt uit waarom de Kerstman gelijk is aan Jezus.

 

12 december 2013 Pateo.nl : Wholly Science Johan Oldenkamp

 

Dit artikel is ook beschikbaar in het Engels: link