Verslagen door deelnemers

 

Eigen-Energieën-Week, 21-27 september 2014, Centre Lothlorien, Frankrijk

 

 

Verslag door Hilde:

 

Een weekje WEG of schrijf ik beter: een week helemaal ERBIJ.

 

Vanuit Zuidoostelijk België kwamen mijn drie, Nederlandse, reisgenoten en ik aan in het adembenemend mooie en stille Centre Lothlorien van Lucas en Fredy. De heenrit kon, met een beetje eufemisme, “wat nat” worden genoemd. Dus we waren toe aan een warm welkom. En dat wachtte ons.

 

De week van 21 tot 27 september in een paar zinnetjes samenvatten doet alles wat we beleefden groot onrecht aan. De energie van de zeven dagen uitdrukken in woorden is helemaal onbegonnen werk… maar ik waag een poging, en stel de lezer het liefst wat vragen:

 

Wil je jezelf ontmoeten, jouw mogelijkheden, die je niet durfde herkennen noch erkennen, aanboren vanuit je eigen, vrijgemaakte energie? Met de hulp van alle mensen in de groep, die zelf ook zoveel energie putten uit de bron van de zelfkennis, waardoor alles wordt versterkt? Spreekt het je aan dit te ervaren en tegelijk het contact met de natuur terug te krijgen: de sterren aan het firmament zien staan als in een droom, gewekt worden door de dag die de lucht stilaan met licht vervult, wandelen naar de bron en daar stil worden van het verhelderende geluid van opborrelend water…? Hongerig terugkeren en de geur van, met liefde bereid, waardig, voedsel van op afstand ruiken. De tafel delen met warme mensen met lieve woorden en ware intenties… In een deuk liggen van grappige situaties en aanblikken, vaak ontstaan door jezelf te relativeren? In emotionele bevrijding geraken en er een traan door wegpinken? Wil je een eerlijke zoektocht naar jezelf, afronden met een allesomvattende knuffel? Zo oprecht vanuit de kern, de hele week omvattend, dat je voelt en weet dat je hierdoor, nog maanden later zal glimlachen?

 

De zon begeleidt ons de hele terugweg, gelukkig…: Ze vertraagt de drukte, van wat weer komt… Gelukkig kan ik weldra, op mijn favoriete plekje in huis, de energie delen met mijn :

o       De Voelende Denker, met haar grote wijze hart,

o       De Denkende Denkers, die voor mijn geestesoog verzamelen wat ze nog moeten “her-”denken, de ene in het verre Noorden, de andere wat dichterbij,

o       De Denkende Voeler, ik zie haar met de beide katten op haar plek,

o       De Voelende Voeler, haar blauwe ogen schijnen naar mij,

o       De Denkende Doener, mijn broertje, die al op de volgende uitdaging broedt,

o       De Voelende Doener, mijn collega, zij is vast en zeker in mijn energie,

o       Maar eerst hoor ik toch nog even het, nagalmende, trompetgeschal van de Doenende Denker vanuit het lemen huis in het bos, die ons allen, schaterlachend zal laten teruggaan naar die week in september van 2014….

 

NAMASTE!!!!

 

(Toelichting: Hilde verwijst hier naar de onderliggende logica van het Enneagram: link)

 

 

Verslag door Anne:

“Ik vond deze cursus heel veelzijdig en ook intrigerend, omdat de wereld en alle persoonlijke energieën daarin op een logische manier werden bekeken en verklaard. Er kwamen zes benaderingswijzen aan de orde: de numerologie, de Westerse astrologie, de Japanse astrologie, de Chinese astrologie, de Maya-astrologie en het enneagram. Hoewel door verschillende brillen bekeken, kwam er in de loop van de week bij alle deelnemers toch een vrij consistente persoonlijkheidsanalyse naar voren en ook de relatie daarmee met anderen. Bijzonder dit keer was wel dat meerdere medecursisten zelf therapeut of trainer waren en hun talenten in de loop van de week inzetten om groepsgenoten te helpen. Er werd gedeeld, soms vielen er wat tranen, maar er werd vaker gelachen. Het heeft mij persoonlijk wel nieuwsgierig gemaakt naar de rest van Johan Oldenkamps gedachtegoed. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt om uit te zoeken hoe de wereld in elkaar zit, en hij doet dat op een geheel vrije en onafhankelijke manier. Hij kan er enthousiast over vertellen, zonder iemand ook maar iets te willen opdringen. Zijn doel is mensen wakker schudden en dat is hem ook deze week weer bijzonder goed gelukt.”

 

 

Wil je deze Eigen-Energieën-Week ook een keer beleven, klik dan hier voor meer informatie over deze week.

 

 

© 30 september 2014 – Pateo.nl : Wholly ScienceJohan Oldenkamp