Opnieuw televisieportret van Johan Oldenkamp

 

Op donderdagavond 15 oktober 2009 was in het KRO-programma De Reünie een televisieportret van ruim 6 minuten te zien van Johan Oldenkamp (link). Op zaterdagmiddag 1 november 2014 werd er opnieuw een televisieportret van deze allround wetenschapper van Pateo.nl uitgezonden door een publieke omroep. Het gaat dit maal om de omroep NTR, die in 2010 is ontstaan uit een fusie van NPS (Nederlandse Programma Stichting), Teleac (Televisie Academie) en RVU (Radio VolksUniversiteit). In het NTR-programma Vals Plat worden telkens twee portretten uitgezonden (link). Een ‘vals plat’ is een stuk weg dat vlak lijkt, maar dat nadrukkelijk niet is.

 

In de televisiegids lazen we het volgende over dit programma: “Nederlandse Kunst & Cultuur uit 2014. In Vals Plat schetsen programmamakers uit verschillende culturen een persoonlijk beeld van de veranderende samenleving. Met eigenzinnige portretten, krachtige statements en scherpe observaties.

 

De aflevering waarin Johan te zien was werd uitgezonden vanaf 16:00 uur op NPO 2. NPO, wat staat voor Nederlandse Publieke Omroep, is de nieuwe aanduiding voor Ned. (van Nederland) in Ned. 1, Ned. 2 en Ned. 3. Klik hier om de omschrijving van deze aflevering te lezen op de website van deze reeks. Deze omschrijving luidt als volgt:

 

Johan Oldenkamp is een van de bekendste complotdenkers van Nederland. Twee jaar geleden was hij lijsttrekker van de “UFO-partij” SOPN en hij schreef dertig boeken. Oldenkamp verzet zich tegen de gevestigde orde en leeft ondergedoken in afwachting van “de nieuwe tijd”. Maar zijn kinderen dwingen hem om de werkelijkheid onder ogen te zien. Regie: Marco de Vries

 

Voor dit televisieportret zijn er op zaterdag 4 oktober 2014 ook opnames gemaakt tijdens de Light Spirit Beurs te Bussum. In totaal is Johan gedurende twee dagen gefilmd (zie andere opnamedag was op zondag 12 oktober 2014). Hoe dat uiteindelijk is verwerkt in een portret van ongeveer 10 minuten zal duidelijk worden op 1 november a.s. vanaf 16:00 uur op NPO 2.

 

Eerste uitzending: zaterdag 1 november 2014, 16:00 uur – 16:26 uur, NPO 2

Herhaling: vrijdag 7 november 2014, 16:07 uur – 16:32 uur, NPO 2

 

Bekijken via Uitzending Gemist

Klik hier om deze uitzending te bekijken via Uitzending Gemist.

 

Inmiddels is dit televisieportret ook via youtube te bekijken:Gerelateerde televisievideo’s:

o       Interview (van 27 augustus 2012) door de NOS met Johan als SOPN-lijsttrekker (link: 8˝ min.)

o       Tafelgesprek (van 3 september 2012) bij TV Gelderland met Johan als SOPN-lijsttrekker (link: 16 min.) [klik hier voor alleen het chemtrails-deel, met Engelstalige ondertiteling]

o       Johan doet een live-televisiespotje van 30 seconden vanaf 21˝ minuut in het RTL4-programma Wat Kiest Nederland, aflevering 13 van 11 september 2012 (link)

 

© 14 oktober 2014 – Pateo.nl : Wholly Science